Ένταξη στο ΕΣΠΑ για τα λουτρά Καϊάφα

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΑΔΑ: ΩΥ5Β465ΧΙ8-Ε37) η ένταξη του Καϊάφα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ), ΕΣΠΑ 2014-2020, με τίτλο «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων εγκαταστάσεων και δικτύων υποδομών περιοχής Λίμνης Καϊάφα» με δικαιούχους φορείς την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. και την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού και  Αθλητισμού.                      

            Ολοκληρώνεται ένας πολυετής κύκλος παρεμβάσεων σε όλα τα πεδία, με αγώνες για τη μη μεταβίβαση των Ιαματικών Πηγών του Καϊάφα στο ΤΑΙΠΕΔ ή σε ιδιώτες, με διαρκή κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και συνεχείς επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις σχετικές αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Δικαιώνεται η προσπάθεια που στοχεύει στην ανάδειξη και ήπια αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών της περιοχής του Καϊάφα. Με πρώτο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την περιβαλλοντική προστασία που διασφαλίζει την αειφορία του εγχειρήματος και τα διαρκή οφέλη πρωτίστως για την τοπική κοινωνία και τον Νομό μας.

Όπως αναφέρει και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης «επιδιώκεται η εφαρμογή των απαραίτητων παρεμβάσεων για τη διαμόρφωση ενός πρότυπου οικοτουριστικού μοντέλου στην περιοχή, το οποίο θα προκύψει από την υλοποίηση ενός μίγματος συνδυασμένων ενεργειών με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, την δημιουργία ενός Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Δραστηριοτήτων Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, την χρήση καινοτόμων μεθόδων αντιμετώπισης ολοκληρωμένης αντίληψης οικοανάπτυξης, και την οικονομική βιωσιμότητα για τη λειτουργία και προστασία του έργου και του φυσικού περιβάλλοντος.»

Πρέπει να εξάρουμε την άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υπουργείου Τουρισμού, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Δυτ. Ελλάδας). Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει η προσπάθεια της παρούσας Διοίκησης της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου για την προσήλωση στην υλοποίηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών χωρίς χρονοτριβή, εμπνέοντας την αισιοδοξία ότι εξίσου αποτελεσματικά θα υλοποιήσει και το φυσικό αντικείμενο του έργου.

 

Περισσότερες πληροφορίες: https://diavgeia.gov.gr/decision/view/ΩΥ5Β465ΧΙ8-Ε37

Related post

Εκτός της νέας Γ’ Εθνικής οι Άρης Πετρούπολης και Σαρωνικός Αναβύσσου, δεν δήλωσαν συμμετοχή

Εκτός της νέας Γ’ Εθνικής οι Άρης Πετρούπολης και…

Οδηγίες του Άρης Πετρούπολης προς τους φιλάθλους – «Την Κυριακή, στηρίζουμε την ομάδα μας με τη φωνή και το πάθος μας»…
Φυτεία -1.561- δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίσθηκε στην Αρκαδία

Φυτεία -1.561- δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίσθηκε στην Αρκαδία

    Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν -2- άτομα   Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση των…
Συγκρότηση σε σώμα του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  ( Ε.Ε.Σ. ) – Περιφερειακού Τμήματος Πύργου .

Συγκρότηση σε σώμα του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ελληνικού Ερυθρού…

          Συγκρότηση σε σώμα του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ( Ε.Ε.Σ. ) – Περιφερειακού Τμήματος…