Ο Λαογραφικός-Χορευτικός Όμιλος Πύργου «ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ», έκοψε την Βασιλόπιτά του!

Συμπληρώνοντας φέτος 12 χρόνια διαρκούς παρουσίας, αλλά και επιτυχιών στα Πολιτιστικά, Ιστορικά και Κοινωνικά δρώμενα στην πόλη του Πύργου, καθώς επίσης και στην Περιφέρεια της Ηλείας, ο  Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις», με μία σεμνή εκδήλωση έκοψε την Βασιλόπιτά του, στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος  “ΚΕΝΤΡΟ” στον Πύργο,  εγκαινιάζοντας έτσι την δράση αλλά  και την πολύτιμη  προσφορά του κατά το νέο έτος 2019, αφού πάντα δίνει το παρόν σε Ιστορικές μνήμες, σε Εθνικές αλλά και Θρησκευτικές εορτές, καθοδηγώντας παράλληλα με αίσθημα ευθύνης, σ’ αυτές τον μέλλον της Ελλάδας τα Παιδιά μας!
 
Αρκετά μέλη και φίλοι του δραστήριου αυτού Ομίλου, ο οποίος είναι ένας φάρος πολιτισμού, παρέστησαν μέσα σε μία χαρούμενη και φιλική ατμόσφαιρα ανταλλάσοντας μεταξύ τους ευχές για μια καλή, δημιουργική και γόνιμη χρονιά, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τα ήθη, τα έθιμα, καθώς επίσης την Πολιτιστική μας παράδοση και Ταυτότητα.
 
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου και μέλος του Δ.Σ. του παραπάνω Ομίλου π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ενώ χαιρετισμό έκανε επίσης και ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Κώστας Αθανασόπουλος. Ακολούθησε Λαχειοφόρος αγορά προς ενίσχυση του Ομίλου, με δώρα που προσέφεραν ευγενικά καταστηματάρχες του Πύργου.
 
Το Φλουρί έτυχε στην κ. Σοφία Βασιλάκου μέλος του Λαογραφικού Ομίλου, που αντιστοιχούσε σε ένα χρυσό δακτυλίδι, προσφορά του Κοσμηματοπωλείου Αφοί Κ. Ρουσόπουλου, ενώ την Βασιλόπιτα προσέφερε το Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστείο «ΕΞΑΡΧΟΣ» και ο κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος-επικεφαλής του Συνδυασμού  «Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου».
 
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την ευγενική παρουσία τους, ο Πολιτευτής Ηλείας και τέως Υφυπουργός κ. Γιώργος Κοντογιάννης, ο τέως Διοικητής του ΙΚΑ και τέως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Διονύσιος-Χαράλαμπος Καλαματιανός, ο πρ Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών ΠΔΕ και Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Παναγιώτης Μπράμος, ο Ιατρός και Υποψήφιος Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος-επικεφαλής του Συνδυασμού  «Αναγένεσις στον Δήμο Πύργου», ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.) Ηλείας κ. Ζώης Υφαντής,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Στρατού Ξηράς κ. Γεώργιος Σταματόπουλος, ο Καθηγητής Ιστορικός και Φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Πύργου κ. Νικόλαος Σιάννης,  η απερχόμενη Πρόεδρος του Τμήματος κ. Τζένη Τσεπενέκα, καθώς επίσης μέλη και φίλοι του Λαογραφικού Ομίλου.
 
Ο Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις», δηλώνει απερίφραστα  ότι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί Έλληνες, με σύνεση, συνέπεια αλλά και πατριωτισμό, θα συνεχίσουν να προβάλλουν την ένδοξη  Ιστορία καθώς επίσης και την Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας, ως καλοί θεράποντες, άξιοι και γνήσιοι συνεχιστές αυτής!

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…