Επίδομα ενοικίου 2019: Πλησιάζει η πληρωμή της πρώτης δόσης – Πότε θα μπουν χρήματα στους λογαριασμούς

Την πρώτη εβδομάδα Απριλίου, εκτός απροόπτου, αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δόση για την επιδότηση ενοικίου 

Ειδικότερα αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί ότι οι αιτήσεις που θα γίνουν μέχρι τέλος του μήνα θα πληρωθούν αρχές Απριλίου. Να σημειωθεί ότι τότε θα καταβληθουν και τα αναδρομικά πόσα από 1.1.2019.

Δεν χάνεται η αναδρομικότητα όσοι δεν πληρωθούν στην πρώτη δόση

Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να προσέξουν όσοι κάνουν αίτηση είναι ότι λόγω θεμάτων που έχουν προκύψει με την διάρκεια του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου και τις άδειες παραμονής των Ευρωπαίων πολιτών που δεν έχουν ημερομηνία λήξης η αναδρομικοτητα δεν εξαντλείται στην πρώτη δόση.

Τουλάχιστον αυτό εξετάζεται αυτή τη στιγμή καθώς υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αιτήσεων που βρίσκεσαι σε εκκρεμότητα.

Χθες το βράδυ οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 240.317 έφτασαν οι αιτήσεις με εγκεκριμένες τις 101.252 ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι 94.940 αιτήσεις.

Οποιος λοιπόν δικαιούται αναδρομικά την επιδότηση ενοικίου θα την πάρει άσχετα αν πληρωθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

Το επίδομα θα καταβάλλεται μηνιαίως με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. 
Το δικαίωμα στην καταβολή του επιδόματος ισχύει από την 1η ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση.

Το Επίδομα Στέγασης, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στον καθορισμό της εισοδηματικής ενίσχυσης ή στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του Επιδόματος Παιδιού.

Η διάρκεια της χορήγησης του επιδόματος δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες από την ημερομηνία της αρχικής καταβολής. Με την πάροδο έξι μηνών από την έκδοση της πράξης έγκρισης, κι εφόσον πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος η αίτηση ανανεώνεται αυτόματα για έξι ακόμα μήνες.

Κατά τη διάρκεια του έκτου μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης έγκρισης και σε περίπτωση μεταβολής της σύνθεσης του νοικοκυριού ή των όρων του μισθωτηρίου, ο δικαιούχος δύναται να επικαιροποιήσει τα στοιχεία της αίτησης του και το ποσό του επιδόματος να αναπροσαρμοστεί αναλόγως για το δεύτερο εξάμηνο χορήγησης.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…