ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ

Αγ. Θεόδωροι Ηλείας – Το έγκλημα συνεχίζεται.

Επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο της Αντίστασης Πολιτών Δυτ. Ελλάδας, με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βασίλη Χατζηλάμπρου, και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του νομού Ηλείας, στην περιοχή του χωριού Αγ. Θεόδωροι δίπλα στα Λεχαινά.

Επισκεφθηκε το ρέμα Βρουτού όπου διοχετεύονται απόβλητα από τα παρακείμενα σφαγεία και την εταιρεία επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων που εδρεύει εκεί.
Η αποφορά και η δυσοσμία ήταν έντονη, παρά το γεγονός ότι ήταν ημέρα μετά από βροχή. 

Το ρέμα Bρουτού κατεβάζει τα νερά του μέσα στο Kοτύχι.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους τους για τις δυσκολίες που συναντάνε σε επίπεδο περιφέρειας για να τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι για να σταματήσουν να ρυπαίνουν την περιοχή.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Το πρόβλημα είναι γνωστό, έχει φτάσει και στην Βουλή και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Χρησιμοποιούνται, παρά τις απειλές για «λουκέτο» παρελκυστικές τακτικές έτσι που για μεν τους κατοίκους η κατάσταση να είναι αβίωτη, για δε τις εταιρείες…. να συνεχίζουν την ρυπογόνα δραστηριότητα τους.

Η Αντίσταση πολιτών θα συνεχίσει να παρακολουθεί το πρόβλημα της περιοχής, και τον αγώνα των κατοίκων μέχρι να δικαιωθούν.

Θέλουμε την Δημόσια Διοίκηση δίπλα στους κατοίκους, πολύ δε περισσότερο τις αιρετές αρχές και όχι να αναγκάζονται να τρέχουν οι κάτοικοι με έξοδα και αγώνες στην δικαιοσύνη.
Η περίπτωση των κατοίκων των Αγ. Θεοδώρων είναι μία απ’ αυτές που έφτασαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο…. αλλά ακόμα δεν έχει δικαιωθεί. Η περιφέρεια θα έπρεπε να είναι η ασπίδα του περιβάλλοντος και των κατοίκων απέναντι στις ρυπογόνες βιομηχανίες.

Είμαστε δίπλα τους”

Related post

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα για την πολιτική μου επιλογή”

Βουλευτής Ηλείας ΝΔ Κώστας Τζαβάρας στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Δικαιώθηκα…

“Δεν έχω μετανιώσει…”, λέει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, αναφερόμενος στην επιλογή του να μην συμμετάσχει στην Επιτροπή Θεσμών…
Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή Πλεμμένου-Νικολόπουλου”

Λάμπης Αριστειδόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Προσωπική και λανθασμένη επιλογή…

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Πύργου- Πρωτεύουσα ευθύνης” και πρώην Δήμαρχος Ιάρδανου, Λάμπης αριστειδοπουλος μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό…
Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να σταματήσουμε να πετροβολούμε το Νοσοκομείο”

Διοικητής ΓΝ Πύργου Σπύρος Πολίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: “Να…

Ο διοικητής νοσοκομείο Πύργου Σπύρος Πολίτης μιλάει στον Γιώργο Μαρκόπουλο στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ΛΕΤΡΙΝΑ για τα νέα του καθήκοντα τις…