Ξεκίνησαν οι απολύσεις σε δήμους – Ανησυχούν οι εργαζόμενοι
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
- 4 Σεπτεμβρίου, 2019
- 134
- 2 minutes read
Σε απολύσεις εργαζομένων με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ προχωρούν μια σειρά από δημοτικές αρχές μειώνοντας με τον συγκεκριμένο τρόπο το εργατικό δυναμικό των δήμων τους. Οι απολύσεις σε πρώτη φάση αφορούν κυρίως συμβασιούχους που εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς αλλά και σε υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας.
Οι συγκεκριμένες απολύσεις γίνονται σε μια χρονική στιγμή που μόλις τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ουσιαστικά προανήγγειλε τη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων κατά 9.000 άτομα, δημιουργώντας έντονη ανησυχία σε χιλιάδες εργαζομένους των δήμων.
- Στη μη ανανέωση των συμβάσεων εννέα δημοτικών υπαλλήλων στους παιδικούς σταθμού του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη προχώρησε η δημοτική αρχή.
- Επίσης στη μη ανανέωση των συμβάσεων απολύοντας ουσιαστικά 12 συμβασιούχους που εργάζονταν σε παιδικούς σταθμούς προχώρησε και η δημοτική αρχή Αγρινίου.
- Στις απολύσεις των 26 εργαζομένων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας. προχώρησε και ο δήμος Καλαμάτας.
- Επίσης αρνητικά κρίθηκαν από το δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα 60 συμβασιούχων – “παρατασιούχων” Καθαριότητας των Δήμων Πειραιά και Κερατσινίου – Δραπετσώνας, που θα οδηγήσει στην απολύση των εργαζομένων.
