Η “ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ” ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

Την παραδοσιακή ”Καλή Πράξη” πραγματοποίησε πολυμελής αντιπροσωπεία  μελών  του Δ Σ της Ένωσης  Παλαιών Προσκόπων  Ηλείας .
Ήταν επίσκεψη Αγάπης, που τα μέλη του ΔΣ  πραγματοποιούν όχι μόνο τις γιορτές αλλά και κατά διαστήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς!
.        Με την ευκαιρία των Αγίων αυτών Ημερών του Πάσχα, πήγαν στο Άσυλο Ανιάτων” Ν.Βασιλειάς”,όπου προσέφεραν ικανή ποσότητα τροφίμων διαρκείας στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας,αναγνωρίζοντας παράλληλα το ανθρωπιστικό και θεάρεστο αυτό έργο .  
     Κατά την επίσκεψη και στο Ίδρυμα , είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και να τους δώσουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου ,της αγάπης, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στην τρίτη ηλικία..
        Ανάμεσά τους γνωστά  στελέχη που διαχρονικά υπηρέτησαν στην κορυφαία νεανική αυτή ομάδα και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από άλλη σκοπιά, μέσω της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων ,κάνοντας πράξη όλα όσα έχουν κάνει στάση ζωής και συνεχίζουν με το έργο τους και την συνεχή δράση τους προάγουν το Προσκοπικό έργο με τα πολλαπλά οφέλη στην Νεολαία και στον Άνθρωπο.Την Προσκοπική Ομάδα Πύργου εκπροσώπησαν ο Αρχηγός κ.Νικ.Καραχάλιος και ο Ανιχνευτής Δη.Βασιλόπουλος.
          Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, κ. Κώστας  Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων δήλωσε:
         ”Ακολουθώντας την πολυετή  παράδοση,κυρίως τις Άγιες Ημέρες , για βοήθεια στον συμπολίτη μας,είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία  ,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας. Εμείς,όπως ασφαλώς γνωρίζετε, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας.Στις προθέσεις μας είναι να συνεχίσουμε μια πολυεπίπεδη Προσφορά σε Ιδρύματα και μεμονωμένους συμπολίτες”
          Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι δηλώσεις του Υπαρχηγού κ.κ.Ανδρέα Γιατρά και των μελών Παναγ.Καλαμπρέζου, Επαμ.Κωνσταντακόπουλου και Ευγ.Χριστοπούλου ,που τόνισαν τον παιδαγωγικό ρόλο του Προσκοπισμού και την ευεργετική επίδραση στην Νεότητα ,που τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή,και είναι συνειδητοποιημένο καθήκον μας,καθώς και την μεγάλη συμβολή της Μητρόπολης Ηλείας με το πολύμορφο έργο Της.Ομοίως και το στελέχος των Παλαιών Προσκόπων .κ.Σπυρ.Μπαμπής ,και το μέλος της Επιτροπής Γονέων Προσκόπων κα Αννα Χρυσανθακοπούλου, εκτός των παραπάνω ,εξέφρασαν την μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Μητρόπολη που περιθάλπει όσους έχουν ανάγκη, τις ευχές και τις ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήρια και τις άριστες συνθήκες που με αυταπάρνηση έχει εξασφαλίσει το ακούραστο προσωπικό.
Αυτές οι επισκέψεις ολοκληρώνουν τον κύκλο της Κοινωνικής Προσφοράς

Related post

Πύργος: Αστυνομικοί “τσάκωσαν” τρεις ΡΟΜΑ με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες να κανουν ψώνια

Πύργος: Αστυνομικοί “τσάκωσαν” τρεις ΡΟΜΑ με κλεμμένες τραπεζικές κάρτες…

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος…
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Υποβολή πρότασης για έργα ύψους 4.200.000 ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Υποβολή πρότασης για έργα ύψους 4.200.000 ευρώ…

Ψηφιακοί υδρομετρητές και έλεγχος διαρροών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Δήμου Υποβολή πρότασης για έργα ύψους 4.200.000 ευρώ…
Καταγγελία Εργατικού Ατυχήματος

Καταγγελία Εργατικού Ατυχήματος

Το Εργατικό Κέντρο Πύργου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα στη πόλη μας. Σε μία περίοδο,…