Ιερατική Σύναξη με θέμα: «Σχέσεις Ορθοδόξου Εκκλησίας και Κράτους»

  • ΑΡΘΡΑ
  • 11 Ιανουαρίου, 2019
  • 12
  • 4 minutes read
Ευρισκόμενοι στους πρόποδες του νέου Σωτηρίου έτους 2019, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, πραγματοποιήθηκε μία ακόμη ενδιαφέρουσα  αδελφική Ιερατική Σύναξη,  για τους Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πύργου και της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ωλένης, εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Δ.Δ. Καράτουλα  Ηλείας.

Πριν την Σύναξη τελέσθηκε ως είθισται η  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  προεξάρχοντος  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιουμένου  από χορεία Πρεσβυτέρων. Αξιοσημείωτη δε ήταν και η συμπροσευχητική παρουσία των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων της παραπάνω Ενορίας, ενώ αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους Διευθυντές των Σχολείων και τους Εκπαιδευτικούς τους.    
Μετά από την Θεία Λειτουργία δόθηκε μικρή δεξίωση από τον Αιδεσιμότατο Εφημέριο του Ναού π. Αθανάσιο Στεργιόπουλο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τις κυρίες της δραστήριας αυτής Ενορίας.

Ακολούθησε η προγραμματισμένη εισήγηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου  με το επίκαιρο θέμα: «Σχέσεις Ορθοδόξου Εκκλησίας και Κράτους». Ο εισηγητής όπως πάντα με σαφήνεια, γλαφυρότητα, καθώς επίσης θεολογικά αλλά και νομικά  εμπεριστατωμένα, ανέπτυξε το θέμα, λέγοντας μεταξύ πολλών άλλων χαρακτηριστικά ότι: «Η Εκκλησία είναι εκείνη που προσέφερε και προσφέρει στον άνθρωπο ποικίλα και πολλαπλά υλικά και πνευματικά αγαθά. Στήριξε και στηρίζει ανά τους αιώνες το Ελληνικό Έθνος και ποτέ δεν το εζημίωσε. Όλα τα Συντάγματα των Ελλήνων από της απελευθέρωσης από τον Τουρκικό ζυγό και εξής, μέχρι και το 1975 αναγνωρίζουν τούτο.  Αν τώρα μία ελάχιστη μειοψηφία θέλει κάτι άλλο για τον εαυτόν της, δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει για την μεγίστη πλειοψηφία των Ορθοδόξων Ελλήνων Χριστιανών. Το Σύνταγμα μίας ευνομούμενης Χώρας εκφράζει τις πεποιθήσεις και τις κοινωνικές αντιλήψεις της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού και όχι την συγκαιριακή ελάχιστη  πλειοψηφία μερικών Βουλευτών της».

Μετά την ενδιαφέρουσα αυτή εισήγηση, ακολούθησε γόνιμη εποικοδομητική διαλογική συζήτηση, επί του φλέγοντος αυτού θέματος, καθώς επίσης και άλλων σχετικών θεμάτων.
Οι συμμετέχοντες Ιερείς παράλληλα αντάλλαξαν και ευχές για το νέο έτος ανανεώνοντας το ραντεβού τους, για την επόμενη Ιερατική Σύναξη η οποία θα πραγματοποιηθεί συν Θεώ την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Δ.Δ. Πρασίνου Ηλείας.
Ομιλητής θα είναι  ο  Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Σπανόπουλος,  Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με Θέμα: « Η Καθολική κρίσις των ανθρώπων. Κριτήριο η αγάπη προς τον συνάνθρωπο και το ανάλογο ποιμαντικό καθήκον των Κληρικών».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι υπεύθυνος των κατά τόπους εποικοδομητικών αυτών  Ιερατικών Συνάξεων, είναι ο Αιδεσιμολογιότατος π. Ηλίας Παπαγγελής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. 

Related post

ΑΑΔΕ – Appodixi: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή – Βροχή οι καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις

ΑΑΔΕ – Appodixi: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή…

Σε καθημερινή βάση στην ΑΑΔΕ υποβάλλονται περίπου 1.600 καταγγελίες από το Appodixi από τις οποίες οι οκτώ στις δέκα αφορούν αποδείξεις που δεν έχουν διαβιβαστεί…
Σούπερ μάρκετ: Αδιανόητες αυξήσεις στο ράφι – Ποιο προϊόν αυξήθηκε 57%

Σούπερ μάρκετ: Αδιανόητες αυξήσεις στο ράφι – Ποιο προϊόν…

Ζαλίζουν οι αυξήσεις των τιμών στο σούπερ μάρκετ. Τα χαρτικά ξεφεύγουν, άνοδος σε προϊόντα μέχρι και 57,3%! Στόχο να συγκρατηθούν -όσο αυτό…
Αμαλιάδα: Οδηγούσε επικίνδυνα, αγνόησε το σήμα των αστυνομικών, συνελήφθη και του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησης

Αμαλιάδα: Οδηγούσε επικίνδυνα, αγνόησε το σήμα των αστυνομικών, συνελήφθη…

  Σύλληψη ημεδαπού για επικίνδυνη οδήγηση Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην  Αμαλιάδα, από αστυνομικούς της ομάδας Ειδικών Ελέγχων Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων…