ΔΡΟΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ , Μετ’ εμποδίων η διέλευση των οχημάτων

Βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει ο επαρχιακός δρόμος  που ενώνει τα χωριά Μουζάκι   – Αγία  Άννα της Δ.Ε. Ωλένης του δήμου Πύργου,  μετά την επέλαση των φετινών  χειμερινών  δυσμενών  καιρικών  συνθηκών.  Όμως παρ ότι έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα μετά την   κακοκαιρία εντούτοις το οδόστρωμα κείτεται κατεστραμμένο. Η μόνη παρέμβαση που έγινε  εκ μέρους της πολιτείας ήταν το άνοιγμα του δρόμου από τα φερτά υλικά και τις λάσπες. Παρέμβαση μόνο και μόνο για την διέλευση των οχημάτων και για την αποκατάσταση της συγκοινωνίας για τα χωριά Αγία Άννα – Πεύκη – Κλινδιά. Τόνοι από χώματα κλείνουν το δρόμο δεξιά – αριστερά επιτρέποντας τη διέλευση μόνο  ενός οχήματος. Έτσι όπως γίνεται αντιληπτό, εγκυμονούν κίνδυνοι τροχαίου σε πιθανότητα κίνησης οχημάτων με αντίθετη κατεύθυνση και συνάντησης  στο ίδιο σημείο. Μάλιστα τα επικίνδυνα σημεία είναι πάνω σε στροφή .

            Σε ποιον ανήκει ο δρόμος ?

Το τμήμα του δρόμου για το οποίο και ο λόγος «εκτίνεται» γεωγραφικά από την γέφυρα της Καρυάς ( συνοικισμός Βαραβαρίνα) φτάνει στην θέση Σοπωτό ( διασταύρωση Γουμέρου) και από κει λίγο πιο έξω από το χωριό Αγία Άννα. Κατά καιρούς σε διάφορες δημοπρασίες της πάλαι ποτέ νομαρχίας ή νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ηλείας υπήρχε ο χαρακτηρισμός «επαρχιακός δρόμος κτλ .Όμως  με την σύσταση και λειτουργία της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης έγινε φανερό ότι το συγκεκριμένο τμήμα είναι «ορφανό». Κανείς δεν ενδιαφέρεται πια για την συντήρηση του αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών του.

 Τι λέει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας ?

            Αφού είδαν και απόειδαν οι κάτοικοι απ την Αγία Άννα πήραν την  πρωτοβουλία να επισκεφτούν τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας προκείμενου να θέσουν το πρόβλημα της βατότητας του δρόμου στον αντιπεριφερειάρχη και στην οικεία διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών. Ο Μιχάλης Καλογερόπουλος διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών  ευημερώντας τους κατοίκους διευκρίνισε ότι « με βασιλικό διάταγμα του 1956 επί βασιλέως Παύλου έχουν χαρακτηριστεί οι επαρχιακοί δρόμοι. Ο συγκεκριμένος δρόμος με (φ.ε.κ. 47 τεύχος Α)  πιάνει από Σαβάλια – Περιστέρι – Κουτσοχέρα – Μουζάκι – Γούμερο ( από τον παλιό δρόμο) –Αγιά Άννα – Πεύκη Κλινδιά- Φολόη. Το συγκεκριμένο κομμάτι από Βαρβαρίνα – Αγία Άννα με απόφαση της νομάρχη Ηλείας κ Μαρκογιαννάκη το 1989 ( Φ.Ε.Κ 396 τεύχος Δ)  χαρακτηρίστηκε ως δημοτικός.»

            Απών ο δήμος Πύργου…

Άρα ο δρόμος είναι δημοτικός. Άρα ο δήμος Πύργου είναι υπεύθυνος για την συντήρηση του αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών. Μάλιστα ο δήμος έχει κυρωθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  λόγω της θεομηνίας της 31η Ιανουαρίου προκειμένου να αντιμετωπίσει τις  συνέπειες της κακοκαιρίας. Παρ όλα αυτά ο δήμος δεν έχει δείξει , τουλάχιστον μέχρι στιγμής, το αντίστοιχο με το μέγεθος της καταστροφής, ενδιαφέρον. Οι κάτοικοι ανυπομονούν αφού μια μικρή πια μπόρα και ο δρόμος θα «κοπεί». Απαιτείται η άμεση  απομάκρυνση των χωμάτων που έχουν εναποτεθεί δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος. Βέβαια όπως ανέφερε και ο κ Καλογερόπουλος βασική εργασία για τον δρόμο είναι η πρόληψη. Δηλαδή η συντήρηση των αποστραγγιστικών αυλακιών των όμβριων υδάτων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ      

 

Θέση «Φτερίνα»  Επικίνδυνη στροφή σε επικλινές οδόστρωμα και μετά βίας χωρά η διέλευση ενός μόνου οχήματος.

 θέση «Αγριλιές» Το σκαπτικό μηχάνημα άνοιξε τον δρόμο μόνο για την διέλευση ενός οχήματος.

θέση «Φιλολιού»  Επικίνδυνο «σαμαράκι»  οριζόντιο στο οδόστρωμα.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…