Διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων έως τη Πέμπτη

Διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων αναμένεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές της Ελλάδας έως και την Πέμπτη. Η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικου Αστεροσκοπειου Αθηνων (ΕΑΑ) τονίζει ότι αν και η ένταση των φαινομένων κατα κανόνα δεν θα ειναι ιδιαίτερα μεγάλη, θα πέσουν αθροιστικά σημαντικές ποσότητες βροχής κυρίως στη δυτική και στη βορειοανατολική χώρα, όπου  -σε συνδυασμό με το κορεσμένο σε νερό έδαφος- ενδέχεται να δημιουργήσουν πλημμυρικά επεισόδια.

Σημερα Τριτη τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ βροχές και σποραδικέςς καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατα τόπους στα υπολοιπα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στην Κρητη. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκονης, οι βροχες στα ανατολικα και νότια θα εχουν χαρακτήρα λασποβροχών. Χιονια θα πεσουν στα ορεινά ηπειρωτικά και σε ημιορεινά τμηματα της Δυτικής Μακεδονιας.

Την Τετάρτη βροχές και σποραδικές καταιγιδες θα εκδηλωθούν σε ολοκληρη σχεδον τη χώρα, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα κυριως στην Κεντρικη και Ανατολικη Μακεδονία, στη Θρακη, στο Αιγαιο και στην Κρητη. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικα.

Την Πέμπτη τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, στις Κυκλάδες, στη Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Την Παρασκευη οι βροχες προβλέπεται να περιοριστούν σημαντικά, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα ειναι βελτιωμένος και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο.

Related post

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας από το Λάτσειο Ναυτικό Ομιλο Κατάκολου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας από το…

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (21/6-24/6/ 2024) οργανώθηκε με επιτυχία διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας από το Λάτσειο Ναυτικό Ομιλο Κατάκολου ( ΛΑ.ΝΟΚ).…
ΟΑΣΗ: Τώρα άμεσα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές και αποζημίωση στο 100% των ζημιών

ΟΑΣΗ: Τώρα άμεσα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από…

Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 21/6, έπληξαν το νομό μας έκαναν «στάχτη», αποθήκες, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά…
ΟΑΣΗ: Τώρα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές και αποζημίωση στο 100% των ζημιών

ΟΑΣΗ: Τώρα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις…

Το ΕΚΠ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του παλαίμαχου ενεργού συνδικαλιστή Γιάννη Σαρακίνη ο οποίος έφυγε από τη…