Γιάννης Κουτσούκος – Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Σε πληγείσες περιοχές του Δήμου Ανδρίτσαινας –Κρεστένων βρέθηκε εχθές  ο βουλευτής κ. Γιάννης Κουτσούκος.

Ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο, κ. Σάκη Μπαλιούκο, για την έκταση των ζημιών και επισκέφτηκε μαζί του ορισμένες από τις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλιούκο, οι ζημιές από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες σε όλη την έκταση του Δήμου και οφείλονται στις παρατεταμένες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών. Ο Δήμος έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια και επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί και έχει δώσει προσωρινές λύσεις στις περισσότερες περιπτώσεις. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Κουτσούκου ότι κλιμάκιο του Ι.Γ.Μ.Ε. βρίσκεται στις κατολισθαίνουσες περιοχές για να διαπιστώσει το μέγεθος των προβλημάτων και θα παραδώσει μελέτη για την αντιμετώπισή τους.

Ο κ. Κουτσούκος ενημέρωσε τον κ. Μπαλιούκο για τις κοινοβουλευτικές του πρωτοβουλίες προκειμένου η Κυβέρνηση να ενεργοποιήσει το θεσμικό πλαίσιο για τις Θεομηνιόπληκτες περιοχές, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες, να αποκατασταθούν οι ζημιές και να ενισχυθούν οικονομικά οι Δήμοι, καθώς κοινή υπήρξε η διαπίστωση πως το μέγεθος των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την πρόσφατη και παρατεταμένη κακοκαιρία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τους Δήμους με απούσα την Κυβέρνηση.

Related post

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εξασφαλίζει επίδομα έως 2.600 ευρώ σε άνεργες γυναίκες Το Ινστιτούτο Εργασίας της…
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί το ιδιωτικό χρέος των 270 δις ευρώ.’’

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από…

Καμία ουσιαστική απάντηση για το πρόβλημα της διαχείρισης και της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους δεν έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας κατά…