ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ

Αγ. Θεόδωροι Ηλείας – Το έγκλημα συνεχίζεται.

Επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο της Αντίστασης Πολιτών Δυτ. Ελλάδας, με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βασίλη Χατζηλάμπρου, και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του νομού Ηλείας, στην περιοχή του χωριού Αγ. Θεόδωροι δίπλα στα Λεχαινά.

Επισκεφθηκε το ρέμα Βρουτού όπου διοχετεύονται απόβλητα από τα παρακείμενα σφαγεία και την εταιρεία επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων που εδρεύει εκεί.
Η αποφορά και η δυσοσμία ήταν έντονη, παρά το γεγονός ότι ήταν ημέρα μετά από βροχή. 

Το ρέμα Bρουτού κατεβάζει τα νερά του μέσα στο Kοτύχι.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους τους για τις δυσκολίες που συναντάνε σε επίπεδο περιφέρειας για να τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι για να σταματήσουν να ρυπαίνουν την περιοχή.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Το πρόβλημα είναι γνωστό, έχει φτάσει και στην Βουλή και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Χρησιμοποιούνται, παρά τις απειλές για «λουκέτο» παρελκυστικές τακτικές έτσι που για μεν τους κατοίκους η κατάσταση να είναι αβίωτη, για δε τις εταιρείες…. να συνεχίζουν την ρυπογόνα δραστηριότητα τους.

Η Αντίσταση πολιτών θα συνεχίσει να παρακολουθεί το πρόβλημα της περιοχής, και τον αγώνα των κατοίκων μέχρι να δικαιωθούν.

Θέλουμε την Δημόσια Διοίκηση δίπλα στους κατοίκους, πολύ δε περισσότερο τις αιρετές αρχές και όχι να αναγκάζονται να τρέχουν οι κάτοικοι με έξοδα και αγώνες στην δικαιοσύνη.
Η περίπτωση των κατοίκων των Αγ. Θεοδώρων είναι μία απ’ αυτές που έφτασαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο…. αλλά ακόμα δεν έχει δικαιωθεί. Η περιφέρεια θα έπρεπε να είναι η ασπίδα του περιβάλλοντος και των κατοίκων απέναντι στις ρυπογόνες βιομηχανίες.

Είμαστε δίπλα τους”

Related post

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Μαθήματα… πρώτων βοηθειών για τους αστυνομικούς της Ηλείας

Την 15.06.2024 με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηλείας, εκπαιδευτικό σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών. Ως Αστυνομικοί…
Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που έμειναν εκτός κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Οι 4 υπουργοί και οι 7 υφυπουργοί που…

«Μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης» τονίζουν κυβερνητικά στελέχη Ανασχηματισμός: Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έφεραν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών το βράδυ της Κυριακής (09.06).…
Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό και παράνομη κατακράτηση

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία, βιασμό…

  Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του…