Άγρια κόντρα για ΟΣΔΕ πέφτει η μάσκα ΣΑΣΟΕΕ, άνευ ασυλίας ο εργολάβος

Προϋποθέσεις για απαλλαγή του αγροτικού χώρου από το παράκεντρο που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια γύρω από την υπόθεση του ΟΣΔΕ, δημιουργούν τα μοιραία λάθη του «εργολάβου» που έχει κάνει απόβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ και ειδικά οι προσπάθειές του να αποκλείσει ολοκληρωτικά φέτος τους συνεταιρισμούς από το έργο των δηλώσεων.

Τα τελευταία 24ωρα ήταν πυκνά από εξελίξεις επί του θέματος, με κοινό παρονομαστή την μεθοδευμένη απόπειρα του «συνδικάτου του ΟΣΔΕ» να εκβιάσει καταστάσεις και να υποχρεώσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη, να παραδώσει για μια ακόμα φορά το «μαγαζί» στον απόλυτο έλεγχο του εργολάβου. Χαρακτηριστική είναι η προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και μέρες για τον αποκλεισμό από το μηχανογραφική βάση, περί των 30 Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), τα οποία ξεχωρίζουν για το συνεταιριστικό τους χαρακτήρα και την ουσιαστική σχέση με τον αγροτικό κόσμο στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται. Αφορμή αποτέλεσαν κάποια υπόλοια προμηθειών που διεκδικεί ο λεγόμενος συντονιστής – εργολάβος, για υπηρεσίες προηγούμενων περιόδων, κι ενώ είναι σε όλους φνωστό ότι αυτή η εισφορά είναι άνευ αντικειμένου. Αρωγός στις παραπάνω επιδιώξεις, εμφανίσθηκε από την Παρασκευή ο γνωστός ΣΑΣΟΕΕ, μια οργάνωση δημιούργημα του «εργολάβου» η οποία με συνεταιριστικό μανδύα παρέχει πολύτιμες απ’ ότι φαίνεται υπηρεσίες στον ιδιώτη εργολήπτη. Αυτή τη φορά μάλιστα, με περίσιο θράσσος, όχι μόνο προσπάθησε να δικαιώσει τις εργολαβίες αλλά έστρεψε ευθέως τα βέλη κατά των συνεταιριστικών οργανώσεων που συμμετέχουν στο έργο του ΟΣΔΕ, κάνοντας λόγο για «μια χούφτα ΚΥΔ που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρώσεις τους… και κρατούν ομήρους εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγούς».

Απάντηση επ’ αυτού προσπάθησε να δώσει την επομένη (Σάββατο 6 Απριλίου) με επιστολή – ανακοίνωση ο υπουργός Σαύρος Αραχωβίτης, ο οποίος, διευκρίνισε ότι αιτία της καθυστέρησης ήταν η αναμονή απάντησης του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφορικά με τις διαδικασίες διαγωνισμού που προηγήθηκαν σε αναζήτηση τεχνικού συμβούλου (τη γνωστή μια από τα ίδια).

Η απάντηση αυτή όχι μόνο δεν ικανοποίησε τους συμπαραστάτες του εργολάβου αλλά λειτούργησε ως αφορμή να επανέλθουν δριμύτεροι, αποκαλώντας τους μέχρι χθες συνοδοιπόρους «συντεχνία του δεν πληρώνω… που απειλεί να μπλοκάρει το έργο και τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων».

Όλα αυτά, δείχνουν να έχουν δηλητηριάσει αναπανόρθωτα το κλίμα μεταξύ των συνδαιτυμόνων, με τους συνεταιριστές της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ να έχουν αποστείλει ήδη τα πρώτα εξώδικα και να είναι έτοιμοι να υποβάλλουν μυνήσεις για τον μέχρι σήμερα χειρισμό του θέματος από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της νέας ΠΑΣΕΓΕΣ που εκδόθηκε το περασμένο Σάββατο και στην οποία γίνεται λόγος για εκβιαστές… που έχουν μάθει να κινούνται εκτός νομιμότητας και πέραν των θεσμικών διαδικασιών.

