Γ. Γεωργιόπουλος: Συντήρηση Ε.Ο. Πύργος-Αρχ.Ολυμπία-όρια Νομού

Τη συντήρηση της παλαιάς Εθνικής Οδού στο τμήμα των Τοπικών Κοινοτήτων Σμίλα-Πελόπιο-Πλάτανος ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων κ Γιάννη Λύτρα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και Υποψήφιος Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ Γεωργίοπούλος, αποτελεί παράλειψη η μη πρόβλεψη συντήρησης του ασφαλτοτάπητα του συγκεκριμένου τμήματος της παλαιάς Εθνικής Οδού και η μη ένταξη του συγκεκριμένου έργου στην εξελισσόμενη εργολαβία συντήρησης της Ε.Ο Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-όρια Νομού.

Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας επισημαίνει στην επιστολή του και τον τρόπο με τον οποίο είναι δυνατή η εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση της εργολαβίας.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:

Στα πλαίσια της εξελισσόμενης εργολαβίας συντήρησης της Ε.Ο. Πύργος-Αρχ.Ολυμπία – όρια Νομού δεν έχει προβλεφθεί η συντήρηση του ασφαλτοτάπητα της παλαιάς Εθνικής Οδού στο τμήμα Σμίλα – Πελόπιο- Πλάτανος.

Επειδή πράγματι υπάρχει πρόβλημα οδικής ασφάλειας στο ανωτέρω τμήμα και ελογχεύει κίνδυνος ατυχημάτων, είναι δικαιολογημένα τα αιτήματα διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής.

Φρονώ ότι θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί το παραπάνω θέμα αν συνταχθεί και εγκριθεί Α.Π.Ε. για χρησιμοποίηση του κονδυλίου των απροβλέπτων (15% της σύμβασης) και σε περίπτωση απορρόφησής του να γίνει χρήση των επί έλασσον δαπανών (20% άλλης συμβατικής ομάδας εργασιών).

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.” 

Related post

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς ψεκασμούς

ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας-Δακοκτονία 2022: Σε ποιες ΤΚ πραγματοποιούν δολωματικούς…

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2022, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς…
Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες… “θηλιά” στο λαιμό μας”

Νίκος Παναγιωτόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Σταφίδα, σταφύλι, “ιερές” περιουσίες……

Την Τετάρτη στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο και συγκεκριμένα στις 10:00 το πρωί, δίνουν το αγωνιστικό τους “παρών” οι…
Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια”

Διονύσης Καπλάνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Ενωμένοι για την επόμενη…

“Η απόφαση του Απόστολου Κατσιφάρα μας ξάφνιασε όλους”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας,  Διονύσης Καπλάνης, στον αέρα…