Γιάννης Κουτσούκος: «Καταγγελίες για μεθοδεύσεις σε βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας με την υπολειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας»

Ο Γιάννης Κουτσούκος ,Βουλευτής Ν. Ηλείας, κατέθεσε εχθές 8-3-2019 επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με θέμα τις καταγγελίες για μεθοδεύσεις σε βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας με την υπολειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους λειτουργία τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των Συλλόγων των Εργαζομένων, των κατοίκων και των φορέων της  περιοχής.

Επισημαίνουν, ιδιαίτερα, την  μεθόδευση για την υποβάθμιση της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με τη μεταφορά όλων των περιστατικών στο Νοσοκομείο του Πύργου και την επιβάρυνση της αντίστοιχης κλινικής.

Τα θέματα αυτά, συζητήθηκαν επίσης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, στην Αμαλιάδα, όπου εκφράστηκαν από τους φορείς της ευρύτερης περιοχής ακριβώς οι ίδιοι φόβοι, ενώ επισημάνθηκαν οι αρνητικές επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Η Κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει δώσει καμία απάντηση στα αιτήματα που έχουν τεθεί και στα προβλήματα που έχουν αναφερθεί κατ΄επανάληψη, δεν απάντησε καν – ως έχει υποχρέωση- στην από 9-8-2018 σχετική Ερώτησή μου. 

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός για τις αναφερόμενες καταγγελίες και καλείται να απαντήσει για τις δικές του ενέργειες και ευθύνες.

Related post

Ομόφωνα ένοχη η Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη…
Ηλεία: Εκκενώθηκαν σχολεία & δημόσια κτίρια-“Τρέχουν” πυρετωδώς τα Κλιμάκια μηχανικών

Ηλεία: Εκκενώθηκαν σχολεία & δημόσια κτίρια-“Τρέχουν” πυρετωδώς τα Κλιμάκια…

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 29/03/24 12.00 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΣΟΠΠ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ -ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ   11.00 Σεισμική δόνηση 5,7…
Πύργος: Πανικός στα σχολεία λόγω του σεισμού! Τα παιδιά στα προαύλια

Πύργος: Πανικός στα σχολεία λόγω του σεισμού! Τα παιδιά…

Άμεση η αντίδραση δασκάλων και καθηγητών σε πολλά σχολεία των περιοχών που “χτύπησε” ο ισχυρός σεισμός. Την διακοπή των μαθημάτων σε…