Με όρους ασφάλειας για τους πολίτες και τις περιουσίες τους η αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές της Ηλείας

Σε διαρκή επικοινωνία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και κυρίως με τη Γενική Γραμματεία Πολιτιστικής Προστασίας βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου άμεσα  να αποκατασταθούν οι ζημιές και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που άφησε πίσω της η παρατεταμένη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών στην Ηλεία. 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής  Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά τους πληγέντες και περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο και Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μητρόπουλο, όπως επίσης τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Ηλείας Μιχάλη Καλογερόπουλο. Συναντήθηκαν με τους δημάρχους Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύση Μπαλιούκο και Ζαχάρως, Νικόλαο Φάμελο.

«Ως  Περιφερειακή Αρχή βρισκόμαστε δίπλα στις Δημοτικές Αρχές, δίπλα στον κάθε πολίτη. Ιδιαίτερα δε, τις ημέρες που περνάμε καταλαβαίνουμε απόλυτα τι σημαίνει και η μικρο-ιδιοκτησία για τον κάθε έναν πολίτη, τι σημαίνει να έχει δρόμο πρόσβασης για να πάει στο στάβλο του, να πάει στην αγροτική του εκμετάλλευση. Χρειάζεται όμως ηρεμία, ψυχραιμία και πάνω από όλα η τεχνική λύση που θα δώσουμε να είναι αυτή που θα δώσει πραγματικές απαντήσεις στο πρόβλημα» σχολίασε ο κ. Κατσιφάρας.

Επισήμανε πως οι παρεμβάσεις που επιβάλλεται να γίνουν θα πρέπει να είναι στοχευμένες με μακροπρόθεσμη στρατηγική. «Δεν θέλουμε να πηγαίνουμε πάντα πίσω από τα γεγονότα, αντίθετα θέλουμε να σχεδιάσουμε τεχνικά τις βέλτιστες λύσεις. Έχουμε πολλά νερά, πολλές κατολισθήσεις και κυρίως έχουμε με τα πρώτα ακραία καιρικά φαινόμενα, μεγάλες επιπτώσεις και στο έδαφος και στους οικισμούς» παρατήρησε ο Περιφερειάρχης.

Για το λόγο αυτό κινητοποιήθηκε το  ΙΓΜΕ προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, για την αποτύπωση της κατάστασης σε τεχνική έκθεση, με βάση την οποία θα προχωρήσει η Περιφέρεια για την αποκατάσταση με όρους ασφάλειας για τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση από την πρώτη στιγμή των αντιπεριφερειαρχών και των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας, όπως και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και στην ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν στη συνέχεια για τις διαδικασίες που αφορούν στην κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Related post

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εξασφαλίζει επίδομα έως 2.600 ευρώ σε άνεργες γυναίκες Το Ινστιτούτο Εργασίας της…
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί το ιδιωτικό χρέος των 270 δις ευρώ.’’

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από…

Καμία ουσιαστική απάντηση για το πρόβλημα της διαχείρισης και της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους δεν έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας κατά…