ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΑ

Με αφορμή την λήξη της τελετής των αποκαλυπτηρίων του μνημείου του Πέλοπα στην Κοινοτητα Πελοπιου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που βοήθησαν για να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα, το σημείο αναφοράς μας ακόμα και ένα κομμάτι από την ιστορία μας. 
Θα αρχίσω με την δωρεά δαπάνη του συλλόγου εν Αθήναις << ο Πέλοψ >>
όπου ανέκαθεν στήριζαν το χωριό τους και εξακολουθούν να το αποδεικνύουν με ανάλογες πράξεις ακόμα και σε πολύ δύσκολες οικονομικά εποχές. 
Το Τοπικό Συμβούλιο της κοινότητας μας για την ομόφωνη απόφαση , ώστε να κατασκευαστεί εκεί το μνημείο μετά την αλλαγή θέσης του περιπτέρου. 
Τον γλύπτη Αλέξανδρο Παπαλάμπρο για την εξαιρετική δουλειά, αφού ο ίδιος φιλοτέχνησε , την ημιανάγλυφη πιστή απεικόνιση, της αρματοδρομίας του Πέλοπα. 
Τον αρχαιολόγο Αντωνόπουλο Κωνσταντίνο για την αμέριστη βοήθεια του επί του θέματος με τις γνώσεις του, αλλά και για την τιμή που μας έκανε ώστε να είναι ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης. 
Τον προϊστάμενο και αναπληρωτή διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ηλειας κ. Αγγελόπουλο Νίκο για την ανιδιοτελή συμβολή του. 
Τον μαθητή του ΓΕΛ Πελοπίου Φωτεινόπουλο Λεωνίδα για την εξαιρετική παρουσίαση της εκδήλωσης. 
Τον μαθητή του Γυμνασίου Πελοπίου Τσιρώνη Κωνσταντίνο για την ανάγνωση του κειμένου από τον Πίνδαρο σε συνεργασία με τον Φιλόλογο καθηγητή του κο. Γεωργακόπουλο Τάκη. 
Την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Πελοπίου , κα. Μητροπούλου Βασιλική για την οργάνωση αλλά και τις πρόβες ώστε οι μαθήτριες Χρυσανθακοπούλου Ελένη , Τούμπα Ανδριάνα , Αθανασοπούλου Γεωργία και Βυθούλκα Δήμητρα τραγούδησαν τον Ολυμπιακό Ύμνο. 
Τον Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοπίου για την αμέριστη βοήθεια του. 
Το Studio φωτογραφίας και βιντεοσκοπήσεων Γεωργιόπουλος για την εξαιρετική κάλυψη αυτής της εκδήλωσης. 
Τους φίλους Χρήστο Φράγκο , Θανάση Παπαμιχαλόπουλο, Θανάση Γεωργίου και Αλέκο Αλεξανδρόπουλο για την αμέριστη βοήθεια τους. 
Επίσης σε κάθε περίπτωση ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που με την παρουσία του μας τίμησε σε αυτή την ιστορική ημέρα για το Πελόπιο.

Κλείνοντας και ευχόμενος πως δεν έχω ξεχάσει κάποιο πρόσωπο, θα θελα να γράψω πως μόνο όταν αντικατασταθεί το εγώ από το εμείς θα μπορέσουν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο, και αυτό πιστεύω ότι αποδείχθηκε στης 14 Απριλίου του έτους 2019. 
Με εκτίμηση εκ μέρους του Τ. Σ. Πελοπίου 
Ο Πρόεδρος 
Στασινόπουλος Δημήτρης.

Related post

Η 1η Οκτωβρίου φέρνει αλλαγές και στις ώρες κοινής ησυχίας

Η 1η Οκτωβρίου φέρνει αλλαγές και στις ώρες κοινής…

Αλλάζουν από σ΄ήμερα Σάββατο 1 Οκτωβρίου οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς (παρά την καλοκαιρινή ημέρα) πλέον μπαίνουμε σε «χειμερινό» ωράριο. Οι…
Καταγγελία – Μήνυση Καννή σε Αντωνακόπουλο για υβριστική συμπεριφορά

Καταγγελία – Μήνυση Καννή σε Αντωνακόπουλο για υβριστική συμπεριφορά

Με μήνυση φαίνεται πως απαντα στην λεκτική επίθεση του δημάρχου Πύργου κου Αντωνακόπουλου, ο κ. Καννής μετά την εν λόγω δημοσιοποίηση:…
Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε ο Σταμάτης Κόκοτας

Πέθανε τα ξημερώματα ο Σταμάτης Κόκοτας στο Ασκληπιειό Βούλας μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν γεννημένος…