Εκκλησία: Ικανοποίηση για το άνοιγμα των ναών
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
- 29 Απριλίου, 2020
- 81
- 1 minute read
Ανοίγουν στις 4 Μαΐου οι Εκκλησίες για ατομική προσευχή με περιορισμό συναθροίσεων έως 10 άτομα και από τις 17 Μαΐου οι λειτουργίες θα μπορούν να γίνονται με συμμετοχή των πιστών, με συγκεκριμένους κανόνες, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο.
Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές η Εκκλησία είναι ικανοποιημένη από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος έδειξε «ότι αναγνωρίζει και σέβεται τον ρόλο της».
Οι Ιεράρχες θεωρούν στην πλειονότητά τους ότι βρέθηκε η «χρυσή τομή και επικράτησε το πνεύμα μέτρου ενώ θεωρούν σωστό τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως».
Αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να καθορίσει τις ρυθμίσεις με τις οποίες θα ανοίξουν οι Ναοί προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την δημόσια υγεία.
