Νεκτάριος Φαρμάκης – Ανακοίνωση για τις πλημμύρες στην Ηλεία

Νεκτάριος Φαρμάκης: Αντιπλημμυρικός σχεδιασμός για κλάματα!

Με αφορμή τις πλημμύρες στην Ηλεία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προέβη στην εξής ανακοίνωση:

 

«Η Ηλεία εκπέμπει πάλι “SOS”. Ο Αλφειός ποταμός ξεχείλισε. Τουλάχιστον 2.500 στρέμματα καλλιεργειών σταφίδας και πορτοκαλιού πλημμύρισαν. Η καταστροφή είναι μεγάλη. Και δεν είναι η πρώτη φορά… Όλοι ξέρουν ότι πρόκειται για την ίδια περιοχή που έχει προκαλέσει πολλά αντίστοιχα προβλήματα στο παρελθόν, με το κόστος να μην μετριέται μόνο σε ευρώ αλλά, δυστυχώς, μέχρι και σε ανθρώπινες ζωές.

Κι όμως…

Στα τέλη του 2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, ύψους 5 εκ. ευρώ., στον Αλφειό. Αλλά, η αδιαφορία, η ανικανότητα και ο παντελώς λανθασμένος σχεδιασμός της διοίκησης της Περιφέρειας, προκάλεσαν μεγάλη καθυστέρηση στα έργα με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθούν εγκαίρως.

Θα κρυφτούν πάλι πίσω από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες; Θα μιλήσουν για «διαγωνισμούς» και «ενστάσεις»; Δεν πείθουν κανέναν!

Γιατί οι κάτοικοι της Ηλείας αισθάνονται στο πετσί τους την εγκατάλειψη και την υπανάπτυξη. Κουράστηκαν πια να μετράνε εκατομμύρια μόνο… σε ανακοινώσεις και υποσχέσεις, αλλά όχι σε πραγματικά έργα που θα θωρακίσουν τις ζωές και το βιος τους. Αλλά και πέραν τούτου, γνωρίζουν πως η αντιπλημμυρική προστασία απαιτεί καλό σχεδιασμό και διαρκή φροντίδα για να αποδίδει. Και όχι εγκατάλειψη και αδράνεια, όπως φαίνεται και σε χαρακτηριστικές φωτογραφίες του περασμένου Οκτωβρίου από το πλήρως ακαθάριστο φράγμα Φλόκα.

Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε κάθε μέρα.

Οκτώ χρόνια χαμένα για τη Δυτική Ελλάδα!»

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…