Μπαξεβανάκης Σαλτάρη για Γυμνάσιο-Λύκειο Ζαχάρως

Κοινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των βουλευτών Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη

 

«Να αποκατασταθούν όλα τα προβλήματα υποδομών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ζαχάρως»

Απαντήσεις από τον Δήμο Ζαχάρως έχει ζητήσει εγγράφως εδώ και 3 μήνες το Υπουργείο Εσωτερικών ύστερα από Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Δημήτρη Μπαξεβανάκη, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα υποδομών του Γυμνασίου και Λυκείου Ζαχάρως.

Συγκεκριμένα, η Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε στις 28/9/2018 και αφού είχαν περάσει περισσότερο από 4 μήνες από όταν τα δυο σχολεία και οι σύλλογοι γονέων είχαν εγγράφως ενημερώσει τον Δήμο για σοβαρά προβλήματα στις υποδομές των σχολείων, καλώντας τον να τα επιλύσει, χωρίς ο Δήμος να έχει κάνει κάτι για αυτά. Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντησε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 54452/08-10-2018 έγγραφο έχει ζητήσει στοιχεία για το θέμα από τον αρμόδιο Δήμο Ζαχάρως.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν ικανοποίηση για το γεγονός ότι, έπειτα από την Ερώτησή τους, προχώρησαν πρόσφατα από τον Δήμο Ζαχάρως οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν αίθουσες που παρέμεναν κενές παρόλο που είχαν επισκευαστεί.

Ωστόσο, ο Δήμος οφείλει να απαντήσει στο Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι έχει κάνει και τι προτίθεται να κάνει και πότε, ώστε να επιλυθούν τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα των υποδομών των δυο σχολείων που αφορούν την υγεία και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Και συγκεκριμένα, πότε θα αποκατασταθεί η στέγη του κτιρίου, η οποία για ένα ακόμα χειμώνα έχει αφεθεί όπως ήταν με αποτέλεσμα να στάζουν μέσα στις αίθουσες τα νερά της βροχής. Πότε θα αποκτήσουν οι υποδομές των δυο σχολείων αλεξικέραυνο για να μη ζήσουν ξανά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί δυσάρεστες καταστάσεις του παρελθόντος. Πότε θα αποκτήσουν υποδομές πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα. Πότε θα αποκτήσουν ασφαλή περίφραξη και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στον αύλειο χώρο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν απαντήσεις και ενέργειες από τον Δήμο Ζαχάρως για τα παραπάνω, καθώς και όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που τίθενται στην Ερώτησή τους. Υπενθυμίζουν ότι τα δυο σχολεία και οι σύλλογοι γονέων έχουν ενημερώσει εγγράφως τον Δήμο με τα από 08/05/2018 και 18/05/2018 έγγραφα και από τότε έχουν περάσει ήδη 8 μήνες.

Related post

Τέλος από αύριο η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης: Η σκυτάλη στο… πετρέλαιο θέρμανσης, πώς αλλάζουν οι τιμές

Τέλος από αύριο η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης: Η…

Τέλος από αύριο η επιδότηση των 15 λεπτών στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης, αναμένεται η τιμή του να φθάσει πάνω και από τη βενζίνη.…
Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

  Συνεχίζεται η επιτυχημένη λειτουργία της  ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ η οποία ανήκει στις αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές. Το μάθημα της Βυζαντινής…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ… ΚΑΙ ΒΑΛΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ… ΚΑΙ ΒΑΛΕ

Όταν μπαίνει ο χαρακτηρισμός πολιτικός μπροστά από μια λέξη το νόημα της μεταλλάσσεται προς το ανώδυνο. Θες πχ να πεις κάποιον…