Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας για την αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών

                              ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ  ΤΩΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

          

Ο  Ιατρικός Σύλλογος  Πύργου-Ολυμπίας επιθυμεί τη δημόσια τοποθέτηση  όσον αφορά  στο σημαντικό  διαχρονικό και καίριο πρόβλημα  των ογκολογικών ασθενών  και των απαιτούμενων  χημειοθεραπειών τους,  σε σχέση και με την  διάσταση που πήρε το θέμα πρόσφατα.

       

              Ως γνωστόν  η αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών  απαιτεί πρωτίστως   την παρουσία  ειδικευμένου  Παθολόγου-Ογκολόγου στην τοπική Νοσηλευτική Μονάδα, ο οποίος σε τακτά διαστήματα  θα εξετάζει τους  ογκολογικούς πάσχοντες. Ένα δεύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα είναι η  εφαρμογή  της χημειοθεραπείας στη Νοσηλευτική Μονάδα. Εκτιμούμε ότι αυτό απαιτεί   1) εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό  2) φαρμα-  κευτική κάλυψη  3) κατάλληλους χώρους για την εφαρμογή τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση και προκειμένου η ογκολογικοί πάσχοντες  να αποφεύγουν  την ταλαιπωρία  μετακίνησής των  που πολλές φορές είναι δύσκολη έως και αδύνατη  καλεί  τη Διοίκηση  της Γενικού Νοσοκομείου  Ηλείας,   την 6η Υ.Πε  αλλά  και τον Υπουργό Υγείας να πράξουν τα δέοντα ούτως ώστε η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου να μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στο σημαντικό αυτό  ιατροκοινωνικό πρόβλημα.   ΄Ητοι,   απαιτούνται  δαπάνες για τη διαμόρφωση χώρων και  για την πρόσληψη προσωπικού  (ιατρικού και νοσηλευτικού)  που θα πρέπει με γενναία απόφαση να καλυφθούν. 

          

         Θα επαναλάβουμε εδώ   ότι για  τον Ιατρικό Σύλλογο  πρώτιστη προτεραιότητα είναι η  ανθρώπινη ζωή και η εξασφάλιση της ποιότητάς της  και σε υποδεέστερη από αυτήν μοίρα,  οι αριθμοί. Δεν θα ήταν  δαπανηρό πιστεύουμε   ένα μικρό σχετικά ποσό προς αυτήν  την κατεύθυνση τώρα που  «ακουμπάμε»   σε ένα τόσο «μεγάλο μαξιλάρι» πλεονασμάτων.

        

          Θεωρούμε  ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση του προβλήματος και  καλούμε τους αρμόδιους να φροντίσουν δεόντως.  Οι  όποιες  ημιτελείς  ή  ευκαιριακές λύσεις οι οποίες πιθανώς παρθούν  θα αφήσουν το πρόβλημα  άλυτο και την ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών  αμετάβλητη.

 

                                  Για  το  Διοικητικό Συμβούλιο  του  Ι.Σ.Π.Ο.

 

            Ο  Πρόεδρος                                                                           Ο  Γεν.  Γραμματέας

 

 

         Νίκος   Κατσαρός                                                                       Χρήστος   Γιαννικούλης

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…