ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ

Αγ. Θεόδωροι Ηλείας – Το έγκλημα συνεχίζεται.

Επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο της Αντίστασης Πολιτών Δυτ. Ελλάδας, με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βασίλη Χατζηλάμπρου, και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του νομού Ηλείας, στην περιοχή του χωριού Αγ. Θεόδωροι δίπλα στα Λεχαινά.

Επισκεφθηκε το ρέμα Βρουτού όπου διοχετεύονται απόβλητα από τα παρακείμενα σφαγεία και την εταιρεία επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων που εδρεύει εκεί.
Η αποφορά και η δυσοσμία ήταν έντονη, παρά το γεγονός ότι ήταν ημέρα μετά από βροχή. 

Το ρέμα Bρουτού κατεβάζει τα νερά του μέσα στο Kοτύχι.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους τους για τις δυσκολίες που συναντάνε σε επίπεδο περιφέρειας για να τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι για να σταματήσουν να ρυπαίνουν την περιοχή.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Το πρόβλημα είναι γνωστό, έχει φτάσει και στην Βουλή και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Χρησιμοποιούνται, παρά τις απειλές για «λουκέτο» παρελκυστικές τακτικές έτσι που για μεν τους κατοίκους η κατάσταση να είναι αβίωτη, για δε τις εταιρείες…. να συνεχίζουν την ρυπογόνα δραστηριότητα τους.

Η Αντίσταση πολιτών θα συνεχίσει να παρακολουθεί το πρόβλημα της περιοχής, και τον αγώνα των κατοίκων μέχρι να δικαιωθούν.

Θέλουμε την Δημόσια Διοίκηση δίπλα στους κατοίκους, πολύ δε περισσότερο τις αιρετές αρχές και όχι να αναγκάζονται να τρέχουν οι κάτοικοι με έξοδα και αγώνες στην δικαιοσύνη.
Η περίπτωση των κατοίκων των Αγ. Θεοδώρων είναι μία απ’ αυτές που έφτασαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο…. αλλά ακόμα δεν έχει δικαιωθεί. Η περιφέρεια θα έπρεπε να είναι η ασπίδα του περιβάλλοντος και των κατοίκων απέναντι στις ρυπογόνες βιομηχανίες.

Είμαστε δίπλα τους”

Related post

Επίσκεψη Χρήστου Τριαντόπουλου στον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Επίσκεψη Χρήστου Τριαντόπουλου στον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Το Δημαρχείο Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος. Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε…
Παραίτηση του Δ. Νικολακόπουλου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης

Παραίτηση του Δ. Νικολακόπουλου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη…

  Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός…
Στις 15 Απριλίου στο Επιμελητήριο η διευρυμένη διοικητική επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων

Στις 15 Απριλίου στο Επιμελητήριο η διευρυμένη διοικητική επιτροπή…

Την ανάδειξη της σπουδαιότητας σε παγκόσμιο επίπεδο των δυνατοτήτων προβολής του τόπου μέσα απ’ τη διαδικασία της αφής της ολυμπιακής φλόγας,…