Απόστολος Κατσιφάρας: Απαντάμε στο αύριο της Ηλείας με δέκα μεγάλες παρεμβάσεις

Δέκα σημαντικές παρεμβάσεις για την επόμενη μέρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας παρουσίασε σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Πύργο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας.

«Είμαστε έτοιμοι και καλά προετοιμασμένοι για ν’ απαντήσουμε στις προκλήσεις του αύριο, με εγγύηση και παρακαταθήκη το έργο μας», επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας.

 Η συνέντευξη Τύπου φιλοξενήθηκε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού -που λειτουργεί ήδη στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου αρ. 1 και Σάκη Καράγιωργα- παρουσία υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Κατά την έναρξη της συνέντευξης, κ. Κατσιφάρας παρουσίασε στους δημοσιογράφους της Ηλείας τον Εκπρόσωπο Τύπου του συνδυασμού Άρη Γκατζόγια,               «έναν νέο επιστήμονα, με γνωστή και διακριτή πολιτική ταυτότητα και αναφορά» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πηγαίνουμε στις εκλογές με παρακαταθήκη τα όσα πιστέψαμε, τα όσα διεκδικήσαμε, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε για τους πολίτες. Αλλά και τα όσα έχουμε καλά και με σκληρή δουλειά προετοιμάσει για την επόμενη περίοδο» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας. Και πρόσθεσε: «Δεν ήρθα σήμερα εδώ να εξαγγείλω, ούτε να υποσχεθώ. Είμαι σήμερα εδώ για να παρουσιάσω τους στόχους μας για την Ηλεία».

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις για την Πατρών-Πύργου, όπου ως γνωστόν οι εργασίες ανακατασκευής ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα. 

Στη συνέχεια ο κ. Κατσιφάρας παρουσίασε αναλυτικά τους στόχους για την Ηλεία, τονίζοντας τα εξής:

-Πρώτος και κυριότερος στόχος μας είναι η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού στο σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του έργου, έως τον Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία, το Καλό Νερό και την Τσακώνα.

Το έχω πει πολλές φορές, θα το επαναλάβω και σήμερα. Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν νοείται, ούτε μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανέναν. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης, είναι ζήτημα αναπτυξιακού προσανατολισμού για τον τόπο.

-Επίσης, δεν νοείται η Ηλεία να παραμένει αποκομμένη απ’ το τρένο. Η Περιφέρεια, όπως ξέρετε, έχει ήδη εξασφαλίσει τους πόρους για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών-Πύργου, με 16 εκατομμύρια ευρώ απ’ το Επιχειρησιακό μας Πρόγραμμα και άλλα τόσα απ’ την κεντρική κυβέρνηση.

Το θεματικό τουριστικό τρένο απ’ το Κατάκολο έως την Αρχαία Ολυμπία είναι παρέμβαση που -όπως είναι γνωστό- έχει ενταχθεί στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Κατακόλου-Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας και με τη λειτουργία του θα αλλάξει τα τουριστικά δεδομένα της περιοχής.

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση στην Ηλεία, με 51 εκατομμύρια ευρώ και δεκάδες έργα, έρχεται ν’ αλλάξει την εικόνα, τη λειτουργικότητα και τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της περιοχής, περιλαμβάνοντας εμβληματικά έργα όπως για παράδειγμα η αναβάθμιση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία.

-Έρχομαι τώρα στο έργο του φυσικού αερίου. Πάνω από 25 χρόνια το διεκδικούσε η Δυτική Ελλάδα. Σήμερα μπαίνουμε στη φάση της κατασκευής των πρώτων δικτύων διανομής σε Πύργο, Πάτρα και Αγρίνιο. Οι βιομηχανίες μας αποκτούν πλεονέκτημα, οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση σε μια φιλική προς το περιβάλλον και φθηνότερη πηγή ενέργειας.

-Ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε τα δυο λιμάνια της Ηλείας. Με λιμενικά έργα στην Κυλλήνη, με ανάπλαση της χερσαίας ζώνης στο Κατάκολο.

-Στηρίζουμε τα Νοσοκομεία μας. Με ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού και με ενεργειακές αναβαθμίσεις στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας.

-Στο χώρο της Παιδείας, προχωρούμε στις κατασκευές νέων σχολικών κτιρίων, με ήδη διασφαλισμένους πόρους για τα νέα σχολεία στα Λεχαινά και στη Νέα Μανωλάδα και με πλάνο να εξαλειφθεί οριστικά το πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Ηλεία.

-Στεκόμαστε κοντά στον αγρότη της Ηλείας, στον παραγωγό, στον άνθρωπο του καθημερινού μόχθου. Μ’ ένα συνεκτικό σχέδιο στήριξης της αγροτικής οικονομίας αλλά και ενθάρρυνσης των νέων ανθρώπων να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, καινοτομικές υπηρεσίες για την εδραίωση και την ανταγωνιστικότητά τους στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

-Και ασφαλώς, μέλημά μας είναι και το μεγάλο και πολυσύνθετο ζήτημα της ανεργίας. Δεν κλείνουμε τα μάτια στην αγωνία κυρίως των νέων ανθρώπων, των παιδιών μας, να βρουν δουλειά, να βρουν σταθερό και αξιοπρεπές εισόδημα. Όπως ξέρετε, δεν έχουμε -με άμεσο τρόπο- αρμοδιότητα για τα θέματα της απασχόλησης. Δεν μένουμε, όμως, με σταυρωμένα τα χέρια. Δημιουργούμε ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη και την εργασία και μέσα απ’ αυτό το περιβάλλον περνά και ο στόχος της αποκλιμάκωσης της ανεργίας.

Ο κ. Κατσιφάρας καταλήγοντας επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Αρχή ξεπέρασε τα όρια των δυνατοτήτων της θέλοντας ακριβώς να απαντήσει σε πραγματικές ανάγκες. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Δεν αφήσαμε καμία ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Κοιτάμε στα μάτια τον πολίτη. Με την ήσυχη συνείδηση εκείνου που ξέρει ότι έκανε και κάνει το καθήκον του. Αν νιώθω για κάτι περήφανος είναι γιατί όπου πάω, όπου κι να βρεθώ οι συμπολίτες μας, ανεξάρτητα απ’ τις όποιες επιλογές τους, αναγνωρίζουν ότι η Περιφέρεια δεν τράβηξε την άκρη της στα δύσκολα αλλά μπήκε μπροστά και κέρδισε. Έδωσε προοπτική σ’ αυτό τον τόπο. Και ανοικτό ορίζοντα. Έδειξε και δείχνει τον δρόμο για το αύριο».

 

Related post

ΟΑΣΗ: Τώρα άμεσα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές και αποζημίωση στο 100% των ζημιών

ΟΑΣΗ: Τώρα άμεσα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από…

Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 21/6, έπληξαν το νομό μας έκαναν «στάχτη», αποθήκες, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά…
ΟΑΣΗ: Τώρα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές και αποζημίωση στο 100% των ζημιών

ΟΑΣΗ: Τώρα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις…

Το ΕΚΠ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του παλαίμαχου ενεργού συνδικαλιστή Γιάννη Σαρακίνη ο οποίος έφυγε από τη…
Ηλεία: Ωρολογιακές βόμβες έτοιμες να εκραγούν τα πολλά ακαθάριστα οικόπεδα

Ηλεία: Ωρολογιακές βόμβες έτοιμες να εκραγούν τα πολλά ακαθάριστα…

Ακαθάριστα οικόπεδα, σωροί από ξερά κλαδιά και άφθονη καύσιμη ύλη, δημιουργούν έναν επικίνδυνο συνδυασμό εύφλεκτης ύλης.- Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που…