Παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμοί παιδιών στο Δήμο Ανδραβίδας–Κυλλήνης

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για Όλους» διοργανώνει σήμερα Σάββατο 6 Απριλίου 2019 εμβολιασμό παιδιών ΡΟΜΑ στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ανδραβίδας, Λεχαινών και στην Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Η μέριμνα για εμβολιασμούς παιδιών ΡΟΜΑ που ζουν σε καταυλισμούς, μέσα σε ανύπαρκτες συχνά, συνθήκες υγιούς περιβάλλοντος, είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή εκδήλωσης και επιδημίας σοβαρών μεταδοτικών ασθενειών.

Τα εμβόλια που θα πραγματοποιηθούν είναι: Ιλαράς-Παρωτίτιδας–Ερυθράς, Hπατίτιδας Β, Διφθερίτιδας-Τετάνου-Κοκκύτη-Πολιομυελίτιδας, Αιμόφιλος της Ινφλουένζας τύπου β (Hib), Πνευμονιόκοκκου, Μηνιγγιτιδόκοκκου Οροομάδα C.

Για τη δράση του εμβολιασμού συνεργάζονται μεταξύ άλλων και οι φορείς: 6η Υγειονομική Περιφέρεια, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, η Παιδιατρική κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», τα Κέντρα Υγείας Γαστούνης και Βάρδας, όπως επίσης το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την ιατρική παρέμβαση στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για τη μέριμνα των ευάλωτων ομάδων και των μετακινούμενων πληθυσμών που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια της αρμοδιότητάς της.

Τηλέφωνο για ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Βάρδας : 26233 60 000.

Related post

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα Ιλαράς σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά την Τετάρτη 27/3/2024 στους καταυλισμούς του Δήμου Ανδραβίδας-…
Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέοι κανόνες για τους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη – πότε κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι. Αυστηρότερο πλαίσιο για τον λεγόμενο «ενεργειακό…
Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά…

Βέλη από τους συνυπογράφοντες την πρόταση δυσπιστίας και για την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές Εσωτερικές αντιστάσεις, προσωπικές στρατηγικές…