Άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Π.Ε Ηλείας

Άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Π.Ε Ηλείας

Έκτακτη σύσκεψη  υπό τον Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα πραγματοποιήθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Κυριακής 16 Απριλίου 2018, στην Π.Ε Ηλείας, όπου μαίνονταν τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές  Φρίξας και Σκιλλουντίας.  Συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς επίσης εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ και της Π.Υ.

Τα πύρινα μέτωπα έλαβαν ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό το φως των λυχναριών, λόγω εκτεταμένης διακοπής στην ηλεκτροδότηση.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια όπου χρειαστεί. Ανησυχούμε για τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας, καθώς για μια ακόμη φορά χτυπήθηκε η πολύπαθη Ηλεία. Οι συναρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως η Διεύθυνση Πολιτιστικής Προστασίας συνεχίζουν να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Ήδη από το Σάββατο, η Διεύθυνση Πολιτιστικής Προστασίας  με έκτακτη ανακοίνωσή της, είχε προειδοποιήσει για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Το Τμήμα της Πολιτιστικής Προστασίας της ΠΕ Ηλείας ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και παρείχε άμεσα κάθε δυνατή βοήθεια σε εξοπλισμό που ζητήθηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σήμερα Δευτέρα 17 Απριλίου 2018, σύμφωνα με την ενημέρωση που  έχει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η ένταση των ανέμων έχει ελαττωθεί, επιχειρούν εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης και σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία που επικρατεί, εκτιμάται ότι η κατάσταση θα μπορέσει να ελεγχθεί.

Related post

Πύργος: Πανικός στα σχολεία λόγω του σεισμού! Τα παιδιά στα προαύλια

Πύργος: Πανικός στα σχολεία λόγω του σεισμού! Τα παιδιά…

Άμεση η αντίδραση δασκάλων και καθηγητών σε πολλά σχολεία των περιοχών που “χτύπησε” ο ισχυρός σεισμός. Την διακοπή των μαθημάτων σε…
Ένας ο ισχυρός σεισμός αισθητός σε Μεσσηνία, Ηλεία και Αρκαδία – Επίκεντρο θαλάσσιο χώρο 50 χιλιόμετρα από τη Ζαχάρω

Ένας ο ισχυρός σεισμός αισθητός σε Μεσσηνία, Ηλεία και…

Ισχυρός σεισμός – ιδιαίτερα αισθητός στη Μεσσηνία, Ηλεία και Αρκαδία – σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε θαλάσσιο χώρο περίπου 50…
Διπλός σεισμός 5,7 και 4 Ρίχτερ ανοικτά της Ηλείας

Διπλός σεισμός 5,7 και 4 Ρίχτερ ανοικτά της Ηλείας

Ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας Δύο απανωτοί σεισμοί μεγέθους 5,7 Ρίχτερ και 4 Ρίχτερ…