ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Δράση τώρα για το πανεπιστήμιο»

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Όραμα Δημιουργίας» και υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πλησιάζει η ώρα της κρίσης και των τελικών αποφάσεων για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων και του υπουργείου Παιδείας έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, καθώς μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο ίδρυσης του νέου Φορέα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.  Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά καθώς πρέπει να γίνουν γνωστές οι νέες σχολές που θα προκύψουν από τη συγχώνευση για να συμπεριληφθούν στο νέο μηχανογραφικό που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι φοιτητές.

Ο δήμος Πύργου παρακολουθεί δυστυχώς τις εξελίξεις μέχρι τώρα ως απλός θεατής. Η εξαγγελία του υπουργού Παιδείας πέρυσι τέτοια εποχή στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας για ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στην Ηλεία με τρία τμήματα που θα έχουν κατεύθυνση στον τομέα του πολιτισμού δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Η εμπειρία μας έχει διδάξει ότι πολλές από τις υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνητικών παραγόντων αποδείχθηκαν «ακάλυπτες επιταγές».

Επιβάλλεται λοιπόν η άμεση ενεργοποίηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που έχει συσταθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πρέπει να επιδιώξει συναντήσεις τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όσο και με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. O Δήμος Πύργου πρέπει να έχει διακριτή θέση στο νέο πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας. Θα είναι οδυνηρός για τον τόπο μας ένας νέος αποκλεισμός. Απαιτείται δράση εδώ και τώρα για να μη βρεθούμε ξανά προ τετελεσμένων».

Related post

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων έχει και κοινωνικό χαρακτήρα»

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών…

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο, στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ FM για τα…
Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Θα διαδηλώσουμε ακόμα και έξω από το Υπουργείο Παιδείας»

Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:…

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πύργου, Γιάννης Γεωργίου, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου μιλάει…
Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Γερμανού

Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας…

Aγαπητoi μoυ Aδελφoi, όπως γνωρίζετε έχω υποβάλλει την παραίτησή μου από την θέση του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, η οποία…