Η “ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ” ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

Την παραδοσιακή ”Καλή Πράξη” πραγματοποίησε πολυμελής αντιπροσωπεία  μελών  του Δ Σ της Ένωσης  Παλαιών Προσκόπων  Ηλείας .
Ήταν επίσκεψη Αγάπης, που τα μέλη του ΔΣ  πραγματοποιούν όχι μόνο τις γιορτές αλλά και κατά διαστήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς!
.        Με την ευκαιρία των Αγίων αυτών Ημερών του Πάσχα, πήγαν στο Άσυλο Ανιάτων” Ν.Βασιλειάς”,όπου προσέφεραν ικανή ποσότητα τροφίμων διαρκείας στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας,αναγνωρίζοντας παράλληλα το ανθρωπιστικό και θεάρεστο αυτό έργο .  
     Κατά την επίσκεψη και στο Ίδρυμα , είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και να τους δώσουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου ,της αγάπης, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στην τρίτη ηλικία..
        Ανάμεσά τους γνωστά  στελέχη που διαχρονικά υπηρέτησαν στην κορυφαία νεανική αυτή ομάδα και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από άλλη σκοπιά, μέσω της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων ,κάνοντας πράξη όλα όσα έχουν κάνει στάση ζωής και συνεχίζουν με το έργο τους και την συνεχή δράση τους προάγουν το Προσκοπικό έργο με τα πολλαπλά οφέλη στην Νεολαία και στον Άνθρωπο.Την Προσκοπική Ομάδα Πύργου εκπροσώπησαν ο Αρχηγός κ.Νικ.Καραχάλιος και ο Ανιχνευτής Δη.Βασιλόπουλος.
          Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, κ. Κώστας  Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ των άλλων δήλωσε:
         ”Ακολουθώντας την πολυετή  παράδοση,κυρίως τις Άγιες Ημέρες , για βοήθεια στον συμπολίτη μας,είμαστε σε αυτό Ίδρυμα, κοντά στην τρίτη ηλικία  ,αναγνωρίζοντας παράλληλα το Ανθρωπιστικό και Θεάρεστο έργο της Μητρόπολης μας. Εμείς,όπως ασφαλώς γνωρίζετε, πραγματοποιούμε πλήθος δράσεων που στοχεύουν, στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας και στην κοινωνία μας.Στις προθέσεις μας είναι να συνεχίσουμε μια πολυεπίπεδη Προσφορά σε Ιδρύματα και μεμονωμένους συμπολίτες”
          Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι δηλώσεις του Υπαρχηγού κ.κ.Ανδρέα Γιατρά και των μελών Παναγ.Καλαμπρέζου, Επαμ.Κωνσταντακόπουλου και Ευγ.Χριστοπούλου ,που τόνισαν τον παιδαγωγικό ρόλο του Προσκοπισμού και την ευεργετική επίδραση στην Νεότητα ,που τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή,και είναι συνειδητοποιημένο καθήκον μας,καθώς και την μεγάλη συμβολή της Μητρόπολης Ηλείας με το πολύμορφο έργο Της.Ομοίως και το στελέχος των Παλαιών Προσκόπων .κ.Σπυρ.Μπαμπής ,και το μέλος της Επιτροπής Γονέων Προσκόπων κα Αννα Χρυσανθακοπούλου, εκτός των παραπάνω ,εξέφρασαν την μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Μητρόπολη που περιθάλπει όσους έχουν ανάγκη, τις ευχές και τις ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήρια και τις άριστες συνθήκες που με αυταπάρνηση έχει εξασφαλίσει το ακούραστο προσωπικό.
Αυτές οι επισκέψεις ολοκληρώνουν τον κύκλο της Κοινωνικής Προσφοράς

Related post

Ενημέρωση στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πηνειού για τους καφέ κάδους

Ενημέρωση στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πηνειού για τους…

«Φροντίζουμε μαζί τον πλανήτη μας» Για τα πολυδιάστατα οφέλη της διαχείρισης των βιοαποβλήτων στην πηγή και την ορθή χρήση των καφέ…
Εξαίρεση παραλιών Μπισχινόκαμπου-Ακίδα από τις «Απάτητες  Παραλίες»

Εξαίρεση παραλιών Μπισχινόκαμπου-Ακίδα από τις «Απάτητες Παραλίες»

Εξαιρέθηκαν από τον νέο θεσμό των Απάτητων Παραλιών, που έχει στόχο να προστατευθούν παραλίες που βρίσκονται σε περιοχές Natura, οι παραλίες…
Διονύσης Καλαματιανός: «Προοδευτική συνεργασία για να βγει η χώρα από το τέλμα»

Διονύσης Καλαματιανός: «Προοδευτική συνεργασία για να βγει η χώρα…

Σημεία από τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη χώρα…