Δημοπρατούνται οδικά και αντιπλημμυρικά έργα

*Συντήρηση τμήματος  οδικού δικτύου Αρχ. Ολυμπίας – Ανδρίτσαινας

*Αντιπλημμυρικά και καθαρισμός πόταμων και χειμάρρων 

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019Η συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης για την διενέργεια ανοικτής δημοπρασίας ανάθεσης του έργου με τίτλο ¨Συντήρηση – οδικη ασφαλεια οδικου δικτυου ανδριτσαινα – σεκουλα – γεφυρα ασπρων σπιτιων – ασπρα σπιτια – διασταυρωση με ε.ο αρχαιασ ολυμπιασ- τριπολησ¨  προϋπολογισμού 1.850.000,00€ μετά του Φ.Π.Α.

Το έργο κρίθηκε αναγκαίο εξαιτίας της ιδιαίτερης τουριστικής σημασίας του οδικού άξονα καθώς συνδέει την Αρχαία Ολυμπία με τον Επικούρειο Απόλλωνα όπως επίσης συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και βελτίωση της προσβασιμότητας των οικισμών που βρίσκονται κατά μήκος αυτού.

Σε όλο το μήκος του οδικού άξονα (31,5km) θα εκτελεστούν εργασίες ασφαλτικών, καθαρισμών, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας με τοπικές εξυγιάνσεις, σήμανσης, διαγράμμισης, τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας. Ιδιαίτερα εντός του οικιστικού ιστού της Τ.Κ Άσπρων Σπιτιών (με εξαίρεση το πλακόστρωτο) και μέχρι τον κόμβο της Εθνικής Οδού Αρχαίας Ολυμπίας – Τρίπολης σε μήκος 4.230 μέτρων θα κατασκευασθεί συνεχής ασφαλτοτάπητας.

Επίσης κατά την ίδια συνεδρίαση ενεκρίθησαν οι όροι δημοπράτησης του έργου με τίτλο ¨ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ¨ με προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ.

Με την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών, ένα σπουδαίο οδικό έργο καθώς και ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας που τόσο έχει ανάγκη η Ηλεία, παίρνουν το δρόμο της υλοποίησής τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε:

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να αποδεικνύει τη μεριμνά της για την ασφάλεια του οδικού της δικτύου, την ποιότητα της προσβασιμότητας των κατοίκων της και την τουριστική αναβάθμιση της Ηλείας.

Ο οδικός άξονας Αρχαίας Ολυμπίας προς Ανδρίτσαινα και Επικούριο Απόλλωνα είναι κρίσιμης τουριστικής σημασίας καθώς συνδέει δυο μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης διατρέχει μια δύσκολη συγκοινωνιακά περιοχή για τους κατοίκους της.

Προτεραιότητά μας αποτέλεσε η ένταξη χρηματοδότησης της βελτίωσης του δρόμου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εξασφαλίσαμε τους αναγκαίους πόρους.

Πρέπει να επισημάνω πως την πενταετία που πέρασε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το επαρχιακό δίκτυο της Ηλείας εξασφάλισε πόρους 65 εκατομμυρίων ευρώ και δε θα πάψει να διεκδικεί μέχρι το τέλος της θητεία της..

Το ίδιο κάνει και για την αντιπλημμυρική προστασία και παρότι η αρμοδιότητα αυτή ανετέθη στις Περιφέρειες με την ψήφιση του ¨Κλεισθένη¨ το περασμένο καλοκαίρι, έχει ήδη διεκδικήσει και πάρει 10 εκατομμύρια .

Για το ίδιο θέμα  ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Μπράμος έκανε την εξής δήλωση:

Με κάθε τρόπο προσπαθούμε, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων, να συντομεύσουμε τις δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες που διέπουν τους διαγωνισμούς ώστε να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις και το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να εκτελούμε έργα για την Ηλεία  χωρίς διακοπή.         

Related post

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Την 15.06.2024 με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηλείας, εκπαιδευτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών. Ως Αστυνομικοί…
Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που έμειναν εκτός κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που…

«Μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη Ανασχηματισμός: Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έφεραν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών το βράδυ της Κυριακής (09.06).…
Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό και παράνομη κατακράτηση

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό…

  Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του…