Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου: Νύχτα στο Δημαρχείο…

  • ΑΡΘΡΑ
  • 20 Μαρτίου, 2019
  • 216
  • 2 minutes read

(…και στη φυλακή είν’ ωραία, άμα βρεις καλή παρέα…)

Δύο ώρες από την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  19-3-2019, ώρα 8.35 το βράδυ, όταν μου δόθηκε ο λόγος κι είμαστε ακόμη στο ΘΕΜΑ ΜΗΔΕΝ… δηλαδή δεν είχε αρχίσει ακόμη η συζήτηση κανενός θέματος από την ημερήσια διάταξη ούτε το προ ημερήσιας… κι η συζήτηση απλωνόταν σε διάφορα θέματα. ΟΣΑ ΕΙΠΑ ΛΟΙΠΟΝ:

Για τα σκουπίδια

Ο Δήμος έμεινε από απορριμματοφόρα και τα σκουπίδια βρίσκονται σε σωρούς και πάλι στους δρόμους. Μπορεί η κατάσταση με τα σκουπίδια να μην είναι όπως το 2014 αλλά είναι άθλια!… μια κατάσταση που απέχει πολύ από το να θεωρείται αξιοπρεπής διαχείριση, τέτοια που να εξασφαλίζει την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

…κι ο δήμαρχος είπε ότι προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα χρησιμοποιώντας πάλι την γνωστή ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΣ… Είπε ότι παρακαλεί, χρησιμοποιεί τα κονέ του, για να μας χαρίσουν κανένα απορριμματοφόρο!

Τόσο καιρό η «Λαϊκή Συσπείρωση» αλλά και άλλοι συνάδελφοι του επισημαίναμε το πρόβλημα του στόλου των αυτοκινήτων και δεν έκανε τίποτα. Και τώρα θυμήθηκε την προσφιλή του μέθοδο της επαιτείας. Γιατί; Κάθε τόσο επαναλαμβάνει ότι ο δήμος έχει 8.000.000 ευρώ. Γιατί δεν αγοράζει απορριμματοφόρα;

Έχω όμως και μια άλλη απορία: Πως γίνεται από τα 12-13 απορριμματοφόρα που λειτουργούσαν προ 7μήνου (ιδιοκτησίας του δήμου και ενοικιασμένα) σήμερα να λειτουργεί μόνο ένα; Τι έγινε ξαφνικά μέσα σε αυτό το 7μηνο;

Σας άκουσα να διαφωνείτε για το αν χρειάζονται 3 ημέρες ή εβδομάδες για να καθαρίσει η πόλη. Για να καθαρίσει η πόλη από τα συγκεντρωμένα σκουπίδια αλλά και από τους τόνους του διάσπαρτου πλαστικού θα χρειαστεί χρόνια!!!!

 

 

Για το εργοστάσιο σκουπιδιών

Μαθαίνουμε ότι υπογράφηκε η σύμβαση για το εργοστάσιο σκουπιδιών. Μια σύμβαση που ήταν μεράκι και καημός πολλών αυτοδιοικητικών κι αποτελούσε τον δικό μου τρόμο!…

Δεν πρέπει να γίνει μια ειδική συνεδρίαση ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου για την σύμβαση αυτή;

Ακούμε για εργοστάσιο. Τι εργοστάσιο; Τι περιλαμβάνει αυτή η σύμβαση;

Ας πούμε για παράδειγμα ένα απλό: Η «Τριανταφυλλιά» ανήκει στην κοινότητα Κορυφής του Δήμου Πύργου. Η σύμβαση αυτή περιλαμβάνει ανταποδοτικά για την κοινότητα Κορυφής;….

Προφανώς όχι!

Διάβασα ότι στην Αμαλιάδα χαίρονται επειδή συμφωνήθηκε τα δέματα με τα σκουπίδια στα «Κονιδέικα» θα τα πάνε για επεξεργασία στο εργοστάσιο. Για τους χιλιάδες τόνους σκουπιδιών της δικής μας Χιροσίμα («Ποτόκι») αναφέρθηκε κάτι;

Φυσικά όχι!

Αναφέρθηκε ο κ. δήμαρχος στο πόσο πολύ μας κόστισε η μεταφορά των ανακυκλώσιμων στην Πάτρα. Πια μεταφορά στην Πάτρα; Στην Πάτρα το 2018 μεταφέρατε μόνο ελάχιστες ποσότητες ανακυκλώσιμων…

Σχετικά με την ανακύκλωση άκουσα τον Δήμαρχο να λέει ότι πρέπει οι πολίτες να συνεχίζουν να κάνουν ανακύκλωση και ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ και πράγματι ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ αν και αισθάνονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι όταν βλέπουν αυτοκίνητο της ανακύκλωσης να συλλέγει σε μόνιμη βάση σύμμεικτα απορρίμματα!!! Κι επιμένουν να ανακυκλώνουν πράγμα που αποδεικνύει ότι η όλη καμπάνια για την ανακύκλωση των προηγούμενων ετών είχε αποτέλεσμα!!!

