Διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων έως τη Πέμπτη

Διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων αναμένεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές της Ελλάδας έως και την Πέμπτη. Η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικου Αστεροσκοπειου Αθηνων (ΕΑΑ) τονίζει ότι αν και η ένταση των φαινομένων κατα κανόνα δεν θα ειναι ιδιαίτερα μεγάλη, θα πέσουν αθροιστικά σημαντικές ποσότητες βροχής κυρίως στη δυτική και στη βορειοανατολική χώρα, όπου  -σε συνδυασμό με το κορεσμένο σε νερό έδαφος- ενδέχεται να δημιουργήσουν πλημμυρικά επεισόδια.

Σημερα Τριτη τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ βροχές και σποραδικέςς καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατα τόπους στα υπολοιπα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στην Κρητη. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκονης, οι βροχες στα ανατολικα και νότια θα εχουν χαρακτήρα λασποβροχών. Χιονια θα πεσουν στα ορεινά ηπειρωτικά και σε ημιορεινά τμηματα της Δυτικής Μακεδονιας.

Την Τετάρτη βροχές και σποραδικές καταιγιδες θα εκδηλωθούν σε ολοκληρη σχεδον τη χώρα, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα κυριως στην Κεντρικη και Ανατολικη Μακεδονία, στη Θρακη, στο Αιγαιο και στην Κρητη. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικα.

Την Πέμπτη τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, στις Κυκλάδες, στη Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Την Παρασκευη οι βροχες προβλέπεται να περιοριστούν σημαντικά, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα ειναι βελτιωμένος και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο.

Related post

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς ψεκασμούς

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς…

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2022, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς…
Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες… “θηλιά” στο λαιμό μας”

Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες……

Την Τετάρτη στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο και συγκεκριμένα στις 10:00 το πρωί, δίνουν το αγωνιστικό τους “παρών” οι…
Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια”

Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη…

“Η απόφαση του Απόστολου Κατσιφάρα μας ξάφνιασε όλους”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας,  Διονύσης Καπλάνης, στον αέρα…