Πρόγραμμα 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Το καλοκαιρινό ταξίδι στον πολιτισμό

Για ένα ακόμα καλοκαίρι και σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω covid έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να σας ανακοινώσουμε τις δράσεις του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, το οποίο στο φετινό του πρόγραμμα με το σχεδιασμό του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ και συνθέτηΓιώργου Βούκανου, περιλαμβάνει ιδιαίτερες συνεργασίες και εκδηλώσεις που πιστεύουμε θα δώσουν την δυνατότητα της προβολής του Δήμου μας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα τους. Καταρχάς ο Δήμος μας θα εορτάσει την ίδρυση των 800 ετών του εμβληματικού Κάστρου Χλεμούτσι που κοσμεί τον δήμο μας και αποτελεί μέρος την ιστορίας μας με το βραβευμένο έργο «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου» και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και με αξιόλογους καλλιτέχνες.

Λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών η Εφορεία Αρχαιοτήτων ενέκρινε την πραγματοποίηση της Εκδήλωσης στο Κάστρο Χλεμούτσι, την δυνατότητα να την παρακολουθήσουν 70 θεατές με προσκλήσεις που θα δοθούν από σήμερα με σειρά προτεραιότητας από τον Δήμο μας. Επειδή ο αριθμός των θεατών είναι εξαιρετικά μικρός, φροντίσαμε η μεγάλη αυτή εκδήλωση να μεταδοθεί από την Τηλεόραση της ΕΡΤ και ραδιοφωνικά από το ιστορικό Τρίτο Πρόγραμμα και θα σας ανακοινωθούν σύντομα οι ημερομηνίες προβολής και μετάδοσης.  

Θα ήθελα να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και την προϊσταμένη κα Ερωφίλη Ίρις Κόλλια, καθώς και την προϊσταμένη του Κάστρου κα Νάνσυ Ράλλη. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη κ Νίκο Κοροβέση που είναι συνδιοργανωτής. Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, την Τηλεόραση της ΕΡΤ, το Τρίτο Πρόγραμμα για την μεγάλη προβολή του Φεστιβάλ του Δήμου μας και των εκδηλώσεών του, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Επίσης τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και τον κ. Πέτρο Σαγάνα για την προβολή μας στο visitgreece.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που στηρίζεται και αγαπάτε αυτό τον μοναδικό θεσμό του Δήμου μας το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις κάθε καλοκαίρι σε όλους μας και προβάλλει με μοναδικό τρόπο την περιοχή μας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΝΤΖΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Έχω την ιδιαίτερη χαρά να σας ανακοινώσω το πρόγραμμα του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, για μια ακόμα χρονιά, μέσα σε πρωτόγνωρες και ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η οποία μας οδήγησε σε ένα νέο σχεδιασμό και φιλοσοφία για το Φεστιβάλ που εγκαινιάζουμε από αυτό το καλοκαίρι.

Το Φεστιβάλ υιοθετεί Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου σαν μια νέα θεματική που θα έχει νέους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες και σχήματα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό με ιδιαίτερο μέλημα να προβληθούν έργα συνθετών και δημιουργών των περασμένων αιώνων καθώς και έργα που δεν θα είναι τόσο προβεβλημένα στο κοινό.

Εγκαινιάζουμε μια πολύ σημαντική σχέση και συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον κ. Τάσο Ρωσσόπουλο που είναι κοντά μου όλο αυτό το καιρό στην προσπάθεια αυτή το Φεστιβάλ να φιλοξενεί κορυφαία σχήματα. Ευχαριστώ το Τρίτο Πρόγραμμα τον διευθυντή του κ. Πανταζή Τσάρα για την συνέχιση της συνεργασίας μας που ξεκίνησε από πέρσυ, καθώς και με την Τηλεόραση της ΕΡΤ με τον αγαπητό Σκηνοθέτη Χρήστο Φασόη καθώς και τον Τομέα Προβολής της ΕΡΤ που στηρίζει από το 2013 τις δράσεις του Φεστιβάλ μας ως χορηγός Επικοινωνίας. Ευχαριστώ το Ελληνικόν Ειδύλλιον και τον κ. Ανδρέα Ντρέκη για την συνεργασία μας, και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας την κα Ερωφίλη Ιρις Κόλλια και την κα Νάνσυ Ράλλη καθώς και το Υπουργείο Πολιτισμού που έθεσε υπο την Αιγίδα του το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφεριάρχη Πολιτισμού Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση για την συνδιοργάνωση της Εκδήλωσης.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα ο οποίος στήριξε τις επιλογές μου και μου ανέθεσε να συνεχίσω στην θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή  του  Φεστιβάλ σε αυτή την πολύ δύσκολη χρονιά που περνά η χώρα μας και πλήττετε ιδιαίτερα ο πολιτισμός λόγω της Πανδημίας. Ευελπιστώ το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης με το καλοκαιρινό του πρόγραμμα να δώσει το μήνυμα ότι ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μαζί με τον Τουρισμό

Γιώργος Βούκανος

Μουσικοσυνθέτης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής

 

Καταρχάς επειδή μας δόθηκε άδεια για μια μόνο μια εκδήλωση στο Κάστρο Χλεμούτσι, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε ένα πολύ αγαπημένο έργο στο ευρύ κοινό που το δημιούργησα το 2018 και είχαμε την ιδιαίτερη χαρά να βραβευτεί φέτος με Tourism Awards 2020 «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου» το οποίο μάλιστα είναι υποψήφιο και για τα Ευρωπαϊκά Tourism Awards. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικά σημεία του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 12.00