Οι επιστολές και ανακοινώσεις με τη σειρά που δημοσιοποιήθηκαν από την περασμένη Παρασκευή έχουν ως ακολούθως:

Ορατός ο κίνδυνος να χαθούν οι επιδοτήσεις χιλιάδων αγροτών
Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  κ. Σταύρο Αραχωβίτη – η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στην ανώτατη ηγεσία της κυβέρνησης, καθώς και στους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ – έστειλε σήμερα ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) εκφράζοντας εγγράφως τη διαμαρτυρία του για τον κίνδυνο να χαθούν οι επιδοτήσεις χιλιάδων αγροτών.

Η επιστολή αυτή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Μπήκε για τα καλά και ο Απρίλιος και ακόμη να ξεκινήσει η συλλογή των δηλώσεων ΟΣΔΕ για τους 650.000 παραγωγούς της χώρας. Αυτή η τεράστια καθυστέρηση από την πλευρά του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι πραγματικά ακατανόητη για τους παραγωγούς αλλά και για τα σχεδόν 500 ΚΥΔ τα οποία είναι πλέον πιστοποιημένα σε όλη τη χώρα. 

Είναι ακατανόητο γιατί ένα σύστημα υποβολής δηλώσεων, το οποίο λειτουργεί αποτελεσματικά τα τελευταία έτη με τις δηλώσεις να συλλέγονται εγκαίρως και τους παραγωγούς να πληρώνονται τις επιδοτήσεις τους σε ποσοστά που αγγίζουν το 100%, τίθεται σε κίνδυνο με αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. 

Τι άλλαξε από πέρυσι όπου η συλλογή των δηλώσεων ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα;

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου και με το Πάσχα στο τέλος του Απριλίου με ποια λογική αναμένει το ΥΠΑΑΤ ότι οι δηλώσεις μπορούν να μαζευτούν σε διάστημα ενός μήνα; Γιατί βέβαια παραμένει η 15η Μαΐου ως καταληκτική ημερομηνία και η μηνιαία παράταση των προηγουμένων ετών δεν είναι σε καμία περίπτωση δεδομένη, αφού κανένα κράτος δεν έχει υποβάλει σχετικό αίτημα φέτος.

Παρακολουθήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με υπομονή μία «χούφτα» ΚΥΔ (12 τον αριθμό) που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, να μην ακολουθούν την προσπάθεια που γίνεται από όλους μας για την αναβάθμιση του ΟΣΔΕ με νομιμότητα και σεβασμό στους παραγωγούς. 

Κατά συνέπεια κ. Υπουργέ οφείλετε να αντιμετωπίσετε με αποφασιστικότητα αυτά τα φαινόμενα. Προφανώς όμως η μετριοπαθής σας στάση ερμηνεύεται ως αδυναμία, με αποτέλεσμα να επιχειρείται να τεθούν ως όμηροι οι εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγοί που υποβάλουν δήλωση ΟΣΔΕ.

Η υποβολή των δηλώσεων πρέπει να ξεκινήσει άμεσα, καθώς κάθε επιπλέον ημέρα καθυστέρησης θέτει σε τεράστιο κίνδυνο τις επιδοτήσεις των παραγωγών. Απαιτείται λοιπόν από τη δική σας πλευρά να εξασφαλίσετε συνθήκες σταθερότητας και ίσης μεταχείρισης απέναντι σε όλους τους πιστοποιημένους φορείς, δίνοντας σαφές μήνυμα προς όλους ότι η τήρηση της νομιμότητας δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Από την πλευρά μας, έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε όχι μόνο την υπόστασή μας ως Συνεταιριστικές Οργανώσεις αλλά και τους παραγωγούς που εκπροσωπούμε και υπηρετούμε, και διαβεβαιώνουμε ότι θα προβούμε άμεσα σε κάθε νόμιμη ενέργεια προς οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να μας εμπαίζει. 

Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις: «Ως εδώ και μη παρέκει».

Με τιμή,
Αλέξανδρος Κοντός
Πρόεδρος Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της λειτουργίας του συστήματος υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) των αγροτών, μετά από την απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την ανανέωση της σύμβασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον τεχνικό σύμβουλο του έργου.

Απαντώντας στις 5 Απριλίου σε έγγραφη διαμαρτυρία του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ), ο Υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, αναφέρει στην επιστολή του τα εξής: «Το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ακόμη η έναρξη του συστήματος υποβολής Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης οφείλεται στο ότι η σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο του έργου είχε λήξει και έπρεπε να διενεργηθεί νέος διαγωνισμός ανάδειξης τεχνικού συμβούλου. Μόλις σήμερα λάβαμε την απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να καταστεί δυνατή η υπογραφή της σύμβασης για την απαιτούμενη τεχνική υποστήριξη του σημαντικού αυτού έργου. Έπειτα από αυτό, ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της λειτουργίας του συστήματος.»

Επισυνάπτεται εδώ η επιστολή

Επιστολή από ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ σε ΥπΑΑΤ, ΟΠΕΚΕΠΕ και Aρχηγούς Kομμάτων «περί ομηρίας του ΟΣΔΕ και εκβιασμών».

Η αλήθεια για την καθυστέρηση έναρξης του ΟΣΔΕ, τα ψέματα των εκβιαστών και πειθήνιων οργάνων τους και το αίτημα να σταματήσουν επιτέλους τα ΚΥΔ και οι χιλιάδες παραγωγοί να χρυσοπληρώνουν μεσάζοντες για ανύπαρκτες υπηρεσίες, αποτελούν τον βασικό πυρήνα της επιστολής με την οποία  η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, απευθυνόμενη στον υπουργό κ. Αραχωβίτη, τονίζει: «Δική σας ευθύνη είναι να απαλλάξετε τον Οργανισμό απ’ τα τρωκτικά που έχουν παρεισφρήσει σε αυτόν, να απαλλάξετε τους παραγωγούς από τους άχρηστους μεσάζοντες και να ενεργήσετε ώστε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να επανακτήσει την αυτονομία, το κύρος και την αξιοπρέπειά του». 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, η οποία κοινοποιείται επίσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στους αρχηγούς των κομμάτων, έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Η καθυστέρηση έναρξης της υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης (δηλώσεων ΟΣΔΕ) έχει προκαλέσει την εύλογη αναστάτωση τόσο στα ΚΥΔ όσο και στους ίδιους τους παραγωγούς.

Γνωρίζουμε ότι η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η σύμβαση του αναδόχου της συντήρησης του ολοκληρωμένου συστήματος του Οργανισμού έχει οριστεί να εξεταστεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 19 Απριλίου και κατανοούμε πως χωρίς την έγκρισή του δεν είναι δυνατό να ξεκινήσει η διαδικασία.

Αυτό το γνωρίζουν καλά και οι γνωστοί εκβιαστές, που με τη μέθοδο των fake news και της μαύρης προπαγάνδας στην οποία μας έχουν συνηθίσει, για πολλοστή φορά επιχειρούν την πλήρη συσκότιση. Έχουν μάθει, προφανώς, να κινούνται εκτός νομιμότητας και πέραν των θεσμικών διαδικασιών. 

Οφείλουμε, ωστόσο, να σημειώσουμε ότι καθόλου δεν κατανοούμε την εμμονή στην επίπλαστη αναγκαιότητα ενός ενδιάμεσου φορέα, που όχι μόνο καμία υπηρεσία υποστήριξης και συντονισμού δεν προσφέρει, αλλά, αντιθέτως, μόνο προβλήματα δημιουργεί και εκβιάζει τόσο το Υπουργείο όσο και τον ΟΠΕΕΠΕ, τα ΚΥΔ  και τους παραγωγούς.

