ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΒΟΥΝΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

 

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία των πολιτών του καλλικρατικού  δήμου Πύργου σε σχέση με την αποκομιδή των σκουπιδιών. Οι κάδοι εδώ και βδομάδες ξεχειλίζουν απορρίμματα  …  και συνάμα δυσοσμία και αποτροπιασμό για την εικόνα. Βέβαια λόγω της μακρόχρονης παραμονής στα πεζοδρόμια της πόλης και των χωριών σε συνάρτηση με την άνοδο της θερμοκρασίας οι χώροι εναπόθεσης των σκουπιδιών θα μετατραπούν σε εστίες μόλυνσης . Κάτι που φέρει προβληματισμό στους κατοίκους και πονοκέφαλο στις αρμόδιες με το θέμα υπηρεσίες .

Το πρόβλημα της μη αποκομιδής των απορριμμάτων από την καθαριότητα του δήμου Πύργου οφείλεται στην έλλειψη του απαραίτητου αριθμού απορριμματοφόρων και προσωπικού. Από πλευράς δήμου δηλώνουν ότι θα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να καθαρίσει ο τόπος .

 

Παρέλαση με σκουπίδια?

 

Βάση πρόχειρου υπολογισμού και παρά τις προσπάθειες που είναι βέβαιο ότι γίνονται από το προσωπικό της καθαριότητας , ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου θα γίνει με «τα σκουπίδια να δίνουν πάρτι  στα στενά», ( όπως λέει και το ελληνικό τραγουδάκι). 

Η κατάσταση είναι άκρως αποκρουστική τόσο στο κέντρο της πόλης του Πύργου όσο και στα δημοτικά διαμέρισμα του δήμου. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται στους εκπροσώπους τους στην τοπική αυτοδιοίκηση  χωρίς ωστόσο να πιάνουν τόπο οι φωνές τους λόγω αδυναμίας έγκαιρης  εκτέλεσης του έργου της αποκομιδής.  Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι κάδοι της ανακύκλωσης με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να γίνονται αποδέκτες όλων των ειδών των απορριμμάτων. 

Το   “olympianews” πραγματοποίησε οδοιπορικό στα σοκάκια του Πύργου αλλά και  στα χωριά του δήμου όπου η κατάσταση τείνει σε μερικά σημεία να γίνει ανεξέλεγκτη. Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες που ακολουθούν:

 

Φωτογραφίες   

0229 Χωριό Αγία Άννα.

0234  Χειμαδιό

0238 Κλειστό γήπεδο Καράτουλα

0239 Μουζάκι

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…