ΛΑΜΠΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΠΟΥΛΟΣ : Έκθετη η Κυβέρνηση για το δρόμο Πάτρας- Πύργου

Σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, ο υποψήφιος δήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος προέβη στη κάτωθι δήλωση:

<< Έκθετη παραμένει κ κυβέρνηση απέναντι στο λαό της Ηλείας για την καταστροφική της επιλογή στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος.

Αυτό υπογράμμισε σε δημοσιογράφους ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου και επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πύργου-Πρωτεύουσα Ευθύνης» Λάμπης Αριστειδόπουλος.

Ο κ.Αριστειδόπουλος υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει την έντονη διαφωνία του στην κυβερνητική επιλογή κατάτμησης του έργου.

«Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του Δήμου Πύργου και του Νομού Ηλείας , δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αριστειδόπουλος, παρακολουθούν  εξαγγελίες της Κυβέρνησης  ότι ξεκινούν άμεσα τα έργα στο τμήμα της Ολυμπίας Οδού Πάτρας –Πύργου. Βρισκόμαστε ήδη στο 2019 και καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί στο συγκεκριμένο έργο, παρά τις όποιες εξαγγελίες.

Επιβεβαιώνεται έτσι στην πράξη η λανθασμένη επιλογή κατάτμησης του έργου σε οχτώ εργολαβίες. Σαλαμοποιήθηκε το έργο από την Κυβέρνηση -με την ανοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας- για να εκτελεστεί γρήγορα και αποτελεσματικά. 

Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε και δυστυχώς το βιώνουμε όλοι μας.

Ο Νομός Ηλείας και ο Δήμος Πύργου έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις τεράστιες συνέπειες αυτής της επιλογής.

Συνέπειες που έχουν οικονομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό κόστος, αλλά κυρίως  ανυπολόγιστο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να απολογηθούν στο λαό για αυτές τις επιλογές και να αποδείξουν πως η κατάτμηση, οι οχτώ εργολαβίες, οι τεράστιες εκπτώσεις δεν θα οδηγήσουν το έργο στις καλένδες.

Η Ελλάδα βρίθει παραδειγμάτων αδυναμίας  εκτέλεσης ή ολοκλήρωσης έργων εξαιτίας της κατάτμησης και των μεγάλων εκπτώσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο ΑΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ που κατατμήθηκε και έμεινε ημιτελές, όπως πολλά άλλα έργα που τα εγκατέλειψαν οι εργολάβοι γιατί δεν εξασφάλισαν συμπληρωματικές συμβάσεις  που θα αντιστάθμιζαν τις μεγάλες εκπτώσεις»

«Σήμερα, συνέχισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου, παρακολουθούμε νέες εξαγγελίες , ότι οι έξι από τις οχτώ εργολαβίες οδηγούνται στη Βουλή. Κανείς δεν συζητά για τις άλλες δύο, όπως επίσης κανείς δεν δεσμεύεται απέναντι στους κατοίκους αυτού του τόπου, ότι το έργο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία, με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, Και αυτό γιατί όλοι γνωρίζουν –και δεν τολμούν να το πουν-ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης πάσχει σε πολλά επίπεδα, έχει ήδη αποτύχει και έχει καταρρεύσει στην πράξη»

  Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου και επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πύργου-Πρωτεύουσα Ευθύνης» κος Λάμπης Αριστειδόπουλος. κατέληξε λέγοντας:

«Ο αυτοκινητόδρομος , όπως είναι γνωστό ονομάστηκε Ολυμπία Οδός προκειμένου να σηματοδοτήσει τη σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία. Είναι τραγελαφικό να ονομάζουμε σήμερα Ολυμπία Οδό ένα δρόμο που τελειώνει στην Πάτρα.

Όλοι οι υπεύθυνοι με πρώτη την Κυβέρνηση  πρέπει να λογοδοτήσουν στο λαό για την επιλογή τους που αποδείχτηκε λανθασμένη και καταστροφική για τον τόπο μας. >>

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…