Δελτίο Τύπου της Ομάδας Γυναικών Πύργου μέλος της ΟΓΕ για τη Δίκη Συνδικαλιστών ΠΑΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τη νέα δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Η Ομάδα Γυναικών Πύργου μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταδικάζει τη νέα δίωξη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και απαιτεί την  άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών.

Μετά την ψήφιση στις αρχές Γενάρη στη Βουλή του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου,  με τα δεκάδες αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει απτόητη στη ρότα της καταστολής και ποινικοποίησης των εργατικών-λαϊκών αγώνων, σέρνοντας ξανά σε δίκη 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Είναι πρόεδροι και μέλη ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, που κατηγορούνται για την κινητοποίηση που οργάνωσαν στο Υπουργείο Εργασίας στις 30/1/2013, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το ασφαλιστικό του τότε υπουργού Εργασίας της κυβέρνησης ΝΔ Γ. Βρούτση. Παρ’ότι στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ, οι 35 συνδικαλιστές, ανάμεσά τους και ορισμένες γυναίκες, οδηγούνται στις 20 Φλεβάρη σε νέα δίκη, αυτή τη φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει η κυβέρνηση, με τις ευλογίες του ΣΕΒ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι προφανές: κάθε προσπάθεια οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων είναι ανεπιθύμητη. Όποιος αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική θα διώκεται. Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι δε «θα κουνηθεί φύλλο», ότι δε θα υπάρχουν αντιδράσεις ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές μας, φέρνοντας νέες ιδιωτικοποιήσεις, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, νέους «κόφτες» στην υγεία και στα κοινωνικά επιδόματα, επεκτείνοντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για κάθε είδους οφειλή των λαϊκών νοικοκυριών σε Τράπεζες και δημόσιο. Θέλουν να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης στους χώρους δουλειάς, να έχουν εργαζόμενους απομονωμένους, φοβισμένους, απογοητευμένους, όχι μόνο να μη διεκδικούν αλλά να σκύβουν και το κεφάλι στις ορέξεις των εργοδοτών.

Γι’ αυτό και με τροπολογία ποινικοποιούν τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς επιβάλλοντας ποινές φυλάκισης έως και 6 μηνών. Γι αυτό και προσπαθούν με λύσσα να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, να χτυπήσουν τη συλλογική δράση των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών που είναι τα μεγαλύτερα θύματα της εργοδοτικής βίας και τρομοκρατίας. 

                                              Θα μας βρουν μπροστά τους!

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της συμμετοχής μας στην κοινωνική, συνδικαλιστική δράση.

 

                                           Πύργος, 14.2.2018

Ομάδα Γυναικών Πύργου μέλος της ΟΓΕ

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…