Γ. Γεωργιόπουλος: Συντήρηση Ε.Ο. Πύργος-Αρχ.Ολυμπία-όρια Νομού

Τη συντήρηση της παλαιάς Εθνικής Οδού στο τμήμα των Τοπικών Κοινοτήτων Σμίλα-Πελόπιο-Πλάτανος ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ Γιάννη Λύτρα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και Υποψήφιος Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ Γεωργίοπούλος, αποτελεί παράλειψη η μη πρόβλεψη συντήρησης του ασφαλτοτάπητα του συγκεκριμένου τμήματος της παλαιάς Εθνικής Οδού και η μη ένταξη του συγκεκριμένου έργου στην εξελισσόμενη εργολαβία συντήρησης της Ε.Ο Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-όρια Νομού.

Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας επισημαίνει στην επιστολή του και τον τρόπο με τον οποίο είναι δυνατή η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση της εργολαβίας.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:

Στα πλαίσια της εξελισσόμενης εργολαβίας συντήρησης της Ε.Ο. Πύργος-Αρχ.Ολυμπία – όρια Νομού δεν έχει προβλεφθεί η συντήρηση του ασφαλτοτάπητα της παλαιάς Εθνικής Οδού στο τμήμα Σμίλα – Πελόπιο- Πλάτανος.

Επειδή πράγματι υπάρχει πρόβλημα οδικής ασφάλειας στο ανωτέρω τμήμα και ελογχεύει κίνδυνος ατυχημάτων, είναι δικαιολογημένα τα αιτήματα διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής.

Φρονώ ότι θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί το παραπάνω θέμα αν συνταχθεί και εγκριθεί Α.Π.Ε. για χρησιμοποίηση του κονδυλίου των απροβλέπτων (15% της σύμβασης) και σε περίπτωση απορρόφησής του να γίνει χρήση των επί έλασσον δαπανών (20% άλλης συμβατικής ομάδας εργασιών).

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.” 

Related post

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα Ιλαράς σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά την Τετάρτη 27/3/2024 στους καταυλισμούς του Δήμου Ανδραβίδας-…
Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέοι κανόνες για τους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη – πότε κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι. Αυστηρότερο πλαίσιο για τον λεγόμενο «ενεργειακό…
Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά…

Βέλη από τους συνυπογράφοντες την πρόταση δυσπιστίας και για την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές Εσωτερικές αντιστάσεις, προσωπικές στρατηγικές…