ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΒΟΥΝΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

 

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία των πολιτών του καλλικρατικού  δήμου Πύργου σε σχέση με την αποκομιδή των σκουπιδιών. Οι κάδοι εδώ και βδομάδες ξεχειλίζουν απορρίμματα  …  και συνάμα δυσοσμία και αποτροπιασμό για την εικόνα. Βέβαια λόγω της μακρόχρονης παραμονής στα πεζοδρόμια της πόλης και των χωριών σε συνάρτηση με την άνοδο της θερμοκρασίας οι χώροι εναπόθεσης των σκουπιδιών θα μετατραπούν σε εστίες μόλυνσης . Κάτι που φέρει προβληματισμό στους κατοίκους και πονοκέφαλο στις αρμόδιες με το θέμα υπηρεσίες .

Το πρόβλημα της μη αποκομιδής των απορριμμάτων από την καθαριότητα του δήμου Πύργου οφείλεται στην έλλειψη του απαραίτητου αριθμού απορριμματοφόρων και προσωπικού. Από πλευράς δήμου δηλώνουν ότι θα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να καθαρίσει ο τόπος .

 

Παρέλαση με σκουπίδια?

 

Βάση πρόχειρου υπολογισμού και παρά τις προσπάθειες που είναι βέβαιο ότι γίνονται από το προσωπικό της καθαριότητας , ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου θα γίνει με «τα σκουπίδια να δίνουν πάρτι  στα στενά», ( όπως λέει και το ελληνικό τραγουδάκι). 

Η κατάσταση είναι άκρως αποκρουστική τόσο στο κέντρο της πόλης του Πύργου όσο και στα δημοτικά διαμέρισμα του δήμου. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται στους εκπροσώπους τους στην τοπική αυτοδιοίκηση  χωρίς ωστόσο να πιάνουν τόπο οι φωνές τους λόγω αδυναμίας έγκαιρης  εκτέλεσης του έργου της αποκομιδής.  Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι κάδοι της ανακύκλωσης με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να γίνονται αποδέκτες όλων των ειδών των απορριμμάτων. 

Το   “olympianews” πραγματοποίησε οδοιπορικό στα σοκάκια του Πύργου αλλά και  στα χωριά του δήμου όπου η κατάσταση τείνει σε μερικά σημεία να γίνει ανεξέλεγκτη. Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες που ακολουθούν:

 

Φωτογραφίες   

0229 Χωριό Αγία Άννα.

0234  Χειμαδιό

0238 Κλειστό γήπεδο Καράτουλα

0239 Μουζάκι

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Related post

Ενημέρωση στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πηνειού για τους καφέ κάδους

Ενημέρωση στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Πηνειού για τους…

«Φροντίζουμε μαζί τον πλανήτη μας» Για τα πολυδιάστατα οφέλη της διαχείρισης των βιοαποβλήτων στην πηγή και την ορθή χρήση των καφέ…
Εξαίρεση παραλιών Μπισχινόκαμπου-Ακίδα από τις «Απάτητες  Παραλίες»

Εξαίρεση παραλιών Μπισχινόκαμπου-Ακίδα από τις «Απάτητες Παραλίες»

Εξαιρέθηκαν από τον νέο θεσμό των Απάτητων Παραλιών, που έχει στόχο να προστατευθούν παραλίες που βρίσκονται σε περιοχές Natura, οι παραλίες…
Διονύσης Καλαματιανός: «Προοδευτική συνεργασία για να βγει η χώρα από το τέλμα»

Διονύσης Καλαματιανός: «Προοδευτική συνεργασία για να βγει η χώρα…

Σημεία από τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στη χώρα…