ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ

Ξεκινάει «λίφτινγκ» στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας – Έργα στο στάδιο και μελέτη για την λειτουργικότητα του κολυμβητηρίου

Στη δημιουργία νέου σκάμματος στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας προχωράει το ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ», έπειτα από αίτημα του τμήματος στίβου του ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ.

Το σκάμμα πλέον δημιουργείται σε νέο σημείου του σταδίου, το οποίο εξυπηρετεί τους αθλητές, ενώ ήδη από το πρωί της Τετάρτης 27 – 02- 2019 ξεκίνησε η κοπή του δαπέδου με ειδικού μηχάνημα.

Το ειδικό μηχάνημα, αλλά και το σύνολο του έργου του νέου σκάμματος εξασφαλίστηκε μέσω δωρεάς, χωρίς να κοστίσει ούτε ευρώ στο  ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ». Αμέσως μετά την κοπή του ταρτάν θα ξεκινήσει η τσιμεντόστρωση των ορίων του σκάμματος και εν συνεχεία θα τοποθετηθεί η άμμος. Τις εργασίες επέβλεπε προσωπικά ο πρόεδρος του ΗΛΕΙΟΥ κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος.

Το σκάμμα έρχεται σε συνέχεια της βαλβίδας που ήδη δημιουργήθηκε στο στάδιο για τους αθλητές των ρίψεων, που –επίσης– αποτελούσε πάγιο αίτημα αθλητών και προπονητών.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΛΙΔΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ «ΛΙΦΤΙΝΓΚ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας το βράδυ της Τρίτης 26-02-2019 εγκρίθηκε η μελέτη για το έργο: «Βελτίωση Αγωνιστικών Επιφανειών του Δημοτικού Σταδίου Αμαλιάδας», αλλά και η υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και συγκεκριμένα στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».

Το συγκεκριμένο έργο κρίνεται επιβεβλημένο καθ’ ότι οι αγωνιστικές επιφάνειες, γήπεδο ποδοσφαίρου και διαδρομές στίβου του Δημοτικού Σταδίου Αμαλιάδας έχουν υποστεί σημαντικές φθορές από την μακροχρόνια χρήση τους.

Τη μελέτη συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και περιλαμβάνει:

  • Αποβολή και διάθεση των υφισταμένων ανεπαρκών επιφανειών αθλητικής χρήσης,
  • Προετοιμασία των επιφανειών για την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού,
  • Εξοπλισμό των αγωνιστικών χώρων, με την προμήθεια νέου ειδικού σύγχρονου κυρίως και βοηθητικού εξοπλισμού λειτουργίας (συστήματος υβριδικού και συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου και συστήματος και συνθετικού συστήματος τελικής επιφανείας στίβου), ώστε να ικανοποιούνται οι τεχνικές, αθλητικές και λειτουργικές ιδιότητες της επιφάνειας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ε.Π.Ο. και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.,
  • Αρχικό έλεγχο, πιστοποίηση και επανέλεγχο του εγκατεστημένου εξοπλισμού από εξειδικευμένους ανεξάρτητους διαπιστευμένους φορείς.

ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ

Παράλληλα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε και η μελέτη για το έργο: «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την Αποκατάσταση και την Αναβάθμιση της Λειτουργίας του Κολυμβητηρίου Αμαλιάδας «, μέσω της οποία θα δοθεί λύση στα προβλήματα που παρουσιάζει το Δημοτικό Κολυμβητήριο.

Πρόκειται για τα χρόνια προβλήματα θέρμανσης και διατήρησης της θερμοκρασίας του νερού της κολυμβητικής δεξαμενής, που δημιουργούν πρόβλημα από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε την συγκεκριμένη μελέτη, η οποία περιλαμβάνει:

  • Προμήθεια και Εγκατάσταση Ισοθερμικού Καλύμματος,
  • Προμήθεια και Εγκατάσταση Συγκροτήματος Γεωθερμικών Αντλιών Θερμότητας, με συνολική εγκατεστημένη θερμική ισχύ 800kw,
  • Προμήθεια και Εγκατάσταση εξήντα (60) Ηλιακών Συλλεκτών,
  • Προμήθεια και Εγκατάσταση Σωληνώσεων Ηλιακού Πεδίου,
  • Προμήθεια Η/Υ για έλεγχο του συστήματος λειτουργίας του κολυμβητηρίου.

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…