Επίσκοπος Ανδρούσης ο εξ Ηλείας καταγόμενος Θεοφιλέστατος κ.κ. Κωνστάντιος

Ένα  ακόμη άξιο τέκνο της Ηλείας, κοσμεί πλέον την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς επίσης και την τοπική μας Εκκλησία από την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης ιστορικής Επισκοπής Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιον.
 
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. Kωνστάντιoς Παναγιωτακόπουλος, γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1960 στο Αλεποχώρι Ηλείας, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Φοίτησε στην Εκκλησιαστική σχολή της Ξάνθης και στη συνέχεια ενεγράφη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ’ όπου και αποφοίτησε το 1988. Εκπλήρωσε τις Στρατιωτικές του υποχρεώσεις υπηρετήσας ως υπαξιωματικός σε τεθωρακισμένη μονάδα του νομού Ξάνθης. Στις 31 Μαρτίου 1985 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον τότε Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και νυν Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, αναλαμβάνοντας και καθήκοντα επιμελητού στο Σταυρίδειο Μαθητικό Οικοτροφείο αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως. Τη 15η Σεπτεμβρίου 1991 χειροτονείται Πρεσβύτερος λαμβάνοντας και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Κατόπιν τοποθετήθηκε Εφημέριος και Ιεροκήρυκας του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως, ενώ ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντού του Σταυριδείου Μαθητικού Οικοτροφείου. Το 1992 διορίστηκε τακτικός Ιεροκήρυκας και Πνευματικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Το 2000 εξελέγη μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου Έβρου. Πραγματοποίησε πλήθος ραδιοφωνικών εκπομπών σε τοπικούς περιφερειακούς σταθμούς του Έβρου, όπου αναλύθηκαν πνευματικά θέματα και προβληματισμοί των πιστών. Ακόμα συμμετείχε σε διάφορες τοπικές επιτροπές. Τον Απρίλιο του 1993 μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κυρoύ Τιμοθέου, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του στο έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολής. Το 1997 διορίστηκε υπεύθυνος της επιτροπής-ομάδος Αντιαιρετικού αγώνα και στα πλαίσια της δράσης της διοργάνωσε αντιαιρετικές εκδηλώσεις με ομιλίες και εκδόσεις εντύπων με σχετικό περιεχόμενο τόσο στη πόλη της Αλεξανδρούπολης όσο και στα χωριά εντός των ορίων της Μητροπόλεως. Την 1η Μαρτίου του 2006 απεσπάσθη στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Kομoτηνής κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κυρού Δαμασκηνού και εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου. Διορίστηκε Πρωτοσύγκελλος της εν λόγω Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου και κατά την επταετή υπηρεσία του στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής ανέλαβε διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, πραγματοποίησε ραδιοφωνικές εκπομπές, συνέγραψε άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και περιοδικά, διετέλεσε υπεύθυνος νεότητος, των κατηχητικών σχολείων και ανέπτυξε φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ιεραποστολικό έργο στην περιοχή της Ροδόπης της τοπικής Ιεράς Μητροπόλεως. Το έτος 2014 μετετέθη εις Αθήνας διορισθείς Ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου.
 
Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και Εκκλησιαστική ευταξία, τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνστάντιου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών. Του Πολυαρχιερατικού συλλείτουργου, προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συμμετοχόντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ηλείας κ.κ. Γερμανού, Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου,  Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου, Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας κ.κ. Κυρίλλου, Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρου, Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννου, Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Τιμοθέου, Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ, Φιλίππων κ.κ. Στεφάνου, Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλεστάτων. Επισκόπων Λούτζ και Πόζναν (της Εκκλησίας της Πολωνίας), κ.κ. Αθανασίου, Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, Ανδίδων (Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως) κ.κ. Χριστοφόρου, Θαυμακού κ.κ. Ιακώβου  και Θεσπιών κ.κ. Συμεών.  Στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες, Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, Γλυφάδας κ.κ. Παύλος, Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητος και ο Θεοφιλέστατος. Επίσκοπος Νεοχωρίου κ.κ. Παύλος.
Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό προσήλθαν για να ευχηθούν στον Επίσκοπο Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιον, ο τέως Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Πολιτευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πηνειού κ. Σπύρος Βασιλείου,πλήθος πιστών, συγγενών, συνεργατών και φίλων του, από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τον Πύργο και τον τόπο καταγωγής του, το Αλεποχώρι καθώς επίσης και δεκαπενταμελής αντιπροσωπεία Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με επικεφαλή τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο  Αιδεσιμολογιότατο π. Ηλία Παπαγγελή.
Αξίζει να επαινεθεί η πατρική αγάπη και η καθοριστική ηθική στήριξη των δύο Ηλείων κορυφαίων Εκκλησιαστικών ανδρών, που κοσμούν την Εκκλησία της Ελλάδος, του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού, του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, καθώς επίσης και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, οι οποίοι από την αρχή της Ιερατικής του πορείας περιέβαλλαν με στοργή και  φιλάδελφη αγάπη τον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπον, ο οποίος αξιώθηκε και ευτύχησε με την ευλογία του Χριστού, να λάβει και τον τρίτο βαθμό της Ιερωσύνης!
Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο νεοχειροτονηθείς  Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κατά την διανομή του αντιδώρου, ευχαρίστησε θερμά με ανεκλάλητη χαρά, σεμνότητα και ευγένεια, όλους όσους συμμετείχαν στην προσωπική του Πεντηκοστή, ενώ ακολούθως παρέθεσε «Αβραμιαία» δεξίωση στο Ξενοδοχείο “ELECTRA PALACE”  
 
                                                            «Κωσταντίου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης πολλά τα Έτη!!».
 
 

Related post

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Την 15.06.2024 με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηλείας, εκπαιδευτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών. Ως Αστυνομικοί…
Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που έμειναν εκτός κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που…

«Μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη Ανασχηματισμός: Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έφεραν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών το βράδυ της Κυριακής (09.06).…
Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό και παράνομη κατακράτηση

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό…

  Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του…