Σχετικά με την παράταξη που κόμπασε πριν λίγο ότι ήταν δική της η θέση για την διαχείριση στην «Τριανταφυλλιά», να πω ότι θυμάμαι πολύ καλά πως ένα μέλος της προσπαθούσε να προμοτάρει μέθοδο διαχείρισης που βασιζόταν σε υλικό από το «υπατοπάγκρεας καβουριών από την Καμτσάτκα»… κι άλλα τέτοια… κι επειδή θυμάμαι καλά, ας μην προκαλούν…

Για την λειτουργία σχολής ΑΕΙ

Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση να πάμε (το δημοτικό συμβούλιο) άμεσα να συναντήσουμε τον υπουργό παιδείας και να απαιτήσουμε να γίνει πράξη η λειτουργία σχολών ΑΕΙ στον Πύργο!

Όμως ξέρω ότι η δημοτική αρχή δεν θα το κάνει, γιατί Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»!

Όπως έκανε και με την επιτροπή διεκδίκησης σχολής ΑΕΙ που συγκροτήσαμε εδώ κι ήμουν κι εγώ μέλος, η οποία συνεδρίασε μόνο μια φορά!!!

Πρέπει δε να ομολογήσω ότι πιάστηκα πολύ …αφελής, γιατί μετά από εκείνη την μοναδική της συνεδρίαση ενθουσιάστηκα και πανηγύριζα στο διαδίκτυο, επειδή ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΘΕΜΑ!

Και δεν την συγκάλεσαν πάλι ποτέ…

Για τα ακίνητα του Δήμου

Περιμένω 4 χρόνια να πάρω απάντηση σε γραπτή αίτησή μου (την οποία έχω επαναφέρει προφορικά εδώ άλλες 3 φορές) για το ποια ακίνητα έχει ιδιοκτησία του ο δήμος Πύργου, αν έχουν ενοικιαστεί και πόσα ενοίκια εισπράττονται και ποια ακίνητα έχει ενοικιάσει ο δήμος και πόσα ενοίκια πληρώνει και τι βγαίνει από αυτό το ισοζύγιο….

ΜΑΤΑΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΗ… Δεν μου απαντήσατε ποτέ!

Για οικονομική υπηρεσία και Ωλενα

Μας ενημέρωσε ο κ. δήμαρχος ότι δεν έχει πληρωθεί ακόμη η αγορά του ακινήτου στην Ωλενα, γιατί δεν υπογράφει ούτε ο νέος διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.

Εξοστρακίσατε την προηγουμένη διευθύντρια για αυτό το λόγο και τώρα δεν υπογράφει ούτε ο νέος διευθυντής! Εδώ υπάρχει πρόβλημα.

Κι αν δεχθούμε ότι υπάρχει θέμα υποστελέχωσης της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου μήπως πρέπει να δούμε τι φταίει;

Μήπως υπάρχει προσωπικό που έχει τίτλους σπουδών ΤΕ Λογιστικού και ΠΕ Οικονομικού και δεν εργάζεται στην οικονομική υπηρεσία αλλά απασχολείται αλλού κι ύστερα μιλάτε για υποστελέχωση;


Χρέη στο Πόρτ Φέστιβαλ

Όπως προανέφερε και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αβα Βαγγελάτου υπάρχουν χρέη από το Καλοκαίρι του 2018 στο Πόρτ Φέστιβαλ που πρέπει να καταβληθούν άμεσα!

Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εθελοντές που κάνουν το φεστιβάλ χρωστούν με τη σειρά τους  χρήματα σε διάφορους για δαπάνες που έγιναν για την διεξαγωγή του φεστιβάλ και πλησιάζει ο καιρός για το Φεστιβάλ του 2019.

Το να λέτε ότι η οφειλή αυτή είναι του Λιμενικού Ταμείου και όχι του Δήμου Πύργου είναι σαν να κρυβόσαστε πίσω από το δάχτυλό σας! Πρέπει να δοθούν τα χρήματα άμεσα!

Ε, ναι ο κ. Λιατσής υποψήφιος

Σχετικά με το σήριαλ που εξελίσσεται κάθε φορά στο δημοτικό συμβούλιο για το αν θα είναι πάλι ο κ. Λιατσής υποψήφιος σας λέω ότι ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ και σχετικά με την επισήμανσή του ότι κάθε μέρα ανακοινώνεται και μια νέα δημοτική παράταξη έχω να πω ότι «αυτό μας δίνει πολύ ιδιαίτερη χαρά, εμάς, στην Λαϊκή Συσπείρωση…»

Related post

Ομόφωνα ένοχη η Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη…
Ηλεία: Εκκενώθηκαν σχολεία & δημόσια κτίρια-“Τρέχουν” πυρετωδώς τα Κλιμάκια μηχανικών

Ηλεία: Εκκενώθηκαν σχολεία & δημόσια κτίρια-“Τρέχουν” πυρετωδώς τα Κλιμάκια…

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 29/03/24 12.00 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ ΣΟΠΠ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ -ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ   11.00 Σεισμική δόνηση 5,7…
Πύργος: Πανικός στα σχολεία λόγω του σεισμού! Τα παιδιά στα προαύλια

Πύργος: Πανικός στα σχολεία λόγω του σεισμού! Τα παιδιά…

Άμεση η αντίδραση δασκάλων και καθηγητών σε πολλά σχολεία των περιοχών που “χτύπησε” ο ισχυρός σεισμός. Την διακοπή των μαθημάτων σε…