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

Παρουσίαση του Επιστημονικού Πονήματος

«Ο ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ – 1631

& ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΩΡΕΩΣ ΣΕ ΠΕΖΟ ΛΟΓΟ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ»

Η παρουσίαση θα γίνει από τον συγγραφέα του έργου Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Νικόλα Βερνίκο και την Ομότιμη Καθηγήτρια κα Σοφία Δασκαλοπούλου

Είσοδος Ελεύθερη

 

 ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00

ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ – ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΣΤΡΟΥ» του Γιώργου Βούκανου

Στις 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 το βράδυ  έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να ερμηνεύσει το έργο αυτό, η κορυφαία Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου Μαέστρου και νέου καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Γιώργου Αραβίδη, με Σολίστ τον γνωστό ερμηνευτή Δώρο Δημοσθένους και την αγαπημένη πλέον στο κοινό της Ηλείας Άντα Αθανασοπούλου. Στις αφηγήσεις και την σκηνοθετική επιμέλεια θα είναι ο αγαπημένους  Αστέριος Πελτέκης και η Χρύσα Ρώμα που θα μας οδηγήσουν σε ένα ονειρικό ταξίδι στους Μύθους και τα παραμύθια του Κάστρου. Η Μουσική είναι του Γιώργου Βούκανου, τα κείμενα και οι στίχοι της Μαίρης Βούκανου, ενώ θα ακουστούν τραγούδια σε ποίηση Τάκη Χρυσούλη, Ελένης Μουζάκης Μπουρίτσα, και Έφης Παναγοπούλου. Τις Χορογραφίες έχει η Δήμητρα Μπέρτσου με τον Χάρη Διαμαντόπουλο, ενώ την τηλεσκηνοθεσία θα κάνει ο εξαιρετικός Χρήστος  Φασόης και τους ατμοσφαιρικούς Φωτισμούς ο Γιώργος Πουλίδης. Την επιμέλεια του ήχου έχει ο Μιχάλης Συγλέτος.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

 

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ώρα 21.00

ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΣ – CINE ΡΟΔΟΝ

 

Γιώργος Κιμούλης & Φωτεινή Μπαξεβάνη παρουσιάζουν ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ του Αλεξάντερ Γκέλμαν

 

Δύο άγνωστοι συναντιούνται σε ένα πάρκο και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

Τιμές Εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 16 ευρώ | Φοιτητικό 12 ευρώ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 1η Αυγούστου ώρα 21.00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Η Ορχήστρα Δωματίου “Μusica Viva” της Λειψίας

 

Η βραβευμένη Ορχήστρα Δωματίου “Μusica Viva” είναι μια απλή ορχήστρα και αποτελείται από μαθητές που αγαπούν τη μουσική και επαγγελματίες ηλικίας μεταξύ 20 και άνω των 40 που απολαμβάνουν και απολαμβάνουν να παίζουν μουσική μαζί στον ελεύθερο χρόνο τους. Το σύνολο ιδρύθηκε το 1994 ως σχολική ορχήστρα στο Friedrich List Gymnasium στη Λειψία.

Από τον Δεκέμβριο του 2018, η ορχήστρα του δωματίου μας διευθύνεται καλλιτεχνικά από τον Αριστείδη Στρογγύλη, γεννημένος στην Αθήνα το 1974

Θα ερμηνεύσουν Giuseppe VerdiOvertureLa Forza del Destino“, Antonin Dvorak – 9η Συμφωνία,  Νίκος Σκαλκώτας – από 5 Ελληνικούς Χορούς – Ηπειρωτικός και πολλα ΑΚΟΜΑ!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Παρασκευή 31 Ιουλίου ώρα 21.00

ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΣ – CINE ΡΟΔΟΝ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ – ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΕΡΤ

Η εξαιρετική Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών της ΕΡΤ θα παρουσιάσει ένα δροσερό πρόγραμμα με έργα σύγχρονα και αγαπημένα από το κοινό. Ένα μοναδικό μουσικό καλοκαιρινό ταξίδι στον αγαπημένο κινηματοθέατρο του Σταφιδοκάμπου.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

 ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρα 21.00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ

Belcanto Akademy  απο Ιταλια με ένα προγραμμα  με γνωστά έργα όπως οι γαμοι του Φιγγαρο  κ.α. Μια συναυλία σε έργα για Χορωδία.

Υπεύθυνη για την Belcanto Akademy είναι η γνωστή Ιταλίδα Σοπράνο Francesca Micarelli μαζί με τον πιανίστα και μαέστρο Massimo Lambertini.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Related post

Πρόεδρος Τ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Νίκος Λοχοβίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM: «Οι λογαριασμοί τραβούν την ανηφόρα»

Πρόεδρος Τ.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Νίκος Λοχοβίτης στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM:…

Στις 9 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι προχωρούν σε πανελλαδική πανεργατική απεργία. Δώδεκα σωματεία συνολικά σε επίπεδο νομού έχουν πάρει μία σειρά από…
Γραμματέας ΟΑΣΗ Χρ.Γιαννόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM-Στους δρόμους για την Κορινθιακή Σταφίδα οι παραγωγοί

Γραμματέας ΟΑΣΗ Χρ.Γιαννόπουλος στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM-Στους δρόμους για την…

Οι αγρότες για μια ακόμα φορά έδωσαν το αγωνιστικό τους παρών στα φανάρια της Αγίου Γεωργίου, στον Πύργο, με κύριο αίτημά…
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. Ραδιοφωνικού Σταθμού Αμαλιάδας

Με αφορμή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον ιστορικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας, και ιδιαίτερα την αίτηση…