Δόξα και Τιμή στους «Ήρωες των Ιμίων», με Ιερό Μνημόσυνο στον Άγιο Σπυρίδωνα Πύργου

 «ΕΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ «ΑΘΑΝΑΤΟΙ!». 

 
Συμπληρώθηκαν  23 χρόνια από το παγωμένο εκείνο ξημέρωμα της 31ης Ιανουαρίου 1996 στα Ίμια. Στο αίμα των τριών Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού Έκτορα Γιαλοψού, Παναγιώτη Βλαχάκου και Χριστόδουλου Καραθανάση, οι οποίοι έπεσαν υπέρ Πατρίδος, βαπτίσθηκε η γενιά εκείνη η οποία μέχρι και σήμερα μάχεται για τα ακατάλυτα Ιδανικά και τις Αξίες του Έθνους, η γενιά εκείνη που προκαλεί στους περιθωριοποιημένους συμπατριώτες μας αισθήματα ανακούφισης κι ελπίδας, στους δε αντιπάλους της, αισθήματα μίσους και τρόμου. Όπως και να έχει, η γενιά των Ιμίων αποτελεί μια πραγματικότητα την οποία κανείς πια δεν μπορεί να αγνοήσει.  
Πολλοί δυστυχώς ήσαν εκείνοι οι οποίοι έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να σκεπάσει της λήθης η ομίχλη την θυσία των τριών Αξιωματικών μας! 23 χρόνια μετά και η κατάσταση στην περιοχή εξακολουθεί να είναι τεταμένη και ειδικά αυτήν την περίοδο, καθώς καθημερινά Έλληνες και Τούρκοι ψαράδες επιδίδονται στον «πόλεμο» της τσιπούρας! Η μάχη βέβαια είναι άνιση καθώς οι μεν Έλληνες ψαράδες βγαίνουν με τα καΐκια τους για ψάρεμα, ενώ από την αντίπερα όχθη του Αιγαίου οι Τούρκοι με μεγαλύτερα σκάφη (γρι- γρι) πλέουν ανάμεσα στα Ελληνικά καΐκια και κόβουν τα παραγάδια τους, σαμποτάροντας έτσι τους Έλληνες ψαράδες.   
Για όλους τους παραπάνω λόγους ,  τελέστηκε στον Ιερό Ναό Σπυρίδωνος Πύργου, την περασμένη Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, σε συνεργασία με άλλους φορείς του Πύργου Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των τριών Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού Έκτορα Γιαλοψού, Παναγιώτη Βλαχάκου και Χριστόδουλου Καραθανάση, ενώ ομιλητής ήταν ο κ. Κυριάκος Βασιλάρας.
 
 
 
 
 

Related post

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εξασφαλίζει επίδομα έως 2.600 ευρώ σε άνεργες γυναίκες Το Ινστιτούτο Εργασίας της…
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί το ιδιωτικό χρέος των 270 δις ευρώ.’’

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από…

Καμία ουσιαστική απάντηση για το πρόβλημα της διαχείρισης και της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους δεν έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας κατά…