Νεκτάριος Φαρμάκης – Ανακοίνωση για τις πλημμύρες στην Ηλεία

Νεκτάριος Φαρμάκης: Αντιπλημμυρικός σχεδιασμός για κλάματα!

Με αφορμή τις πλημμύρες στην Ηλεία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προέβη στην εξής ανακοίνωση:

 

«Η Ηλεία εκπέμπει πάλι “SOS”. Ο Αλφειός ποταμός ξεχείλισε. Τουλάχιστον 2.500 στρέμματα καλλιεργειών σταφίδας και πορτοκαλιού πλημμύρισαν. Η καταστροφή είναι μεγάλη. Και δεν είναι η πρώτη φορά… Όλοι ξέρουν ότι πρόκειται για την ίδια περιοχή που έχει προκαλέσει πολλά αντίστοιχα προβλήματα στο παρελθόν, με το κόστος να μην μετριέται μόνο σε ευρώ αλλά, δυστυχώς, μέχρι και σε ανθρώπινες ζωές.

Κι όμως…

Στα τέλη του 2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, ύψους 5 εκ. ευρώ., στον Αλφειό. Αλλά, η αδιαφορία, η ανικανότητα και ο παντελώς λανθασμένος σχεδιασμός της διοίκησης της Περιφέρειας, προκάλεσαν μεγάλη καθυστέρηση στα έργα με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθούν εγκαίρως.

Θα κρυφτούν πάλι πίσω από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες; Θα μιλήσουν για «διαγωνισμούς» και «ενστάσεις»; Δεν πείθουν κανέναν!

Γιατί οι κάτοικοι της Ηλείας αισθάνονται στο πετσί τους την εγκατάλειψη και την υπανάπτυξη. Κουράστηκαν πια να μετράνε εκατομμύρια μόνο… σε ανακοινώσεις και υποσχέσεις, αλλά όχι σε πραγματικά έργα που θα θωρακίσουν τις ζωές και το βιος τους. Αλλά και πέραν τούτου, γνωρίζουν πως η αντιπλημμυρική προστασία απαιτεί καλό σχεδιασμό και διαρκή φροντίδα για να αποδίδει. Και όχι εγκατάλειψη και αδράνεια, όπως φαίνεται και σε χαρακτηριστικές φωτογραφίες του περασμένου Οκτωβρίου από το πλήρως ακαθάριστο φράγμα Φλόκα.

Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε κάθε μέρα.

Οκτώ χρόνια χαμένα για τη Δυτική Ελλάδα!»

Related post

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων έχει και κοινωνικό χαρακτήρα»

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών…

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο, στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ FM για τα…
Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Θα διαδηλώσουμε ακόμα και έξω από το Υπουργείο Παιδείας»

Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:…

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πύργου, Γιάννης Γεωργίου, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου μιλάει…
Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Γερμανού

Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας…

Aγαπητoi μoυ Aδελφoi, όπως γνωρίζετε έχω υποβάλλει την παραίτησή μου από την θέση του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, η οποία…