Γ. Γεωργιόπουλος: Συντήρηση Ε.Ο. Πύργος-Αρχ.Ολυμπία-όρια Νομού

Τη συντήρηση της παλαιάς Εθνικής Οδού στο τμήμα των Τοπικών Κοινοτήτων Σμίλα-Πελόπιο-Πλάτανος ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ Γιάννη Λύτρα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και Υποψήφιος Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ Γεωργίοπούλος, αποτελεί παράλειψη η μη πρόβλεψη συντήρησης του ασφαλτοτάπητα του συγκεκριμένου τμήματος της παλαιάς Εθνικής Οδού και η μη ένταξη του συγκεκριμένου έργου στην εξελισσόμενη εργολαβία συντήρησης της Ε.Ο Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-όρια Νομού.

Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας επισημαίνει στην επιστολή του και τον τρόπο με τον οποίο είναι δυνατή η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση της εργολαβίας.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:

Στα πλαίσια της εξελισσόμενης εργολαβίας συντήρησης της Ε.Ο. Πύργος-Αρχ.Ολυμπία – όρια Νομού δεν έχει προβλεφθεί η συντήρηση του ασφαλτοτάπητα της παλαιάς Εθνικής Οδού στο τμήμα Σμίλα – Πελόπιο- Πλάτανος.

Επειδή πράγματι υπάρχει πρόβλημα οδικής ασφάλειας στο ανωτέρω τμήμα και ελογχεύει κίνδυνος ατυχημάτων, είναι δικαιολογημένα τα αιτήματα διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής.

Φρονώ ότι θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί το παραπάνω θέμα αν συνταχθεί και εγκριθεί Α.Π.Ε. για χρησιμοποίηση του κονδυλίου των απροβλέπτων (15% της σύμβασης) και σε περίπτωση απορρόφησής του να γίνει χρήση των επί έλασσον δαπανών (20% άλλης συμβατικής ομάδας εργασιών).

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.” 

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…