Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΕ Κώστα Μητρόπουλου στην Ομάδα Παραγωγών «ΑΛΦΕΙΟΣ-ΡΟΔΙ»

Τις εγκαταστάσεις της αναγνωρισμένης Ομάδας Παραγωγών της κοινωνικής και πολυσυμμετοχικής επιχείρησης «ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε.» στον Πύργο, επισκέφτηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κώστας Μητρόπουλος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Γιώργο Μικέογλου.

Ο κ. Μητρόπουλος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις τυποποίησης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Παρασκευά Παρασκευόπουλο και από τον προσωρινό πρόεδρο Πέτρο Γιαννόπουλο, ενώ συζήτησε με μέλη της Ομάδας Παραγωγών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στη συμβολή της «ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε.» στην τοπική οικονομία, αλλά και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή της εταιρίας στις δράσεις της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης.

«Η προώθηση των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνδυασμό με την ανάδειξη της συνέργειας των ανθρώπων του αγροδιατροφικού τομέα αποτελεί βασικό στόχο για τη στήριξη των τοπικών οικονομιών», τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Μητρόπουλος.

Καταλήγοντας και οι δύο πλευρές έθεσαν ως προϋπόθεση την ευρύτερη και ουσιαστικότερη συνεργασία με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας σε όλα τα στάδια της αγροδιατροφικής αλυσίδας.

Η επιχείρηση «ΑΛΦΕΙΟΣ – ΡΟΔΙ Α.Ε.» έχει την έδρα της στον Πύργο, ενώ ομάδα παραγωγών καλλιεργεί αναπτύσσει καλλιέργειες και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Το παραγόμενο προϊόν διοχετεύεται τόσο στην εγχώρια αγορά μέσω του διευρυμένου συστήματος σημείων διάθεσης, όσο και στη διεθνή, με πιο πρόσφατες συνεργασίες στην Ελβετία και τη Σερβία.

Related post

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς ψεκασμούς

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς…

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2022, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς…
Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες… “θηλιά” στο λαιμό μας”

Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες……

Την Τετάρτη στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο και συγκεκριμένα στις 10:00 το πρωί, δίνουν το αγωνιστικό τους “παρών” οι…
Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια”

Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη…

“Η απόφαση του Απόστολου Κατσιφάρα μας ξάφνιασε όλους”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας,  Διονύσης Καπλάνης, στον αέρα…