Εκδήλωση της παράταξης >

Σε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση  εξελίχθηκε η εκδήλωση της παράταξης  << Δήμος Πύργου – Πρωτεύουσα Ευθύνης >> που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο μεγάλο συνεδριακό  της Π. Ε. Ηλείας. Εκατοντάδες φίλοι της παράταξης κατέκλυσαν κυριολεκτικά όλους τους χώρους του συνεδριακού και εκδήλωσαν την  υποστήριξη τους στον Υποψήφιο Δήμαρχο Λάμπη Αριστειδόπουλο και στην παράταξη του <<Δήμος Πύργου – Πρωτεύουσα Ευθύνης >> . Παρά  τις κακές καιρικές συνθήκες άνθρωποι κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της παράταξης .

            Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λάμπης Αριστείδοπουλος φανερά συγκινημένος από την ανταπόκριση των δημοτών, τους ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τους και υπογράμμισε ότι με την μεγαλειώδη συγκέντρωση έδωσαν το μήνυμα νίκης της παράταξης , που αποτελεί ταυτόχρονα και μήνυμα ελπίδας για να ξαναγίνει ο Δήμος Πύργου Πρωτεύουσα Ευθύνης και παρουσίασε το προγραμμα της παράταξης:

 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ  ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ << ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ –ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΥΘΥΝΗΣ >>

 

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη << ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΥΘΥΝΗΣ>> ιδρύθηκε από μια πλατιά συμπαράταξη ενεργών πολιτών , οι οποίοι συνεκτιμήσαμε ότι ο Δήμος Πύργου έχει χάσει τον ηγετικό προσανατολισμό και ρόλο του στην Ηλεία. Αποφασίσαμε ότι έχουμε χρέος να αναλάβουμε την ατομική και την συλλογική μας ευθύνη πρωτίστως απέναντι στις νέες γενιές, προς όλους τους συνδημότες μας αλλά και στο νομό Ηλείας συνολικά, εφόσον είμαστε η Πρωτεύουσα του.

Είναι πλέον φανερό ότι επείγει να δημιουργήσουμε μια άλλη πόλη πιο ανθρώπινη πιο φιλική στον πολίτη και στις δημιουργικές δυνάμεις που κρύβει. Μια πόλη σύγχρονη- ψηφιακή  – ποιοτική- λειτουργική –εξωστρεφή.   

Δεν είναι δυνατόν η κοινωνία να προπορεύεται και ο Δήμος να ακολουθεί. Δεν γυρίζουμε  την πλάτη στην ανάγκη , ο Δήμος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.  Επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο της ανοικοδόμησης  απαλλαγμένοι από κατεστημένα και συμφέροντα που αποτελούν τροχοπέδη  στην ανάπτυξη του Δήμου. Δεν είμαστε πολιτική συνέχεια κανενός, είμαστε παράταξή με όραμα και σχέδιο για το αύριο και όχι το χτές . Δεν θα καταφύγουμε σε ανίερες  συμμαχίες μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες ,υπογράφοντας << γραμμάτια >> που θα εξαργυρωθούν μετά τις εκλογές εις βάρος των συμπολιτών μας . Θα συγκρουστώ με  αρρωστημένες πρακτικές, με ξεπερασμένες αντιλήψεις με κάθε τι που κρατά τον τόπο ακίνητο και δέσμιο σε κάθε είδους συμφέροντα.  Στόχος μας να απελευθερώσουμε και να ενεργοποιήσουμε τις υγιείς δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, να γίνει ο Δήμος μας περιοχή που θα προσφέρει επαγγελματικές ευκαιρίες αλλά και υψηλή ποιότητα ζωής για κάθε Πυργιώτη που θέλει να ζήσει μόνιμα και να μεγαλώσει την οικογένεια του. Όραμα μας να κάνουμε το Δήμο μας Πολιτιστική Πρωτεύουσα με Πρωτοβουλίες και δράσεις καθ’ολη την διάρκεια του χρόνου. Να αναδείξουμε – να ενθαρρύνουμε την μεγάλη δεξαμενή ταλέντων που παραμένει απογοητευμένη – αδήλωτη και ανενεργή. Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά και νέους. Να συντηρήσουμε , να αναδείξουμε και να λειτουργήσουμε τους χώρους πολιτισμού που διαθέτει ο Δήμος μας.      

