ΕΛΜΕ Ηλείας: 24ωρη απεργία για το Νέο Λύκειο τη Παρασκευή 12 Απριλίου

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηλείας

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

Η πρόταση του υπουργείου για το νέο λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης αποτελεί δομική αλλαγή του εκπαιδευτικού μοντέλου σε αντιδραστική κατεύθυνση, εφαρμογή και υλοποίηση από την κυβέρνηση μέρους των κατευθύνσεων ΕΕ – ΟΟΣΑ για ένα σχολείο της αγοράς, με μαζικότερη και πιο πρόωρη στροφή στην κατάρτιση και στις δεξιότητες.

  • Το Λύκειο μετατρέπεται σε ένα ακόμα πιο εξετασιοκεντρικό «σχολείο» με διπλά εξεταστικά φίλτρα στην Γ΄Λυκείου! για την κατοχή του απολυτηρίου και άρα για την εισαγωγή στις σχολές «χαμηλής  ζήτησης»! και για την εισαγωγή στις σχολές «υψηλής ζήτησης»!
  • Οι ενδοσχολικές εξετάσεις  παίρνουν την μορφή κεντρικών εξετάσεων  με  την θεσμοθέτηση εξετάσεων σε επίπεδο Ομάδας Σχολείων για την απόκτηση του Εθνικού Απολυτηρίου.
  • Προσανατολισμός στην πρόωρη ειδίκευση με εξάωρα μαθήματα! Καταργήσεις και αλλαγές στα μαθήματα χωρίς καμιά συζήτηση. Εξοβελισμός της Γενικής Παιδείας.
  • Δημιουργούνται μαθητές τριών τουλάχιστον ταχυτήτων μέσα στην ίδια τάξη: αυτοί που δεν θα πάρουν το απολυτήριο, αυτοί που θα πάρουν το απολυτήριο (πράσινες σχολές), αυτοί που θα δώσουν πανελλαδικές( κόκκινες σχολές).
  • Δημιουργούνται Πανεπιστημιακές σχολές δύο ταχυτήτων (καλές – κακές ) σχολές. Περιορίζονται δραστικά οι επιλογές των σχολών.
  • Η ύλη των μαθημάτων προσανατολισμού είναι δυσανάλογα μεγάλη για τις ώρες διδασκαλίας(!), οι οποίες αυξήθηκαν (μεγαλύτερη στροφή στα φροντιστήρια).
  • Διευρύνονται οι μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

Δεν πρέπει  να νομιμοποιήσουμε  την κατάργηση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού ρόλου της Λυκειακής Βαθμίδας και την δημιουργία ενός  σχολείου εξεταστικού κέντρου των λίγων και των εχόντων την  οικονομική δυνατότητα.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης  για το Νέο Λύκειο.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:

Ενιαίο, δωδεκάχρονο, δημόσιο και δωρεάν ποιοτικό σχολείο  με όλη τη γνώση για όλα τα παιδιά. Όχι στους ταξικούς εξεταστικούς φραγμούς και την παραπαιδεία.

Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

«Ξεπάγωμα» της 2ετίας 2016-2017 και απόδοση του μισθολογικού κλιμακίου.

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου». Αξιοπρεπείς συντάξεις στα 30 χρόνια προϋπηρεσίας  με τη συμπλήρωση του 60ου έτους.

Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση . 

Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην  24ωρη απεργία που αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία η ΓΣ της ΟΛΜΕ την Παρασκευή  12 Απρίλη.

Απεργιακή  Συγκέντρωση. Στο 2Ο  λυκειο Πυργου στις 10:00 πμ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Related post

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας από το Λάτσειο Ναυτικό Ομιλο Κατάκολου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας από το…

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (21/6-24/6/ 2024) οργανώθηκε με επιτυχία διασυλλογικός ιστιοπλοϊκός αγώνας από το Λάτσειο Ναυτικό Ομιλο Κατάκολου ( ΛΑ.ΝΟΚ).…
ΟΑΣΗ: Τώρα άμεσα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές και αποζημίωση στο 100% των ζημιών

ΟΑΣΗ: Τώρα άμεσα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από…

Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 21/6, έπληξαν το νομό μας έκαναν «στάχτη», αποθήκες, ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά…
ΟΑΣΗ: Τώρα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές και αποζημίωση στο 100% των ζημιών

ΟΑΣΗ: Τώρα μέτρα στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων από τις…

Το ΕΚΠ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του παλαίμαχου ενεργού συνδικαλιστή Γιάννη Σαρακίνη ο οποίος έφυγε από τη…