Ν. ΦΑΡΜΑΚΗΣ: “ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”

«Άμεση προτεραιότητα στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τον συντονισμό των τοπικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών»

Με επισκέψεις του στην Πάτρα συνέχισε το μπαράζ επαφών του με φορείς και την τοπική κοινωνία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2019.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φαρμάκης βρέθηκε στην λαϊκή αγορά της Αγίας Σοφίας όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς και εμπόρους, αλλά και καταναλωτές, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την πρόθεσή του να συμβάλλει ως Περιφερειάρχης στη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής των λαϊκών αγορών σε όλα τα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, μέσω της αξιοποίησης κονδυλίων για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του υπαίθριου εμπορίου, σε συνεργασία με τις κατά τόπους δημοτικές αρχές.

Αμέσως μετά, ο κ. Φαρμάκης επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαίας, το Επιχειρησιακό Κέντρο Δυτικής Ελλάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και την έδρα της 6ης ΕΜΑΚ. Εκεί, συναντήθηκε με στελέχη των υπηρεσιών, εκφράζοντας αφενός τη στήριξή του στο έργο που παράγεται υπό πολύ αντίξοες συνθήκες, αλλά και τη βούλησή του για ενίσχυση των υποδομών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και της δημιουργίας ενός Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, στο οποίο θα μετέχουν οι εκπρόσωποι όλων των Αρχών Ασφαλείας της Περιφέρειας καθώς και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων, για καλύτερο συντονισμό σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

«Η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στην κοινωνία και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας αλλά και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων σε καταστάσεις κρίσης, πρέπει να αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και δυστυχώς, στον συγκεκριμένο τομέα έχουμε μείνει πολύ πίσω, αν και η περιοχή μας βρίσκεται συχνά αντιμέτωπη με έντονα φυσικά φαινόμενα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Related post

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί το ιδιωτικό χρέος των 270 δις ευρώ.’’

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από…

Καμία ουσιαστική απάντηση για το πρόβλημα της διαχείρισης και της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους δεν έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας κατά…
Αμαλιάδα: Το Καρναβάλι των Μικρών

Αμαλιάδα: Το Καρναβάλι των Μικρών

Ο δήμος Ήλιδας ανοίγει τις φετινές του αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν με την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση στις 19 Φεβρουαρίου. Έτσι…
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας – Συρίας

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας –…

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές και…