ΑΙΤΗΜΑ ΚΥΡΗΞΗΣ ΤΟΥ ΛΕΠΡΕΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Αίτημα για την κήρυξη της Τοπικής Κοινότητας Λέπρεου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατατέθηκε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, με έγγραφο που απέστειλε προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά την έντονη κατολίσθηση βράχων που προκλήθηκε το περασμένο Σάββατο με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές μια οικία και να κλείσει ο δρόμος του Λέπρεου.

Κλιμάκιο της Περιφέρειας με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλο βρέθηκε στην περιοχή του Λεπρέου , του Δήμου Ζαχάρως, αμέσως μετά από την πτώση βράχων σε κατοικία του χωριού, αλλά και στον επαρχιακό δρόμο Θολού- Νέας Φιγαλείας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των προσπαθειών με τη δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

Δόθηκε εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Ηλείας να εκτιμηθεί η κατάσταση και να παρθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα συμβάντα στο ίδιο σημείο, καθώς κινδυνεύουν περιουσίες, αλλά και ο επαρχιακός δρόμος εξυπηρετεί μεγάλα οχήματα και δε μπορεί να μείνει κλειστός.

Πρόκειται για επιπτώσεις από τις φονικές πυρκαγιές του 2007, όπου παρά τις προσπάθειες με παρεμβάσεις να αποφευχθεί η κατολίσθηση αυτό δεν κατέστη δυνατό.

 

Related post

Λύση για εργάτες γης από Βιετνάμ και Ταϋλάνδη, προτεραιότητα θερμοκήπια και κτηνοτρόφοι

Λύση για εργάτες γης από Βιετνάμ και Ταϋλάνδη, προτεραιότητα…

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ κ. Χρήστος Γιαννακάκης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Μόσχος Κορασίδης, συναντήθηκαν, την Τρίτη (27/9/2022), με αντιπροσωπεία στελεχών…
Δήμος Πύργου: Τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα γυμναστικής σε Πάρκο Ξυστρή, ΣΠΚ και Κούβελο

Δήμος Πύργου: Τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα γυμναστικής σε Πάρκο Ξυστρή,…

Τρία υπαίθρια γυμναστήρια για όλους τους κατοίκους της πόλης και για ΑμεΑ δημιούργησε ο Δήμος Πύργου με την τοποθέτηση υπερσύγχρονων οργάνων…
Κατσιφάρας:Ακολουθήσαμε το δρόμο της ελευθερίας και της ευθύνης. Τον πιστέψαμε, τον βαδίσαμε, συνεχίζουμε

Κατσιφάρας:Ακολουθήσαμε το δρόμο της ελευθερίας και της ευθύνης. Τον…

Φίλες και Φίλοι,   Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα, αλλά η αισιοδοξία για το αύριο είναι ο οδηγός μου.   Ρωτούν…