Κοντά στους πληγέντες παραγωγούς ο Περιφερειάρχης ,Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας

Κοντά στους πληγέντες παραγωγούς ο Περιφερειάρχης

Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας

Για το έργο της καταγραφής των ζημιών στις καλλιέργειες  της Δυτικής Αχαΐας  και της Π.Ε  Ηλείας ενημερώνεται καθημερινά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 ο κ. Κατσιφάρας επισκέφτηκε τις περιοχές που επλήγησαν την προηγούμενη εβδομάδα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και συνομίλησε με τους παραγωγούς, οι οποίοι τόνισαν ότι οι καταστροφές στις καλλιέργειες σημειώθηκαν σε δύσκολη χρονική συγκύρια, αφήνοντας τον αγροτικό πληθυσμό χωρίς εισόδημα.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε επίσης για τις αυτοψίες που διενεργούν από την πρώτη στιγμή συνεργεία του ΕΛΓΑ, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ  Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Στο πλευρό των παραγωγών  βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής της ΠΔΕ Σάκης Μαυρόγιαννης και ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας.   Από κοινού παρέχουν κάθε μορφής ενημέρωση και υποστήριξη στους πληγέντες.

Από τις μέχρι σήμερα αυτοψίες σε πληγείσες περιοχές,  διαπιστώνονται σοβαρές ζημιές σε υπαίθριες καλλιέργειες φράουλας, πατάτας, οπωροκηπευτικών, ενώ καταστροφές έχουν ακόμη υποστεί αμπέλια, δενδρώδεις καλλιέργειες, αλλά και θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Στις επισκέψεις τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ο Πρόεδρος  του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής της ΠΔΕ Σάκης Μαυρόγιαννης, ο περιφερειακός σύμβουλος (ΠΕ Ηλείας) Γιάννης Αρβανιτάκης και υπηρεσιακά στελέχη της ΠΔΕ.

Related post

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εξασφαλίζει επίδομα έως 2.600 ευρώ σε άνεργες γυναίκες Το Ινστιτούτο Εργασίας της…
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί το ιδιωτικό χρέος των 270 δις ευρώ.’’

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από…

Καμία ουσιαστική απάντηση για το πρόβλημα της διαχείρισης και της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους δεν έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας κατά…