Άνοιγμα της Περιφέρειας στην τουριστική αγορά της Ρωσίας- Ενδιαφέρον στην έκθεση της Μόσχας για τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού στη Δυτική Ελλάδα

Στη διεθνή τουριστική έκθεση MITT στη Μόσχα συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου 2019. Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Crocus Expo IEC, προσέλκυσε σχεδόν το σύνολο των εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας από όλο τον κόσμο, καθώς περιλαμβάνεται στις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε ως συνεκθέτης στο εθνικό stand του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια για ενιαία προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού. Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας με εκπρόσωπό της και ένας επιχειρηματίας τουρισμού από τη Δυτική Ελλάδα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους.

Στην MITT 2019 την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Ελένη Σπυράκη, όπως επίσης τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Κωνσταντίνα Παπαγιάννη και Κωνσταντίνα Λάνταβου.

Η παρουσία της Περιφέρειας αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών της για την προσέλκυση τουριστών από τη Ρωσία, η οποία αναμένεται και φέτος να έχει ανοδικές τάσεις. Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Κρατικού Αεροδρομίου Αράξου, το 2018 τα ρώσικα τουριστικά γραφεία διακίνησαν στη Δυτική Ελλάδα περισσότερους από 25.000 τουρίστες. Στις συναντήσεις με τις επιχειρήσεις της Ρωσίας καταγράφηκε το ενδιαφέρον των ρώσων για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ιατρικός, εκκλησιαστικός τουρισμός, τουρισμός ευεξίας, παιδικές κατασκηνώσεις, προπονητικός τουρισμός, αγροτουρισμός, γαστρονομικός τουρισμός, οικοτουρισμός.

Παράλληλα, οι ξένοι επαγγελματίες τουρισμού ενημερώθηκαν από τους εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας για τα μνημεία, τα αξιοθέατα και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος που διαθέτει η περιοχή. Στη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με πολλούς επιχειρηματίες του τουρισμού, με τους οποίους συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία και η συνεργασία πάνω σε θέματα τουριστικών ανταλλαγών.

«Η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στις διεθνείς εκθέσεις και η σκληρή δουλειά της Περιφέρειας στο τομέα του Τουρισμού με στόχευση και συνέργειες έχουν αποτέλεσμα. Η Δυτική Ελλάδα αποτελεί πλέον έναν από τους ανερχόμενους και δυναμικούς προορισμούς της Ελλάδας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία συζήτησε με τα στελέχη της Περιφέρειας τα θετικά στοιχεία του ελληνικού τουρισμού.

H δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη φετινή ΜΙΤΤ ολοκληρώθηκε με μία σημαντική διάκριση. Ο ΕΟΤ έλαβε το βραβείο καλύτερης παρουσίας χώρας «Country Presentation Award» για τη μακροχρόνια συμμετοχή της Ελλάδας στην Έκθεση και την ελκυστικότητα του ελληνικού περιπτέρου. Το βραβείο παρέλαβε από τους διοργανωτές της Έκθεσης ΜΙΤΤ, ο Προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας & ΚΑΚ Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Related post

Ηλεία: Δύο συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή

Ηλεία: Δύο συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες το πρωί, στην Κυλλήνη και στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, δύο ημεδαποί άνδρες,…
Ο παγετός «εκαψε» τους παραγωγούς σε Κρέστενα – Ανδρίτσαινα

Ο παγετός «εκαψε» τους παραγωγούς σε Κρέστενα – Ανδρίτσαινα

Η επίθεση του χιονιά τις δύο τελευταίες ημέρες έθεσε σε συναγερμό τον Δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, με τον δήμαρχο να ζητά την…
ΔΕΗ: Βλάβη του κεντρικού συστήματος -Ανοιχτός ο κοινόχρηστος φωτισμός

ΔΕΗ: Βλάβη του κεντρικού συστήματος -Ανοιχτός ο κοινόχρηστος φωτισμός

Σε βλάβη του κεντρικού συστήματος ρύθμισης και ελέγχου της ΔΕΗ οφείλεται το πρόβλημα να παραμένει ανοιχτός ο κοινόχρηστος φωτισμός κατά τις…