Οι δήμαρχοι (πρωταθλητες) με ποσοστο πανω απο 70%.Μεταξυ αυτων ο Κ.Αλεξανδροπουλος (Δ.Ζαχαρως)
- ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
- 28 Μαΐου, 2019
- 112
- 1 minute read
Περίπου στο ένα τρίτο των δήμων όλης της χώρας οι δήμαρχοι αναδείχθηκαν από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού συγκέντρωσαν τουλάχιστον το 50% συν 1 που απαιτείται προκειμένου να μην υπάρξει δεύτερος γύρος. Κάποιοι έχασαν οριακά αυτό το ποσοστό, ωστόσο υπάρχουν και οι πρωταθλητές των ψήφων οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστά που αγγίζουν και ξεπερνούν το 70%.
Στους πρωταθλητές των ψήφων περιλαμβάνονται ο δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος που εκλέγεται με 80.11%, ο Αντώνης Περράκης στο δήμο Καντάνου- Σελίνου που εκλέγεται με 83,20%, ο Διονύσης Στανίτσας στην Ιθάκη που συγκέντρωσε 78,18%. Στη Ζαχάρω ο ψυχίατρος Κώστας Αλεξανδρόπουλος εκλέγεται με 76,49%, ενώ 79,45% έλαβε στον δήμο Αργους- Ορεστικού ο Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου.
Τέσσερις δήμαρχοι επανεκλέγονται με ποσοστό 100%, αφού δεν είχαν αντιπάλους: Πρόκειται για τον κ.Ευάγγελο Κόττορο στο Αγαθονήσι, τη Μαρία Κακαλή στον Αη Στράτη που το 2014 στα 27 της χρόνια ήταν η νεώτερη δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα, τον Βασίλη Μαράκη στη Σίκινο και τον Φώτη Μάγγο στους Λειψούς.
