Πράσινο φως για επενδύσεις 630 εκατ. στον τουριστικό κλάδο-H μεγαλύτερη στην Ηλεία με 240 εκατ ευρω.

Επενδύσεις συνολικού ύψους 630 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη νέων τουριστικών υποδομών (ξενοδοχεία και κατοικίες), ενέκρινε η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων πριν από δύο εβδομάδες. Πρόκειται για τη νέα «μαγιά» οργανωμένων τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία σχεδιάζονται ανά την επικράτεια κι έρχονται να πλαισιώσουν τα υφιστάμενα έργα, τα οποία σταδιακά εισέρχονται στην κατασκευαστική τους περίοδο. Αθροιστικά, σήμερα υπολογίζεται ότι προωθούνται σχετικές επενδύσεις αξίας άνω των 2 δισ. ευρώ, οι οποίες εκτός από την προφανή προστιθέμενη αξία τους για την οικονομία, αναμένεται να διαφοροποιήσουν και το τουριστικό προφίλ της Ελλάδας, η οποία θα διαθέτει νέες υποδομές για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών υψηλών εισοδημάτων, αυξάνοντας αντίστοιχα και τα έσοδα για τη χώρα. Η μεγαλύτερη επένδυση από εκείνες που έλαβαν τελικά το πράσινο φως από την επιτροπή αφορά την ανάπτυξη τουριστικού καταλύματος με ξενοδοχεία, μαρίνα και κατοικίες στην θέση Κάστρο στην Κυλλήνη της Ηλείας. Πρόκειται για επένδυση 240 εκατ. ευρώ, από την οποία θα δημιουργηθούν 630 θέσεις εργασίας. Το έργο προωθεί η εταιρεία «Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κυλλήνη Α.Ε.», μέσω της οποίας συνεργάζεται ο διεθνούς φήμης τενόρος κ. Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης της έκτασης, επιφάνειας περίπου 300 στρεμμάτων, με το γερμανικό επενδυτικό fund Deutsche Invest Equity Partners GmbH, γνωστό στην Ελλάδα από τη συμμετοχή του στο σχήμα που εξαγόρασε τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οι επενδυτές σχεδιάζουν το έργο τα τελευταία χρόνια και πλέον βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, έχοντας επιλέξει και την επωνυμία του θερέτρου, το οποίο θα ονομάζεται Arcadia Cultural Resort and Spa. Πέραν των τουριστικών υποδομών, το συγκεκριμένο θέρετρο θα επιδιώξει να ξεχωρίσει και από την ανάπτυξη ενός χώρου φιλοξενίας εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα. Αλλη μία επένδυση στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε μια εναλλακτική περιοχή, προωθείται από την RND Investments Greece, έναν όμιλο ολλανδικών συμφερόντων. Πρόκειται για έργο 107 εκατ. ευρώ για την κατασκευή σύνθετου τουριστικού καταλύματος, αποτελούμενο από ξενοδοχείο πέντε αστέρων και τουριστικές κατοικίες, στη θέση Βαρκό Πογωνίας, στην Πάλαιρο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Η έκταση των 160 στρεμμάτων, όπου προωθείται η εν λόγω επένδυση, βρίσκεται κοντά στην παραλία Βαθυαβάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή της περιοχής έγινε ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης του αεροδρομίου στο Ακτιο, το οποίο, μετά την ανάληψη της διαχείρισης από τη Fraport, μπορεί να προσφέρει πλέον απευθείας αεροπορικές συνδέσεις σε αρκετές χώρες του εξωτερικού. Η σχετική υποδομή θα διευκολύνει τις τουριστικές ροές προς την περιοχή, καθιστώντας τη συγκεκριμένη επένδυση βιώσιμη.

Σημαντικές επενδύσεις δρομολογούνται και στην Ιο από τον επιχειρηματία κ. Αγγελο Μιχαλόπουλο, ο οποίος έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει μεγάλα τμήματα γης τα τελευταία χρόνια, αγοράζοντας συνεχώς εκτάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, κατ’ αρχάς εγκρίθηκε η ίδρυση σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή Κουμπάρα-Διακοφτό, που αφορά τη δημιουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων και τουριστικών κατοικιών στις περιοχές Τζαμαριά-Φάρος στην Ιο. Ο προϋπολογισμός της εν λόγω επένδυσης θα ανέλθει σε 43 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 165 θέσεις εργασίας. Αλλη μία επένδυση στην Ιο που εγκρίθηκε, ύψους 45 εκατ. ευρώ, αφορά την ανέγερση ενός μπουτίκ ξενοδοχείου πέντε αστέρων και συμπληρωματικών παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή Πικρί Νερό. Η τρίτη επένδυση στην Ιο από τον κ. Μιχαλόπουλο προβλέπει την επένδυση 90 εκατ. ευρώ στην ευρύτερη περιοχή Παπάς-Λούκας-Μανούσου-Πέτη-Χαμουχάδες. Εκεί θα κατασκευαστούν δύο σύνθετα τουριστικά καταλύματα και κατοικίες. Η συνολική δαπάνη για τα τρία παραπάνω έργα στην Ιο ανέρχεται σε 178 εκατ. ευρώ.

Αλλη μία τουριστική ανάπτυξη στη Μύκονο, ύψους 104 εκατ. ευρώ, προωθείται από τη White Mulberry Development. Η εν λόγω εταιρεία δρομολογεί την κατασκευή δύο ξενοδοχείων με την επωνυμία Raffles Mykonos & Fairmont Mykonos, τα οποία θα πλαισιωθούν από κατοικίες και συνεδριακό κέντρο.

ΠΗΓΗ: καθημερινή 

Related post

Λυμπέρης: Αναλυτικά Συμπεράσματα  της παράταξης “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο Βόλο

Λυμπέρης: Αναλυτικά Συμπεράσματα της παράταξης “Αυτοδιοικητικό Κίνημα” στο ετήσιο…

  Το συνέδριο του Βόλου χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή των αυτοδιοικητικών συνέδρων οι οποίοι με μεγάλο αίσθημα της ευθύνης απέναντι…
Δήμος Πύργου: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για σημαντικά έργα στις T.K. Αγίου Γεωργίου, Αγίας Άννας και Μουζακίου

Δήμος Πύργου: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για σημαντικά έργα στις…

Ακόμη δύο νέα έργα έρχονται να προστεθούν στις πολλές και μεγάλες εργολαβίες που εκτελούνται αυτό το διάστημα από τον Δήμο Πύργου.…
“Όλοι ίσοι στη ζωή” «φώναξαν» οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στην πλατεία του Πύργου!

“Όλοι ίσοι στη ζωή” «φώναξαν» οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ,…

Μαθήματα ζωής και αγάπης πρόσφεραν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου, αλλά και οι μαθητές των σχολείων του Πύργου που συμμετείχαν στον εορτασμό…