Γ. Κοντογιάννης: Να σταματήσουν οι τελετές αφής φλόγας εκτός Αρχαίας Ολυμπίας

Πληροφορούμαστε ότι την Τετάρτη 27  Φεβρουαρίου στις 11:30 στο Ζάππειο Μέγαρο, θα γίνει η τελετή Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας» των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics  που θα γίνουν από τις 8 έως  22 Μαρτίου στο Αμπου Ντάμπι 2019.

Η υπόθεση της «αφής φλόγας» φέρνει και πάλι στην επιφάνεια το μείζον ζήτημα που επανειλημμένως έχει τεθεί (προσωπικά το θέτω από… ) για την ανάγκη κάθε εκδήλωσης που εμπεριέχει τον τίτλο «ολυμπιακό» να ξεκινά από την Αρχαία Ολυμπία. Πολύ περισσότερο μάλιστα αν στο συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός συμπεριλαμβάνεται και η εκδήλωση αφής φλόγας.

Παλαιότερα επικρατούσε η άποψη ότι η αφή φλόγας δεν μπορεί να γίνεται για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με κάθε τι «ολυμπιακό» λόγω του κόστους που έχει μια τέτοιου είδους τελετή στην Αρχαία Ολυμπία. Κόστος που αυξάνεται με την φιλοξενία επισήμων προσκεκλημένων κλπ.

Μόνο που αν θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανό τον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κάθε δραστηριότητα ή αξία που έχει προκύψει στη σύγχρονη εποχή από αυτούς, πρέπει να θυμίζουμε πάντα πώς και από πού ξεκίνησαν οι Αγώνες, καθώς και τα πανανθρώπινα μηνύματα που τους συνοδεύουν.

Κύρος και άιγλη σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα δεν δίνουν οι παριστάμενοι στην τελετή αφής της φλόγας, αλλά η ίδια η διαδικασία και ο ιερός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας.

Με αφορμή λοιπόν τις δημοτικές εκλογές καλό θα ήταν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας να αναλάβουν δεσμεύσεις ότι θα αγωνιστούν ώστε κάθε τελετή αφής φλόγας που παραπέμπει σε οτιδήποτε «ολυμπιακό» να γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία.

Όσον αφορά στα έξοδα, τα οποία δεν μπορεί να είναι ίδια σε κάθε περίπτωση, πολλά εξ αυτών πρέπει να καλύπτονται από τους διοργανωτές των αθλητικών εκδηλώσεων (εν προκειμένω θα μπορούσαν να καλυφθούν από το Αμπου Ντάμπι, αλλά και από το ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών, Αθλητισμού και Τουρισμού, μιας και μέσω κάθε τελετής αφής προβάλλεται η χώρα μας.

Related post

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα για την πολιτική μου επιλογή”

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα…

“Δεν έχω μετανιώσει…”, λέει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, αναφερόμενος στην επιλογή του να μην συμμετάσχει στην Επιτροπή Θεσμών…
Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή Πλεμμένου-Νικολόπουλου”

Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή…

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Πύργου- Πρωτεύουσα ευθύνης” και πρώην Δήμαρχος Ιάρδανου, Λάμπης αριστειδοπουλος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό…
Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να σταματήσουμε να πετροβολούμε το Νοσοκομείο”

Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να…

Ο διοικητής νοσοκομείο Πύργου Σπύρος Πολίτης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για τα νέα του καθήκοντα τις…