ΠΔΕ – Αποκατάσταση προβλημάτων στο Κρυονέρι, Αρχαίας Ολυμπίας από τις κατολισθήσεις στον επαρχιακό δρόμο

Άμεση είναι η παρέμβαση της Π.Ε Ηλείας για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο Κρυονέρι, Αρχαίας Ολυμπίας από τη μεγάλη καθίζηση και τις κατολισθήσεις στον επαρχιακό δρόμο Λατζόι- Χελιδόνι- Κρυονέρι- Λάλα στην είσοδο της Τ.Κ Κρυονερίου.

Στη σημερινή συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβουλίο αποφάσισε την προένταξη εκπόνησης γεωλογικής, γεωτεχνικής, τοπογραφικής και μελέτης οδοποιίας για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων του δρόμου, με προϋπολογισμό 72.700,00€ καθώς και την προένταξη έργου εκτέλεσης εργασιών κατασκευής παρακαμπτηρίου οδού πρόσβασης της Τ.Κ Κρυονερίου προς την Τ.Κ Χελιδονίου, μήκους 500 μέτρων, προϋπολογισμού 74.400,00€.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος ευχαρίστησε τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας για την άμεση ανταπόκριση και παρέμβασή τους και τόνισε: ¨Το προηγούμενο διάστημα δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα να κρατήσουμε ανοικτό το οδικό δίκτυο σε όλη την Ηλεία. Εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων τα προβλήματα ήταν μεγάλα και εκτεταμένα. Ιδιαίτερα στην Τ.Κ Κρυονερίου μια καθίζηση μήκους 200 μέτρων απέκοψε το χωριό από την πρόσβασή του προς Χελιδόνι- Λατζόι- Πύργο.

Το γεωλογικό φαινόμενο είναι σοβαρό και πρέπει να μελετηθεί προκειμένου να έχουμε όλα τα γεωλογικά και γεωτεχνικά στοιχεία για την αποκατάστασή του.

Για την ολοκλήρωση της μελέτης και του έργου απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέχρι τότε αποφασίσαμε την δημιουργία μιας παρακαμπτηρίου οδού η οποία μπορεί να ετοιμαστεί σε σύντομο χρόνο, ώστε να διευκολυνθούν προσωρινά  οι κάτοικοι στις μετακινήσεις τους.

Επιπλέον ξεκινήσαμε την διαδικασία (τεχνικό δελτίο) για την ολοκλήρωση της κατασκευής της επαρχιακής οδού Λάλα- Κρυονέρι, μήκους 3,4χιλιομέτρων (τοπικές διαπλατύνσεις, ασφαλτόστρωση κλπ).

Το έργο αυτό που αποτελεί διεκδίκηση των Τ.Κ Κρυονερίου και Λάσδικα επιτέλους μετά από μεγάλη καθυστέρηση μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης και θα δίνει τη δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης στα αστικά κέντρα της περιοχής, ιδιαίτερα τώρα που το δίκτυο προς Χελιδόνι αντιμετωπίζει  μεγάλα προβλήματα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.300.000 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.¨

Related post

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τις εκκλησιαστικές περιουσίες”

Διονυσία Αυγερινοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:”Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…

Η βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για την συνάντησή…
Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον θάνατο του Γέρου του Μοριά”

Γιώργος Κουρκούτας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “180 χρόνια από τον…

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Ναό της Αγίας Κυριακής στον Πύργο μνημόσυνο για τα 180 χρόνια από τον θάνατο…
Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό μας”

Κώστας Τσεριώνης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για…

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσεριώνης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ…