ΠΑΡΑΤΑΞΗ ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ : ΔΗΛΩΣΗ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’-  ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

Η Παράταξή μας από τον Μάρτιο του 2014 με την ιδρυτική της Διακήρυξη είχε γνωρίσει στον Πυργιώτικο λαό ότι η Δημοτική Κίνηση που δημιουργήσαμε είχε στόχο να δώσει αξία στην άμεση Δημοκρατία και να αλλάξει προς το καλύτερο τον Δήμο μας.

Ως ελεύθεροι πολίτες, ως δημοκράτες, ως ανεξάρτητοι πιστεύαμε  και πιστεύουμε πως υπάρχει ο δρόμος της προσφοράς.

Πως υπάρχει ο δρόμος της ενότητας .

Ο δρόμος της σύνθεσης , των δημιουργικών προτάσεων και κυρίως υπάρχει ο δρόμος της συλλογικότητας, της συνεργασίας, της συναντίληψης με ανιδιοτέλεια, με αφοσίωση στον άνθρωπο, με αγάπη στον τόπο.

Και είχαμε δώσει μια ακλόνητη υπόσχεση. Ότι ο νέος, ο μεγάλος Δήμος Πύργου θα είναι ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ, θα είναι ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Με αυτές τις βασικές αρχές η Παράταξή μας και εγώ προσωπικά ως υποψήφιος  Δήμαρχος επαναδιατυπώσαμε έγκαιρα την απόφασή μας να συμμετάσχουμε στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019. Και αυτό γιατί:

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην εγκατάλειψη των χωριών μας.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κλείσουμε τα μάτια στην αποξένωση των Δημοτών από το κοινό τους σπίτι, που είναι το Δημαρχείο.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κλείσουμε τα μάτια στα προβλήματα  της καθημερινότητας του πολίτη.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κλείσουμε τα μάτια στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στη γραφειοκρατική και χωρίς έμπνευση λειτουργία του Δήμου.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κλείσουμε τα μάτια στο πραγματικό έλλειμμα αναπτυξιακών έργων που θα φέρουν βιώσιμες θέσεις εργασίας και προοπτική ανάπτυξης.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κλείσουμε τα μάτια στους νέους μας που είναι άνεργοι.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στην υποχώρηση του Πολιτισμού, στην ανυπαρξία τουριστικής πολιτικής, στο πρόβλημα της ανακύκλωσης και της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων, στην τυπική και όχι ουσιαστική λειτουργία των αθλητικών μας χώρων, στην αδιαφορία για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου για το 1ο Λύκειο Πύργου, στην έλλειψη σχεδιασμού για την ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών.

Και κυρίως, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κλείσουμε τα μάτια στην νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ-1) που μεταξύ των άλλων καθιερώνει την απλή αναλογική, υιοθετώντας μια κουλτούρα συναινέσεων, συνεργασιών και συγκλίσεων. Που με πιο ακριβοδίκαιο τρόπο θα εκφραστεί η λαϊκή βούληση, σε αντίθεση με το εκλογικό σύστημα που μέχρι σήμερα ίσχυε και εξέφραζε την απολυτότητα μιας και μόνο παράταξης.

Στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα ως Δήμος, η συλλογική ηγεσία στην ΒΑΣΗ ενός κοινού σχεδίου και κοινών προγραμματικών συγκλήσεων είναι αυτό που θα δώσει άλλη μορφή διοίκησης και λειτουργίας στο Δήμο Πύργου.

Επιπλέον ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ-1 καθιερώνει:

  • Την δυνατότητα διεξαγωγής Δημοτικών Δημοψηφισμάτων
  • Τον Δημοτικό Διαμεσολαβητή για την εξυπηρέτηση του Πολίτη
  • Την αλληλεγγύη σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ανταποδοτικών τελών
  • Την επαναφορά σημαντικών αρμοδιοτήτων στους Προέδρους και τα τοπικά Συμβούλια των Κοινοτήτων όπως και την εκλογή τους με ξεχωριστά ψηφοδέλτια δίνοντας μια αυτονομία.

 

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Στα πλαίσια αυτά και έχοντας κατά νου ότι βασικές μας επιδιώξεις είναι:

  • Η ενεργοποίηση των πολιτών
  • Οι απόλυτες διαδικασίες διαφάνειας
  • Η επίτευξη όσο το δυνατόν ευρύτερων συγκλίσεων και συνεργασιών
  • Η Δημοκρατική λειτουργία του Δήμου

Επιδιώξαμε την συνεργασία με Δημοτικές Παρατάξεις, με κινήσεις πολιτών, με δημοτικές κινήσεις, με αυτοδιοικητικά πρόσωπα εγνωσμένης πείρας και γνώσης σε έναν ειλικρινή και υπεύθυνο διάλογο για την διαμόρφωση ενός πλαισίου αρχών και δημοκρατικών αρχών και συγκλίσεων στα βασικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο. Έτσι ώστε οι πολίτες του Δήμου μας να τύχουν μιας δημοκρατικής, διαφανούς και συμμετοχικής διοίκησης.

Αποτέλεσμα του διαλόγου αυτού είναι η επιτευχθείσα συνεργασία της Παράταξή μας ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ με την Δημοτική Κίνηση ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ’’. Που ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μια πλατιά και ανοιχτή σε όλους συμπαράταξη, με κοινωνικό, προοδευτικό και αυτοδιοικητικό πρόσημο ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και ιδεολογικές αφετηρίες.

Η Συμπαράταξη αυτή  έχει έναν μοναδικό στόχο. Ο Δήμος Πύργου να διοικηθεί δημοκρατικά, με κοινωνικό έλεγχο και με απόλυτη διαφάνεια.

Χαιρετίζουμε την συνεργασία αυτή που θα εκφραστεί και με συμμετοχή αξιόλογων στελεχών της Δημοτικής Κίνησης ‘’ΠΟΛΙΤΕΙΑ’’.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους Δημότες του Δήμου μας ότι η Παράταξη ‘’ΠΥΡΓΟΣ-ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ θα αγωνιστεί να επιτύχει συνεργασίες με πρόσωπα εγνωσμένης προσφοράς και διάθεσης ώστε τελικά η Παράταξή μας να είναι μια πλατιά, ανοιχτή , προοδευτική Συμπαράταξη.

Τέλος οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι η Παράταξή μας παραμένει, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΚΑΘΑΡΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ  χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και αναφορές.

Related post

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΔΡΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα Ιλαράς σε παιδιά, πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός σε παιδιά Ρομά την Τετάρτη 27/3/2024 στους καταυλισμούς του Δήμου Ανδραβίδας-…
Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Έρχονται αλλαγές στις διακοπές ρεύματος και φυσικού αερίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Νέοι κανόνες για τους καταναλωτές με ληξιπρόθεσμα χρέη – πότε κόβουν το ρεύμα οι πάροχοι. Αυστηρότερο πλαίσιο για τον λεγόμενο «ενεργειακό…
Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά…

Βέλη από τους συνυπογράφοντες την πρόταση δυσπιστίας και για την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές Εσωτερικές αντιστάσεις, προσωπικές στρατηγικές…