«Ώρα Ελλάδος Βουκουρέστι» και στον Πύργο

  • Το βιβλίο που αποκαλύπτει πώς είπε όχι ο Καραμανλής στις πιέσεις των ΗΠΑ για το «μακεδονικό»

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Όμως οι επιπτώσεις εκείνης της δραματικής σύγκρουσης του Καραμανλή για τη Μακεδονία, με τον ηγέτη της πιο ισχυρής δύναμης στον κόσμο, παραμένουν ακόμα και σήμερα καταλυτικές για τη χώρα μας… Και φυσικά  τα ερωτήματα παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Γιατί δεν συμβιβάστηκε τότε ο Καραμανλής; Γιατί δεν υποχώρησε; Γιατί δεν έκανε πίσω μπροστά στις πιέσεις, τις υποδείξεις και τις απειλές; Γιατί πήγε στο Βουκουρέστι αποφασισμένος να συγκρουστεί αν και είχε πλήρη επίγνωση των συνεπειών από αυτή την απόφασή του;

 

Το βιβλίο «Ώρα Ελλάδος Βουκουρέστι» που αναφέρεται στο «Μακεδονικό» και στη στάση των Κώστα Καραμανλή, Ντόρας Μπακογιάννη και Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, το 2008,  δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.

Το βιβλίο θα παρουσιάζουν στον Πύργο, την Κυριακή, 31 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί, στον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου (Πατρών 12-14, 3ος όροφος), ο συγγραφέας Νίκος Στέφος και οι εκδόσεις Έναστρον.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η πρώην υπουργός, Σοφία Βούλτεψη, ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κοντογιάννης και ο πρώην Δήμαρχος Γαστούνης και ιστορικός ερευνητής Κώστας Λούρμπας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λίνα Κλείτου.

Το “Ώρα Ελλάδος Βουκουρέστι…” είναι ένα πόνημα που αξίζει να διαβαστεί από κάθε Έλληνα για να αντιληφθεί πώς συμπεριφέρονται οι  υπεύθυνοι πολιτικοί ηγέτες. Οι ηγέτες που θέτουν πάνω από καριέρες και προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα, τα συμφέροντα της πατρίδας τους. 

Όσα περιγράφονται στο βιβλίο του Νίκου Στέφου “Ώρα Ελλάδος… Βουκουρέστι” είναι επίκαιρα όσο ποτέ, με δεδομένη την εξέλιξη του Σκοπιανού μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς έρχονται στο φως λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης και των πιέσεων που άσκησαν οι ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, αλλά και οι “κόκκινες γραμμές” που είχαν τεθεί από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό!

Πρόκειται για ένα βιβλίο που συμβάλλει στην ιστορική μας γνώση και μνήμη. Ένα βιβλίο που διδάσκει πώς πρέπει να ενεργούν οι πολιτικοί και δίνει μαθήματα στους πολιτικάντηδες της εποχής μας.

 

Η είσοδος  στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

Related post

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο έκτακτο επίδομα επίδομα για ανέργους έως 2.600 ευρώ

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εξασφαλίζει επίδομα έως 2.600 ευρώ σε άνεργες γυναίκες Το Ινστιτούτο Εργασίας της…
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί το ιδιωτικό χρέος των 270 δις ευρώ.’’

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ H κυβέρνηση κρύβει κάτω από…

Καμία ουσιαστική απάντηση για το πρόβλημα της διαχείρισης και της αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους δεν έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας κατά…