Black Friday: Τι αλλάζει φέτος λόγω κορονοϊού

Black Friday: Όλο το Νοέμβριο θα  ισχύει το  lockdown σε ολόκληρη τη χώρα και, όπως είναι φυσικό, το κλείσιμο των καταστημάτων και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα φέρουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο που θα διεξαχθεί η φετινή Black Friday, στις 27 Νοεμβρίου.

Black Friday: Διαφορετική  θα είναι η Black Friday του 2020

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί της αγοράς, η Black Friday θα πραγματοποιηθεί κανονικά παρά το lockdown, καθώς πολλές επιχειρήσεις ήταν προετοιμασμένες γι’ αυτό το σενάριο.

Όπως σημειώνουν μάλιστα οι επιχειρηματίες, ακόμα και lockdown να μην υπήρχε τα καταστήματα δεν θα επένδυαν τόσο πολύ στη φυσική παρουσία των πελατών όπως τις προηγούμενες χρονιές (π.χ με πρόσληψη επιπλέον προσωπικού) διότι ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν θα ήταν περιορισμένος και ταυτόχρονα ο φόβος του καταναλωτικού κοινού θα ήταν μεγάλος. Επομένως, οι επιχειρήσεις που διαθέτουν e-shop, είχαν στοχεύσει εδώ και καιρό στις μεγάλες ηλεκτρονικές προσφορές και στη προώθησή τους, ενώ οι καταστηματάρχες σημειώνουν ότι το καταναλωτικό κοινό, έχει πλέον εξοικειωθεί απόλυτα με τις online αγορές.

Οι ανησυχίες των επιχειρηματιών

Είναι γεγονός, ότι οι επιχειρηματίες στόχευαν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων Νοεμβρίου και φυσικά της Black Friday, να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος από τις οικονομικές ζημιές που έχει προκαλέσει στις επιχειρήσεις τους η πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο, προβληματίζονται καθώς βλέπουν ότι μεγάλο μέρος των πολιτών έχει πληγεί σημαντικά από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού και δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μεγάλες αγορές, όπως τα προηγούμενα έτη.

Σημειώνουν μάλιστα, ότι κατά τη διάρκεια του lockdown της άνοιξης, εξαιτίας του μεγάλου όγκου των παραγγελιών, αρκετές εταιρείες διανομής καθυστερούσαν αρκετές μέρες να παραδώσουν στους πελάτες τα προϊόντα τους.

Το βέβαιο είναι ότι η φετινή Black Friday στις 27 Νοεμβρίου θα είναι διαφορετική από όλες τις προηγούμενες και αποτελεί στοίχημα για τους επιχειρηματίες, που όπως φαίνεται θα συμμετέχουν δυναμικά πραγματοποιώντας μεγάλες προσφορές για να καλύψουν κάποιο από το χαμένο οικονομικό τους «έδαφος».

Related post

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα Ιλαράς σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά την Τετάρτη 27/3/2024 στους καταυλισμούς του Δήμου Ανδραβίδας-…
Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέοι κανόνες για τους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη – πότε κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι. Αυστηρότερο πλαίσιο για τον λεγόμενο «ενεργειακό…
Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά…

Βέλη από τους συνυπογράφοντες την πρόταση δυσπιστίας και για την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές Εσωτερικές αντιστάσεις, προσωπικές στρατηγικές…