Oι Τρείς Φωστήρες της Οικουμένης, εορτάστηκαν με μεγαλοπρέπεια στην Ι. Μ. Ηλείας

Mε Εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, αλλά και κάθε επισημότητα εκ μέρους της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και της Μαθητιώσας νεολαίας του Πύργου και της Ηλείας, εορτάστηκαν εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, οι Τρείς Ιεράρχες τα Σύμβολα της Εκκλησιαστικής Κοινωνίας, καθώς επίσης των Γραμμάτων και της Ελληνικής Παιδείας!

Οι Φωστήρες της Οικουμένης, οι Κήρυκες της Μετανοίας, οι Υπέρμαχοι της Αληθείας, οι Βράχοι της Ορθόδοξης Χριστιανικής  Πίστης. Εξαίρετα πνεύματα, πολυδύναμες και χαρισματικές προσωπικότητες, που συνεχίζουν να λάμπουν ακόμη και θα λάμπουν μέχρι την συντέλεια των αιώνων. Είναι αυτοί οι οποίοι κράτησαν την ισότητα προς όλες τις τάξεις των ανθρώπων, δούλους, λεπρούς, φτωχούς, διότι όλοι οι άνθρωποι είναι αδελφοί μας!
 
Οι Τρεις Ιεράρχες συνδυάζουν πράξη και θεωρία. Κάνουν πράξη την διδασκαλία του Σωτήρος Χριστού, την διδασκαλία της αγάπης. Δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους νέους. Οι Τρείς Ιεράρχες είναι οι φάροι που δείχνουν τον δρόμο σε όλους μας…, είναι αυτοί πού μπορούν να αποτελέσουν πρότυπα σοφίας, δράσεως και αρετής που αντέχουν στον χρόνο και είναι ικανά να εμπνεύσουν τους Μαθητές και Εκπαιδευτικούς μας και σήμερα…

 
Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασιών, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός, συνεπικουρούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, π. Ηλία Παπαγγελή, καθώς επίσης και τους Αιδ. π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, π. Ιωάννη Διαμαντόπουλο και π. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εξαίσια ο κ. Σταμάτιος Πορτελάνος, Επίκουρος Καθηγητής εις την έδρα των Παιδαγωγικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε από το Γραφείο Αθλητισμού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η καθιερωμένη βράβευση μαθητών και μαθητριών των Γυμνασίων και Λυκείων της Ηλείας, που σημείωσαν σημαντικές αθλητικές επιδόσεις σε αγώνες κατά το παρελθόν έτος 2018. Βραβεύτηκαν επίσης μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της  Ηλείας, που διακρίθηκαν εις τον διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. 

 
Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον κατάμεστο Ιερό Ναό, παρακολούθησαν ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλειος Δημητρέλλος, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος της Ένωσης Θεολόγων (Π.Ε.Θ). Ηλείας κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης, η Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, καθώς επίσης οι Διευθυντές των Σχολείων όλων των βαθμίδων, Καθηγητές, Διδάσκαλοι και Μαθητές. Ακολούθησε μικρή δεξίωση εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλεως.

Related post

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων έχει και κοινωνικό χαρακτήρα»

Κώστας Νικολούτσος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Η στήριξη των μικρών…

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο, στον αέρα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΕΤΡΙΝΑ FM για τα…
Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Θα διαδηλώσουμε ακόμα και έξω από το Υπουργείο Παιδείας»

Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου Γ. Γεωργίου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:…

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πύργου, Γιάννης Γεωργίου, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου μιλάει…
Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Γερμανού

Τη Δευτέρα η τελευταία Θ. Λειτουργία ως Μητροπολίτης Ηλείας…

Aγαπητoi μoυ Aδελφoi, όπως γνωρίζετε έχω υποβάλλει την παραίτησή μου από την θέση του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, η οποία…