Για να επιτύχουμε  τον στόχο μας, που είναι να γίνει ο <<Δήμος Πύργου –Πρωτεύουσα Ευθύνης >>, προτείνουμε την συστράτευση  στους παρακάτω προγραμματικούς άξονες, χωρίς να υποσχεθούμε άπιαστα όνειρα και φαραωνικά έργα.

  1. ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ (έμφαση στην καθημερινότητα και στις εγκαταλελειμμένες τοπικές κοινότητες )

 – Αντιδήμαρχος  Καθημερινότητας  ( που θα έχει ευθύνη στην εύρυθμη λειτουργία )

– Ηλεκτρονική  έξυπνη πόλη ( ψηφιακός Δήμος )

– Προσβάσιμη  σε  Α Μ Ε Α

– Έμφαση στην ασφάλεια  

– Θέσεις παρκινγκ

– Καθαριότητα  

– Φωτισμός

– Πάρκα – γήπεδα κτλ. ( ανοικτά  για τους συμπολίτες μας ) 

– Εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων αντιμετώπισης αδέσποτων και παραγωγικών ζώων.

 

  1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΔΥΝΑΜΩΝ – ΠΟΛΗ ΦΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΣΕ ΑΜΕΑ

– Κοινωνικές δομές( κοινωνικό φροντιστήριο, φαρμακείο,  βρεφονηπιακοί σταθμοί κτλ)         

–    Τηλεϊατρική  ( όπου υπάρχει Αγροτικό Ιατρείο )

– Συνεργασία με περιφέρεια( για ενεργοποίηση κινητών μονάδων )

–     Γραφείο εξυπηρέτησης   ΑΜΕΑ

  

 

  1. ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ – ΣΧΕΔΙΟ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ-ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ – ΤΡΙΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ)

– Ανοιχτές  εργολαβίες καθ όλη τη διάρκεια του έτους για συντήρηση αγροτικής οδοποιίας, σε όλο το Δήμο.

– Εκθεσιακό κέντρο αγροτικών προϊόντων , εφοδίων , μηχανημάτων κτλ.

– Πρόταση μας στο Παλαιό Νοσοκομείο στέγαση πανεπιστημιακών σχολών

 

 

  1. ΥΠΟΔΟΜΕΣ (Συντηρούμε – βελτιώνουμε –Δημιουργούμε σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα )

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

 –    Αξιοποίηση – Δημοτικής  περιουσίας ( σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα ).

  Αξιοποίηση   Αεροδρόμιου Επιταλίου (Σε συνεργασία με Περιφέρεια)

  Πάρκο στην είσοδο της πόλης στα 100 στρέμματα ιδιοκτησίας ΣΚΟΣ

Ανάπλαση ΑΛΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΝ. 

 

 

  1. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ -ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (συνεδριακός, εναλλακτικός μαθητικός – μηχανοκίνητος – ιστιοπλοϊκός κτλ.)

–     Γραφείο συντονισμού πολιτιστικών δράσεων. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της παράταξής μας θα τεθεί σε Δημόσια  Διαβούλευση όλο τον Φεβρουάριο.

      ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ – ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ –ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.– ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ   

      Στόχοι που   υπηρετούν   και στηρίζουν τους δημότες μας.

Related post

Ενημέρωση στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πηνειού για τους καφέ κάδους

Ενημέρωση στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πηνειού για τους…

«Φροντίζουμε μαζί τον πλανήτη μας» Για τα πολυδιάστατα οφέλη της διαχείρισης των βιοαποβλήτων στην πηγή και την ορθή χρήση των καφέ…
Εξαίρεση παραλιών Μπισχινόκαμπου-Ακίδα από τις «Απάτητες  Παραλίες»

Εξαίρεση παραλιών Μπισχινόκαμπου-Ακίδα από τις «Απάτητες Παραλίες»

Εξαιρέθηκαν από τον νέο θεσμό των Απάτητων Παραλιών, που έχει στόχο να προστατευθούν παραλίες που βρίσκονται σε περιοχές Natura, οι παραλίες…
Διονύσης Καλαματιανός: «Προοδευτική συνεργασία για να βγει η χώρα από το τέλμα»

Διονύσης Καλαματιανός: «Προοδευτική συνεργασία για να βγει η χώρα…

Σημεία από τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη χώρα…