Β. Δημητρέλλος για Πανελλήνιες 2020: «Πρεμιέρα» με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
- 15 Ιουνίου, 2020
- 90
- 1 minute read
Της Κατερίνας Πολυδώρου
Σήμερα πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΓΕΛ όλης της χώρας, οι υποψήφιοι νέου και παλαιού συστήματος εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας- Λογοτεχνίας.
Στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας συμμετείχαν στις εξετάσεις γραπτώς 833 υποψήφιοι σε σύνολο 850, ενώ η παρουσία τους άγγιξε σε ποσοστό το 98%, ενώ 21 επιπλέον υποψήφιοι εξετάστηκαν στο βαθμολογικό κέντρο προφορικά.
Αρκετά ικανοποιητικό ποσοστό κατά τον Δ/ντή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας , κ. Βασίλη Δημητρέλλο που μίλησε σήμερα στο olympianews, τόσο για την «πρεμιέρα» των εξετάσεων , όσο και για τα θέματα που χαρακτηρίστηκαν και από τον ίδιο ως βατά .
Αναλυτικά, ο κ.Δημητρέλλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλα κύλησαν ομαλά και αυτό οφείλεται στην άρτια οργάνωση όλων των λυκειακών επιτροπών των εξεταστικών κέντρων, καθώς και στην αρμονική συμμετοχή των υποψηφίων και στην καθοδήγηση των καθηγητών. Είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα υγειονομικής πλευράς, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου. Τα θέματα είχαν δοθεί νωρίς. Στις 9:00 το πρωί είχαν λάβει όλοι οι υποψήφιοι τα θέματα, με αποτέλεσμα στις 12:00 να έχουν τελειώσει».
Τέλος, συνεχάρη τους μαθητές, ενώ τόνισε πως οι μέρες αυτές χρειάζονται ψυχραιμία και ηρεμία : «Καλή επιτυχία και στις άλλες μέρες να θα διεξαχθούν οι εξετάσεις και εύχομαι να είναι το ίδιο αρμονικά και ικανοποιητικά και φυσικά ευελπιστώ να είναι στον ίδιο βαθμό επιτυχημένες και οι αυριανές εξετάσεις, αφού θα είναι η πρώτη μέρα για τα παιδιά των ΕΠΑΛ, που θα εξεταστούν και αυτά στο ίδιο μάθημα», τόνισε κλείνοντας ο διευθυντής β’βαθμιας εκπαίδευσης Ηλείας.