Την ευθύνη του έργου έχει ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το εποπτεύον υπουργείο του οποίου προΐσταστε. Δηλώνουμε ότι είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχθούμε τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των παραγωγών μας και σας καλούμε, αφού τακτοποιηθούν οι αναγκαίες θεσμικές διαδικασίες, χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση να φροντίσετε για την έναρξη του έργου, για την υλοποίηση του οποίου, επαναλαμβάνουμε, δεν χρειάζεται κανένας μεσάζοντας.

 

Κύριε υπουργέ,

γνωρίζετε ότι εκπροσωπούμε 30 ΚΥΔ που αντιπροσωπεύουν ανάλογο αριθμό υγειών Συνεταιρισμών, με συνολικό αριθμό Αιτήσεων περί τις 200.000.

Από τα 30 αυτά ΚΥΔ, οι διοικήσεις των 14 ομόθυμα αποφάσισαν να αγωνιστούν με κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να βάλουν επιτέλους φραγμό στον εκβιασμό που κάθε χρόνο δέχονται, τέτοια εποχή, απ’ τον δήθεν «συντονιστή», αποσπώντας εκατομμύρια ευρώ απολύτως εκβιαστικά για δήθεν υπηρεσίες. 

Τα 14 αυτά ΚΥΔ απασχολούν περισσότερους από 1.000 μόνιμους εργαζομένους και επιπλέον 400 εποχικούς για την καλύτερη διεκπεραίωση του έργου.  Οι Αιτήσεις τους προσεγγίζουν τις 100.000, αριθμός που αναλογεί στο 15% περίπου του συνόλου του έργου. Ο δε τζίρος τους φτάνει ή και ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ ετησίως, προερχόμενα από την παραγωγή, μεταποίηση και πώληση αγροτικών προϊόντων, από τη διάθεση καλλιεργητικών εφοδίων, από την παροχή υπηρεσιών προς τους παραγωγούς.

Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται για «μια χούφτα» ΚΥΔ και, φυσικά, δεν είναι αυτά που έχουν εγείρει οποιοδήποτε θέμα σε σχέση με την έναρξη του έργου.

Ζητήματα εγείρει μόνο ο γνωστός εθνικός εκβιαστής των αγροτών, για χάρη του οποίου πρέπει οι εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες να πληρώσουν για μια ακόμη χρονιά εικονικές και ανύπαρκτες υπηρεσίες.

Όσο για το αν τα ΚΥΔ που εκπροσωπούμε πληρούν ή όχι τις προϋποθέσεις, για το αν ανταποκρίνονται ή όχι στις υποχρεώσεις τους, αυτό έχει θεσμικά κριθεί απ’ τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, αλλά και απ’ τους χιλιάδες παραγωγούς που μας εμπιστεύονται. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα το κρίνει κανένας κ. Κοντός, ο οποίος πλήρως έχει ταυτιστεί με την εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα αυτά και όχι των αγροτών.

Τέλος, κύριε υπουργέ, υπενθυμίζουμε ότι το σύστημα/πλατφόρμα του έργου ανήκει στον ΟΠΕΚΕΠΕ και σε κανέναν άλλον. Για την παράνομη οικειοποίησή του και την εκβιαστικού χαρακτήρα χρήση του απ’ τα συμφέροντα που τόσο πιστά υπηρετεί ο κ. Κοντός και σε πλήρη ευθυγράμμιση ο πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών, όπως αλλεπάλληλες φορές έχουμε καταγγείλει, θα αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη. Και εκεί θα αποκαλυφθεί ποιος κρατά σε ομηρία τον Οργανισμό και το ΟΣΔΕ, ποιος εκβιάζει τα ΚΥΔ και τους παραγωγούς.

Δική σας ευθύνη είναι να απαλλάξετε τον Οργανισμό απ’ τα τρωκτικά που έχουν παρεισφρήσει σε αυτόν, να απαλλάξετε τους παραγωγούς από τους άχρηστους μεσάζοντες και να ενεργήσετε ώστε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να επανακτήσει την αυτονομία, το κύρος και την αξιοπρέπειά του.  


Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ
Παύλος Σατολιάς

Ύψιστη προτεραιότητα για το ΥΠΑΑΤ η πληρωμή των επδοτήσεων των αγροτών

Απαντητική επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, σχετικά με το μείζον θέμα των επιδοτήσεων των αγροτών έστειλε σήμερα ο Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).

Στην επιστολή αυτή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. κ. Αλέξανδρος Κοντός αναφέρεται:

«Κύριε Υπουργέ,

Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στην επιστολή που σας έστειλα εκφράζοντας την αγωνία του ΣΑΣΟΕΕ για τις επιδοτήσεις των αγροτών τη φετινή χρονιά.

Χαίρομαι γιατί η σύντομη απάντησή σας, επιτρέπει αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην έναρξη της συλλογής των δηλώσεων, καθώς μας διαβεβαιώνετε ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος υπογραφής σύμβασης τεχνικού συμβούλου.

Επιτρέψτε μου όμως κ. Υπουργέ να παρατηρήσω ότι, η αιτιολόγηση της καθυστέρησης από την πλευρά σας σε τίποτα δεν αποσείει την ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου για την τεράστια καθυστέρηση στην έναρξη του ΟΣΔΕ.

Η αναγκαιότητα διενέργειας διαγωνισμού για την ανάδειξη τεχνικού συμβούλου ήταν γνωστή, καθώς η σύμβαση έληγε στο τέλος του 2018, όμως υπήρξε κωλυσιεργία μηνών, παρά τις παραινέσεις όσων έχουν γνώση και εμπειρία στο θέμα αυτό.

Πέρα όμως από τα όποια τεχνικά προβλήματα, όπως αυτό της έλλειψης τεχνικού συμβούλου, οφείλω να σας επισημάνω ότι αγνοείτε συστηματικά το δυσμενές περιβάλλον που έχει διαμοφωθεί για το έργο, από τη συντεχνία του «δεν πληρώνω».

Η συντεχνία αυτή, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια, παραβιάζει με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο κάθε νομιμότητα και προαναγγέλει το μπλοκάρισμα του έργου και την διάλυση της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων.

Κύριε Υπουργέ,

Την ερχόμενη Δευτέρα θα απομένουν 26 εργάσιμες ημέρες έως τη 15η Μαΐου που λήγει η περίοδος συλλογής.

Οι συνεταιρισμοί εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου και τον κίνδυνο απώλειας των επιδοτήσεων για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες της χώρας μας.

Ούτε η θεσμική μου θέση ως προέδρου των Συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας ,ούτε η διαδρομή μου στο χώρο, μου επιτρέπουν να σιωπώ.

Με κάθε καλή διάθεση και την εμπειρία μου στο χώρο, σας προτρέπω να παρέμβετε άμεσα και αποτελεσματικά, καθώς είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε ότι, η πληρωμή των επιδοτήσεων των αγροτών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για κάθε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

 

Με τιμή,
Αλέξανδρος Κοντός
Πρόεδρος Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.»

 

Related post

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα για την πολιτική μου επιλογή”

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα…

“Δεν έχω μετανιώσει…”, λέει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, αναφερόμενος στην επιλογή του να μην συμμετάσχει στην Επιτροπή Θεσμών…
Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή Πλεμμένου-Νικολόπουλου”

Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή…

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Πύργου- Πρωτεύουσα ευθύνης” και πρώην Δήμαρχος Ιάρδανου, Λάμπης αριστειδοπουλος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό…
Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να σταματήσουμε να πετροβολούμε το Νοσοκομείο”

Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να…

Ο διοικητής νοσοκομείο Πύργου Σπύρος Πολίτης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για τα νέα του καθήκοντα τις…