Δ. Μπαξεβανάκης: “Είναι μία και ελληνική η Μακεδονία; Μήπως έχετε αλυτρωτικές βλέψεις;”

Στην επίθεση με προκλητικό τρόπο πέρασε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας από το βήμα της Βουλής τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αν πιστεύουν όντως πως η “Μακεδονία είναι μία και ελληνική, κι αν έχουν αλυτρωτικές βλέψεις”.

“Τι θέλετε; Ζητάτε αναθεώρηση της ιστορίας; Τι θέλετε, επαναχάραξη συνόρων; Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική; Μήπως έχετε αλυτρωτικές βλέψεις;” ήταν το μπαράζ των ερωτήσεων που έκανε ο κ. Μπαξεβανάκης στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που μια χώρα πέτυχε μια γειτονική χώρα να αλλάξει το Σύνταγμά της. “Μπορούμε άραγε να φανταστούμε το αντίθετο; Να υποχρεώνουν εμάς να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας; Εμείς υποχρεώνουμε τους γείτονές μας να το κάνουν. Με άλλα λόγια πετύχαμε όσα θέλαμε κι ακόμα παραπάνω”.

Στα θετικά και παραπάνω της Συμφωνίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι όπως αναγράφετε στην Συμφωνία των Πρεσπών “τα σύνορα είναι απαραβίαστα, μπαίνει τέλος στις δηλώσεις αλυτρωτισμού, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν το αστέρι της Βεργίνας, ενώ πρέπει να αλλάξουν τα ονόματα δρόμων, κτιρίων κλπ. ώστε να μην έχουν αναφορές στην αρχαία ελληνική ιστορία”.

Πηγή: capital.gr

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…