ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ

Αγ. Θεόδωροι Ηλείας – Το έγκλημα συνεχίζεται.

Επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο της Αντίστασης Πολιτών Δυτ. Ελλάδας, με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βασίλη Χατζηλάμπρου, και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του νομού Ηλείας, στην περιοχή του χωριού Αγ. Θεόδωροι δίπλα στα Λεχαινά.

Επισκεφθηκε το ρέμα Βρουτού όπου διοχετεύονται απόβλητα από τα παρακείμενα σφαγεία και την εταιρεία επεξεργασίας ζωικών υπολειμμάτων που εδρεύει εκεί.
Η αποφορά και η δυσοσμία ήταν έντονη, παρά το γεγονός ότι ήταν ημέρα μετά από βροχή. 

Το ρέμα Bρουτού κατεβάζει τα νερά του μέσα στο Kοτύχι.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους τους για τις δυσκολίες που συναντάνε σε επίπεδο περιφέρειας για να τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι για να σταματήσουν να ρυπαίνουν την περιοχή.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Το πρόβλημα είναι γνωστό, έχει φτάσει και στην Βουλή και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Χρησιμοποιούνται, παρά τις απειλές για «λουκέτο» παρελκυστικές τακτικές έτσι που για μεν τους κατοίκους η κατάσταση να είναι αβίωτη, για δε τις εταιρείες…. να συνεχίζουν την ρυπογόνα δραστηριότητα τους.

Η Αντίσταση πολιτών θα συνεχίσει να παρακολουθεί το πρόβλημα της περιοχής, και τον αγώνα των κατοίκων μέχρι να δικαιωθούν.

Θέλουμε την Δημόσια Διοίκηση δίπλα στους κατοίκους, πολύ δε περισσότερο τις αιρετές αρχές και όχι να αναγκάζονται να τρέχουν οι κάτοικοι με έξοδα και αγώνες στην δικαιοσύνη.
Η περίπτωση των κατοίκων των Αγ. Θεοδώρων είναι μία απ’ αυτές που έφτασαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο…. αλλά ακόμα δεν έχει δικαιωθεί. Η περιφέρεια θα έπρεπε να είναι η ασπίδα του περιβάλλοντος και των κατοίκων απέναντι στις ρυπογόνες βιομηχανίες.

Είμαστε δίπλα τους”

Related post

Πισπιρίγκου: «Καταπέλτης» το βούλευμα – « Αδιαφορία για ανθρώπινη ζωή, θρασύτητα και επικινδυνότητα»

Πισπιρίγκου: «Καταπέλτης» το βούλευμα – « Αδιαφορία για ανθρώπινη…

Οι δικαστές κρίνουν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τέλεσε τις αξιόποινες πράξεις που της αποδίδονται, με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση…
ΑΑΔΕ – Appodixi: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή – Βροχή οι καταγγελίες για «μαϊμού» αποδείξεις

ΑΑΔΕ – Appodixi: Μπήκαν τα πρώτα «λουκέτα» για φοροδιαφυγή…

Σε καθημερινή βάση στην ΑΑΔΕ υποβάλλονται περίπου 1.600 καταγγελίες από το Appodixi από τις οποίες οι οκτώ στις δέκα αφορούν αποδείξεις που δεν έχουν διαβιβαστεί…
Σούπερ μάρκετ: Αδιανόητες αυξήσεις στο ράφι – Ποιο προϊόν αυξήθηκε 57%

Σούπερ μάρκετ: Αδιανόητες αυξήσεις στο ράφι – Ποιο προϊόν…

Ζαλίζουν οι αυξήσεις των τιμών στο σούπερ μάρκετ. Τα χαρτικά ξεφεύγουν, άνοδος σε προϊόντα μέχρι και 57,3%! Στόχο να συγκρατηθούν -όσο αυτό…