Ανάβαση του Αγίου Χαραλάμπους, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Πύργου

Με  περισσή ευλάβεια και Ιερή κατάνυξη, έγινε το απόγευμα της Κυριακής 27  Ιανουαρίου  ε.έ., η μεταφορά της σεπτής και θαυματουργής Εικόνας του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, του εφόρου και Πολιούχου της πόλεως του Πύργου.
 
Κατά  την τοπική  παράδοση πολλών δεκαετιών, η Ιερή εικόνα  ενθρονίστηκε εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, σηματοδοτώντας έτσι πλέον την έναρξη των Θρησκευτικών εκδηλώσεων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προς τιμήν του, οι οποίες θα κορυφωθούν συν Θεώ, το διήμερο Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Φεβρουαρίου ε.έ., με τον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, καθώς επίσης με την Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων αυτού.

Η μεταφορά της Ιερής Εικόνας από το Ιστορικό Παρεκκλήσιο, έγινε υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου,  πλαισιουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής του Πύργου, κάτω υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», συνοδευόμενη από πλήθος ευλαβών Χριστιανών του Πύργου, οι οποίοι  με ιδιαίτερη προσήλωση, ευλάβεια και σεβασμό τιμούν τον Άγιο και προστάτη τους, Ιερομάρτυρα Χαραλάμπη, ο οποίος πολλές φορές έχει προστατεύσει την πόλη από διάφορες δοκιμασίες-θεομηνίες.


Την Ιερά Εικόνα έξωθεν του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής, υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός, οποίος μετά την εκτενή δέηση την εισόδευσε εις τον Ιερό Ναό, όπου εν συνεχεία τελέσθηκε προεόρτιος Δυσαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών, ενώ τον Θείον Λόγον εκήρυξε επίκαιρα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η θαυματουργή Εικόνα του Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, θα παραμείνει εις τον εν λόγω Ιερό Ναό, μέχρι και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 (Σταυροπροσκύνησης), όπου μετά τον  Αρχιερατικό Κατανυκτικό Εσπερινό, θα μεταφερθεί και πάλι με τις προσήκουσες τιμές στο Ιστορικό Ναϋδριό του.
 

Related post

Η 1η Οκτωβρίου φέρνει αλλαγές και στις ώρες κοινής ησυχίας

Η 1η Οκτωβρίου φέρνει αλλαγές και στις ώρες κοινής…

Αλλάζουν από σ΄ήμερα Σάββατο 1 Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς (παρά την καλοκαιρινή ημέρα) πλέον μπαίνουμε σε «χειμερινό» ωράριο. Οι…
Καταγγελία – Μήνυση Καννή σε Αντωνακόπουλο για υβριστική συμπεριφορά

Καταγγελία – Μήνυση Καννή σε Αντωνακόπουλο για υβριστική συμπεριφορά

Με μήνυση φαίνεται πως απαντα στην λεκτική επίθεση του δημάρχου Πύργου κου Αντωνακόπουλου, ο κ. Καννής μετά την εν λόγω δημοσιοποίηση:…
Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε τα ξημερώματα ο Σταμάτης Κόκοτας στο Ασκληπιειό Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος…